Bardet slaat Giro d’Italia over en zet alles op de Tour de France

Door , woensdag 28 november 2018 om 12:07
Bardet slaat Giro d’Italia over en zet alles op de Tour de France

foto: Sirotti

Romain Bardet zal niet aan de start verschijnen van de aankomende Giro d’Italia. Dit heeft zijn ploeg AG2R La Mondiale naar buiten gebracht. De klimmer liet eerder nog weten te denken aan de dubbel Giro-Tour, maar zal zich toch volledig richten op de Franse ronde.

Teammanager Vincent Lavenu laat aan L’Equipe weten dat het een weloverwogen keuze is. “Het parcours van de Giro ligt Romain gewoon minder.” Lavenu doelt vooral op het aantal individuele tijdritkilometers in de Italiaanse ronde. In totaal zullen de renners 58,5 kilometer tegen de klok moeten rijden, verdeeld over drie tijdritten.

Dit is aanzienlijk meer dan in de Tour, waar de renners slechts één individuele tijdrit van 27 kilometer voor de wielen geschoven krijgen. Verder staat er in La Grande Boucle nog een ploegentijdrit van eveneens 27 kilometer op het programma. Daar komt nog bij dat de aankomende Tour veel bergetappes kent, hét terrein van Bardet.

Klassiek programma
In aanloop naar de Tour zal Bardet een klassiek programma afwerken, met Parijs-Nice (10-17 maart), de Ronde van Catalonië (25-31 maart) en het Critérium du Dauphiné (9-16 juni). De klassiekers zal hij mijden. “Maar misschien maak ik voor Luik-Bastenaken-Luik een uitzondering”, zegt hij tegen Het Nieuwsblad. “Ik wacht af hoe de nieuwe finale er zal uitzien.”

Een terugkeer naar Dwars door Vlaanderen zit er in ieder geval niet in. “Het zijn leuke koersen, maar we hebben al een goede voorjaarsploeg. Die mannen zitten er niet op te wachten dat er een neo-flandrien zoals ik hen in de weg rijdt. Ik denk ook dat Oliver Naesen liever heeft dat ik de kasseiklassiekers voor de televisie volg”, grapt de Fransman.

Dit artikel delen:

8 Reacties

josi 27 november 2018 om 14:53

Tjonge, wat een verrassing.

Olly 27 november 2018 om 15:03

Tsja als Bardet deze Tour de (Bardet) France niet vol voor zal gaan dan denk ik niet dat er bij de ASO een nog betere versie voor Bardet uit de hoed getoverd zal worden in komende jaren.

Jean Dumas 27 november 2018 om 15:33

Dat kan best hoor, gewoon de ploegentijdrit weglaten.

Viktrodriguez 27 november 2018 om 18:00

Als deze Tour de France echt op het lijf van Bardet was geschreven, zat er geen TTT in en was ook het aantal ITT-kilometers praktisch nul. Daarom geloof ik ook niet dat ze het parcours voor hem hebben uitgetekend.

Verder niet verrassend. De Fransman Bardet is dé kopman bij een Franse ploeg. Bij een FDJ zouden ze nog kunnen gokken op sprints met Demare i.p.v. Pinot, maar bij AG2R is iemand als Latour nog niet op dat kopmanniveau.

Mathieu Moller 27 november 2018 om 15:23

Geen Strade Bianche? Daar was hij dit jaar toch erg sterk.

Maillot à Pois 27 november 2018 om 15:47

@Mathieu
Klopt, maar toen reed ie Tirreno
Als hij dit jaar blijkbaar voor Parijs-Nice kiest, laat zich dat haast niet combineren met de Strade

Cayolle 27 november 2018 om 16:13

Dit lag wel heel erg voor de hand. Zou voor hem toch een ‘no brainer’ moeten zijn, zou je zeggen ..

samuello 27 november 2018 om 21:52

Het ligt wel voor de hand, aangezien hij de tour moet rijden van ag2r en daar moet presteren, maar de giro ligt hem een stuk beter qua klimmen volgens mij. Als hij bij een andere ploeg had gereden had hij denk ik al meerdere keren podium gereden in de giro.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair

Poll