Advocaten Aru nemen mogelijk stappen tegen Henderson
vrijdag 24 april 2015 om 13:37

Advocaten Aru nemen mogelijk stappen tegen Henderson

De soap rondom Fabio Aru en Greg Henderson zou wel eens een lang staartje kunnen krijgen. Nadat Henderson zijn Italiaanse collega op donderdagavond beschuldigde van dopinggebruik, lijkt Aru nu te broeden op juridische stappen.

Henderson bood op vrijdag zijn excuses aan voor het bericht op Twitter, maar dat doet de discussie omtrent Aru niet verstommen. De manager van de Italiaan is er dan ook nog lang niet klaar mee. “Een beroemde atleet als Greg Henderson kan enorme schade aanrichten bij iemand als Fabio”, aldus Alex Carera tegen Cyclingnews. “Onze advocaten gaan bekijken wat er gebeurd is en daarna besluiten ze of er stappen worden ondernomen.”

“Het imago van Fabio Aru is beschadigd en dat verdient hij niet. Hopelijk onderneemt de UCI actie tegen Henderson, hij zou een boete moeten krijgen voor wat hij gedaan heeft.”

Henderson zelf noemt zijn Tweet ‘boos en ongegrond’ en neemt zijn woorden terug.

RIDE Magazine
88 Reacties
Sorteer op:
24 april 2015 13:41
And so it begins....
24 april 2015 13:43
Pfff…. Astana. Net gehoord dat ze niet de WT worden uitgeknikkerd en nu al meteen dreigen met rechtszaken als iemand ze niet vertrouwd. 'n Klein beetje bescheidenheid van 't team was hier op zijn plaats geweest. Henderson is niet de enige die een onaangenaam gevoel bij het team krijgt.
24 april 2015 13:46
Dus het imago van Aru wordt meer beschadigd door een tweet dan voor Astana te rijden?
Of heeft zijn advocaat ook een klacht ingelegd tegen Astana, de UCI, gebroeders Iglinsky?
24 april 2015 13:46
manager renner is niet hetzelfde als de ploeg van de renner, dit even ter zijde
24 april 2015 13:51
“Onze advocaten gaan bekijken wat er gebeurd is en daarna besluiten ze of er stappen worden ondernomen.”
Lekker vaag. Ik vind dit echt slappe hap van Aru. Je kan toch veel beter rustig uitleggen wat er aan de hand is en dan je zorgen over doping met Henderson delen.
Dit soort non-dreigementen heeft niemand wat aan.

Voor mij wordt hij hier alleen maar verdachter door.
24 april 2015 13:51
Het gaat erom dat Aru ongefundeerd van fraude is beschuldigd. Henderson heeft dit getweet na berichten in de deense media dat het niet starten van Aru in Trentino niet door ziekte kwam maar vanuit dubieuze schommelingen in zijn bloedpaspoort.
Niet slim van Henderson om dit te roepen zolang hier niets officieels over gemeld is. En zodra je iemand beschuldigd zonder bewijzen moet je op de blaren gaan zitten.
24 april 2015 13:55
Aru doet er beter aan zich gewoon op zijn trainingen te richten. Focussen op zijn eigen programma. Of hij nou clean is of niet, deze afleiding doet een renner geen goed.
24 april 2015 13:56
Terecht. Veel mensen zullen we ergens een kop hebben gelezen en nu aannemen dat Aru gebruikt. Ik vind ook dat de UCI en de ploeg van Henderson stappen moeten ondernemen, want dit was dr echt over.
24 april 2015 14:02
Die tweet van Henderson heeft anders geen enkele invloed op mij hoor.

Ik vertrouw die Aru uit mezelf al niet, daar heb ik Henderson niet voor nodig. Iedereen die al langer wielrennen kijkt en open staat voor de red flags die "weet" al langer hoe of wat.
24 april 2015 14:05
Lynda, lieve schat, je weet helemaal niks. Hooguit kun jij iets vermoeden, maar weten, nee :')
24 april 2015 14:05
Als Henderson deze uitting doet op basis van deense media, dan vind ik het niet dr over.

En in een rechtszaak wordt het intressant, want 1 tweet van Henderson weegt zwaarder dan meerdere deense media waarop hij zich informeert? Ze zouden een rechtzaak tegen die media moeten beginnen niet tegen Henderson.
24 april 2015 14:06
Ze ontkennen niet dat er dubieuze schommelingen in het bloedpaspoort zijn geconstateerd. Waarschijnlijk horen we hier binnenkort meer over.

Maar zelfs als er dubieuze schommelingen zijn, zullen renners er alles aan doen om die schommelingen te verklaren. Het bloedpaspoort kan niet voor 100% bewijzen dat er doping is gebruikt en Henderson is nu gewaarschuwd en weet dat hij zich er niet mee moet bemoeien, zodat Aru straks waarschijnlijk met een 'gedegen' verklaring kan komen.
24 april 2015 14:07
Zoals eerder gemeld, de Armstrong tactiek.
Aanval is de beste verdediging.
Overigens komt het nooit tot een rechtszaak. Dat kan nl. gevaarlijk zijn doordat relevante informatie als het biologisch paspoort dan openbaar kan worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling....
24 april 2015 14:07
@AZH
Prima, laat iedereen maar weer zijn mond houden zodat het dopinggebruik weer rustig kan toenemen in de wielersport.
Henderson zegt dit niet voor niets en zo erg is het voor Aru nu ook weer niet, tenzij hij natuurlijk gewoon wel gebruikt. We werken juist de laatste jaren aan een meer kritische benadering van dopinggebruik binnen het peloton. Heel goed dat Henderson daar blijk van geeft.
24 april 2015 14:08
Terechte actie. Ofwel beschuldigt Henderson Aru met bewijs, die hij dan ook op tafel legt ofwel houdt hij zijn mond.

Zo kan ik iemand die ik op m'n werk niet vertrouw ook gaan beschuldigen van alles en nog wat. Zou nog leuk worden als iedereen zo te werk gaat.
24 april 2015 14:08
@tutu, nou het was gewoon een tweet die voortkwam uit frustratie over Astana. En die frustratie & argwaan heeft het team echt aan zichzelf te danken. Ze kunnen wel potsierlijk blijven dreigen met advocaten, maar daar krijgen ze hun geloofwaardigheid niet voor terug.
24 april 2015 14:09
Waar rook is...
24 april 2015 14:11
Ik zou er trouwens geld op inzetten dat die rechtszaak niet komt. Anders loopt het team het risico dat 't gegevens van 't biologisch paspoort van Aru moet tonen...
24 april 2015 14:11
Kritisch prima, maar dat is niet aan de collega wielrenners. Niet op deze manier. Tenzij hem zelf bij de dokter gezien heeft ofzo.
24 april 2015 14:12
@LyndaLid
Verwoord je nu een idee vanuit jezelf of moeten wij als wielerkenners op WF allemaal Aru wantrouwen?
Oke, ik vertrouw hem ook niet. Maar dat is net zoals ik Froome, Porte, Contador, Majka, Nibali enz enz ook niet vertrouw. Of laat ik het zo zeggen: ik zou voor geen van allen mijn hand in het vuur steken maar tot het moment dat er bewijs ligt geef ik ze het voordeel van de twijfel.
Natuurlijk zit Aru al bij de verkeerde ploeg maar in zijn prestaties zie ik niet iets wat hem extra verdacht maakt boven zijn collega's. Hij was bij de beloften al het supertalent van Italië voor de bergen en maakte dat in kleinere rittenkoersen bij de profs al waar. Zijn doorbraak in de Giro 2014 was dus niet zo opzienbarend. Dat hij daarna ook een goede Vuelta reed is ook niet zo vreemd gezien de rustperiode die hij na de Giro inlastte.

Ik ben dus heel benieuwd waarom jij bij hem de red flags voor ogen krijgt?
24 april 2015 14:19
Waar rook is, is vuur! Natuurlijk zijn de media er weer als de kippen bij om olie op het vuur te gooien i.p.v. met concrete bewijzen en bronnen te komen.
Henderson heeft waarschijnlijk in zijn eerste reactie te impulsief gereageerd, maar desalniettemin de reactie van Nibali en Aru geeft ook te denken door te dreigen met advocaten.
Als Aru echt ziek is en zijn biologisch paspoort in orde is, maakt dit dan ook openbaar!
Dit voorkomt een hoop insinuaties,verdachtmakingen etc.etc.
Transparentie is nodig anders zoals eerder gezegd gaat het nieuwe wielrennen gewoon op dezelfde voet verder als het oude wielrennen.
24 april 2015 14:20
@Tutu, volgens sommigen komt hij uit een besmet 'nest' vanwege zijn ontdekker, Locatelli.

Dat lees ik hier: http://espoirscentral.blogspot.co.uk/2015/04/riders-of-olivano-locatelli.html
24 april 2015 14:21
dat is juist wel aan de collega's! Zij staan er het dichtste bij, hebben de meeste kennis en worden er het hardst door geraakt dat hun sport zo wordt kapot gemaakt.
24 april 2015 14:23
@Rode Lantaarn: Als iemand hier zou roepen dat jij een pedofiel bent, dan kunnen we dus ook een "waar rook is...." reactie plaatsen?

Overigens heeft Henderson gereden bij T-Mobile en Sky, dus in hoeverre is die wel geloofwaardig?
24 april 2015 14:28
ik vind dat aru hier wel erg heftig op reageerd. als hij zeker weet dat hij clean is zou je denken ze roepen maar. dit lijkt me meer aanvallen of geloofd te worden...

Reacties zijn gesloten.