Afzwaaiende Rodríguez zat steenkapot na aanval Mollema

Afzwaaiende Rodríguez zat steenkapot na aanval Mollema

foto: Sirotti

zondag 31 juli 2016 om 09:21

Joaquim Rodríguez zwaaide gisteren af in Clásica San Sebastián. Na afloop vertelde hij in een persbericht van Katusha dat hij zijn laatste wedstrijd in Spanje gereden had, wat automatisch betekent dat de kleine Spanjaard geen Vuelta a España gaat rijden.

‘Waren ze bang voor mij?’
“Ik heb genoten van mijn laatste koers in Spanje”, steekt Purito van wal. “Die laatste beklimming was echt mijn terrein. Ik zag dat ik een gaatje had en besloot het te proberen. Ik móest wel. Eerder zag ik Adam Yates aanvallen en ik wist dat hij hetzelfde als vorig jaar ging proberen (toen Yates won, red.). Daarom volgde ik hem en heb ik hem later gelost. Helaas kwamen Bauke Mollema, Alejandro Valverde en Tony Gallopin aansluiten op de top. Toen Mollema aanging, deden Valverde en Gallopin helemaal niets. Waren ze zo bang voor mij? In theorie zijn ze beiden sneller dan ik in een sprint. Zij misten zo ook de overwinning, maar dat is nu eenmaal zo. Na mijn aanval zat ik steenkapot. Maar die slotklim was werkelijk fantastisch, met alle fans die me toejuichten. Dit is meer dan waarschijnlijk mijn laatste wedstrijd ooit in Spanje. Een mooi vaarwel. Ik heb ervan genoten, ook al was ik aan het afzien om de beklimming.”

Dit artikel delen:

38 Reacties

DonQuijote 31 juli 2016 om 09:24

Thnx, fixed – YIJ.

Abraham Olano 31 juli 2016 om 09:25

Thnx, fixed – YIJ.

Kwiat 31 juli 2016 om 09:27

Geen Vuelta dus, erg jammer. Daar had hij nog best kunnen afzwaaien met een podiumplek, met deze vorm.

Abraham Olano 31 juli 2016 om 09:28

En Nederlands is natuurlijk niet de eerste taal van Purito :-)

DonQuijote 31 juli 2016 om 09:34

Abraham, ja die 2 andere foutjes had ik niet eens gezien.

Tis inderdaad al heel wat dat Purito het probeert in het nederlands :)

Japsie 31 juli 2016 om 09:45

Bijzonder dat Purito geen Vuelta zal betwisten, wel jammer. Overigens was het Simon Yates i.p.v. Adam Yates.

robotour 31 juli 2016 om 09:46

Hij had misschien iets langer moeten wachten met zijn aanval, zodat hij het tot aan de top zou hebben kunnen volhouden en dan de afdaling met een voorsprong aan te vatten.
Purito zat steenkapot op de top, maar vraagt zich wel af waarom Gallopin en Valverde helemaal niets deden. Misschien ook omdat ze even op hun adem zatten ??? In de afzink en het vlakke stuk heb ik Purito alleen maar in het laatste wiel zien hangen…dus zo afgeven op Gallopin en Valverde lijkt mij niet terecht. Purito had alleen moeten aankomen om deze Classica te kunnen winnen, zijn aanval schoot tekort, jammer voor hem.
Hij gaat dus geen koersen meer rijden in Spanje, dus alleen nog Rio en misschien Lombardije als afscheid ?

Prima Facie 31 juli 2016 om 09:48

*ervan

Rondo 31 juli 2016 om 10:08

Van de vier die tegelijk boven kwamen zaten er drie steenkapot. Slechts een kon de succesvol ingezette aanval doorzetten en uitpakken met een glansrijke overwinning.

Joachim 31 juli 2016 om 10:14

@ Japsie, het is niet omdat Simon Yates de eerste Yates in de uitslag was, dat hij ook voorop reed op die klim. Ik denk dus dat het gewoon Adam was zoals in beeld stond en door de commentatoren werd verondersteld.

IlPirata 31 juli 2016 om 10:14

Prachtige coureur met die ongekende punch op steile beklimmingen.
Hij zal in de ronde van Lombardije wel groots afscheid gaan vieren.
Gun hem het allerbeste en bedankt voor de mooie prestaties.

Wheely 31 juli 2016 om 10:23

Rodriguez krijgt altijd zo’n schattige uitstraling op het moment dat hij niet koerst. Mooi hoe hij zijn publiek uitzwaaide.

IlPirata 31 juli 2016 om 10:26

@Joachim Zo heb ik het ook beleefd idd.

tendam 31 juli 2016 om 10:28

Uit het artikel begrijp ik dat hij niet kapot zat na de aanval van Mollema, maar na die van zichzelf. Dat is ook wel logisch, het was te vroeg, Adam Yates is er niet van hersteld.

Wheely 31 juli 2016 om 10:29

Valverde overigens vol lof over Bauke: “Mollema was really good in that finale; he went ahead before the downhill, and even though we started to cooperate behind, we didn’t got on with each other as we should.”
En dat is niet nadat Kees Jongkind vroeg hoe hij over Mollema dacht. Echt mooi dat hij nu eidelijk kan winnen van deze klasbakken.

koos1 31 juli 2016 om 10:45

Jammer dat hij geen Vuelta rijd, had hem nog wel een mooie etappezege gegund als afsluiting van z’n carriere. Misschien dan nog eens een keer in Lombardije als kroon op z’n carriere of zou dat moment komende week misschien al komen op de OS?

Bergje over 31 juli 2016 om 10:46

Prachtige overwinning van mollema al had ik em purito ook wel gegund :)

Matisz 31 juli 2016 om 10:49

Schitterend coureur! Ik vind het toch onverwachts dat hij geen Vuelta rijdt. Wat rijdt hij dan nog de OS en dan … .

Japsie 31 juli 2016 om 10:56

@Joahchim, nee hoor, de Yates die aanviel viel iets terug en kon niet met de koplopers mee en kwam met Brambilla boven. Moet Simon dus wel zijn geweest.

Cyclingbruh 31 juli 2016 om 11:47

@matisz

Lombardije.

Bobby Solo 31 juli 2016 om 11:50

Zonde, de Tour had hij nooit moeten rijden en alles op de Vuelta moeten zetten voor datgene wat deze klasbak mist, een eindoverwinning in een grote ronde. Zal nu altijd blijven knagen.

Matisz 31 juli 2016 om 12:15

@Cyclingbruh
Ok indien hij Lombardije nog rijdt, wat rijdt hij dan tot Lombardije? Lombardije is pas op 1 oktober.

Silent Hill 31 juli 2016 om 12:15
Quote:
ook al was ik aan het afzien om de beklimming

Dat zal wel op de beklimming geweest zijn.

Aangezien er met echte verbeterpunten toch niets gedaan wordt, even meedoen.

Purito 31 juli 2016 om 12:42

Ploegleider Florencio gaf na de wedstrijd aan dat dit zijn laatste wedstrijd was in het shirt van Katusha. Dus dat zou ook geen Lombardije betekenen. Hij stopt dus direct na de Olympische Spelen. Het zou wel een sprookje zijn mocht hij daar goud kunnen binnenhalen. Maar dat wordt lastig.

Ik vind het zeker jammer en vreemd dat hij niet start in de Vuelta. In deze vorm is top-5 plus een ritzege gewoon mogelijk, en waarom niet het podium? Maar misschien is dit wel het beste. Purito gaf aan alleen in de Vuelta te willen starten als hij zeker weet dat hij tot het einde mee kan doen om de prijzen. En niet er doorheen zakt in de tweede week en roemloos naar huis moet. Nu lijkt me dat erg overdreven, want Purito toont al jaren aan de Tour + Vuelta prima te kunnen combineren.

Overigens wordt Lombardije dit jaar weer verreden op de 2014-route. Een vrij gemakkelijke route dus, en op een parcours waar Purito weinig kans heeft op de overwinning. In dat opzicht is het dus minder erg dat hij daar niet meer zal starten ;)

Matisz 31 juli 2016 om 12:52

@Purito
Inderdaad heel erg vreemd dat hij niet in de Vuelta start. Maar hij kent zijn lichaam het beste als hij wil stoppen na Rio is dat zijn recht. Nogmaals afscheid van een schitterend renner!

Headlines

Materiaalzone

Populair