Afzwaaiende Ten Dam ziet vriend Mollema zegevieren: “Bijna een sprookje”

Afzwaaiende Ten Dam ziet vriend Mollema zegevieren: “Bijna een sprookje”

foto: Cor Vos

De carrière van Laurens ten Dam (38) zit er definitief op, nadat hij gisteren de finish wist te bereiken van de Ronde van Lombardije. Voor de (ex-)renner van CCC was het al een speciale dag, maar hij zag ook nog eens zijn goede vriend Bauke Mollema zegevieren. “Dit is bijna een sprookje”, zo vertelde hij na afloop.

Zijn allerlaatste Ronde van Lombardije uitrijden: dat was het doel van Laurens ten Dam. De Nederlander slaagde in zijn missie, want hij kwam als 94e over de streep, op bijna achttien minuten van zijn goede vriend Mollema. Die laatste boekte dan weer zijn eerste monumentale zege. “Ik sluit mijn loopbaan af op de dag dat een goede vriend wint.”

“Het is gek hoe sommige dingen kunnen lopen”, aldus Ten Dam op de ploegsite van CCC. “Ik heb echt genoten van mijn laatste wedstrijd. Ik heb in Lombardije nog nooit zulk lekker weer meegemaakt. Ik had goede benen, maar de favorieten gingen gewoon te snel op de Muro di Sormano. Ik was al blij dat ik kon volgen op de Madonna del Ghisallo.”

“Het was echt een hele zware dag, maar ik ben blij met het verloop van mijn laatste wedstrijd”, aldus Ten Dam, die na de finish nog liet weten uit eten te gaan met winnaar Mollema. De voormalig ronderenner heeft verder al plannen voor de nabije toekomst. “Zoals een maand roadtrippen in de Verenigde Staten of gravelkoersen organiseren.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Onie 13 oktober 2019 om 10:44

Mooie manier om zo je laatste koers te rijden. Blijft erg jammer dat hij in de Giro snel was uitgeschakeld, daarna leek de absolute motivatie er niet meer (mede door valpartij in Oostenrijk).

Tuubke 13 oktober 2019 om 14:54

Die ‘absolute motivatie’ was er volgens mij al heel lang niet meer, zo die er ooit is geweest. Ik heb hem altijd een beetje het tegendeel van Mollema gevonden. Die zette alles opzij voor de sport en sprokkelde zo een behoorlijke erelijst bij elkaar – en het einde is nog niet in zicht. Ten Dam is meer een levensgenieter die het sporten erbij doet. Je moet toch ergens je geld mee verdienen om de barbecue te laten roken. Dit is geen waardeoordeel hoor, het is zijn goed recht.

Viktrodriguez 13 oktober 2019 om 11:01

Altijd wat apart, zo’n weekend vol afscheidnemende renners. Dan is het seizoen echt bijna voorbij.

Marik 13 oktober 2019 om 15:41

Is nog ergens bekend geworden of het de mannen is gelukt om ergens een tafeltje te bemachtigen? Bauke zal best nog een tijd wat plichtplegingen hebben gehad.

Spartacus 13 oktober 2019 om 17:59

Dat is zeker gelukt, zie hier

Headlines

Materiaalzone

Populair