Adrie van der Poel na glansrijke overwinning Wout van Aert: “Zoals ik voorspeld had”
foto: WielerFlits (archief)
zondag 5 december 2021 om 15:20

Adrie van der Poel na glansrijke overwinning Wout van Aert: “Zoals ik voorspeld had”

Adrie van der Poel was niet verrast door de solozege van Wout van Aert in Boom. “Ik zei vorige week tegen de vader van Toon Aerts dat Wout met één minuut voorsprong zou winnen. Dáár zat ik er wel naast. Want het werden er twee”, grapte hij bij VTM Nieuws.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Adrie van der Poel was als mecanicien voor David van der Poel aanwezig op de Superprestige in Boom. Na afloop van de cross vertelde hij dat hij de overwinning van Van Aert wel zag aankomen. “We hebben Wout de voorbije weken kunnen volgen, want hij zet al zijn gegevens op Strava. Hij deed best veel trainingsarbeid met veel crosstrainingen. We konden er de klok op gelijkzetten dat hij een topprestatie zou afleveren.”

Verder relativeerde de vader van Mathieu ook nog de grote voorsprong die Van Aert had aan de finish. “Je moet het parcours in acht nemen. Heel lange loopstukken, heel zwaar, veel modder. Je kunt als wegwielrenner op dit parcours veel dieper gaan, je hebt een grotere motor”, gaf hij in zijn gekende stijl aan.

Wat met Mathieu? “Hij fietst heel weinig”
Mathieu van der Poel zal pas zijn rentree in het veldrijden op 18 december, op de Wereldbeker in Rucphen. Adrie temperde alvast de verwachtingen voor zijn zoon. “Hij doet het momenteel heel rustig. Hij fietst heel weinig. Hij heeft een heel zwaar seizoen gehad. Hij heeft er voor gekozen om een heel lange rustperiode te nemen. Daarna zien we het wel”, vertelde hij terughoudend.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
5 december 2021 15:26
We gaan het vuurtje alvast weer opstoken….
  5 december 2021 17:57
  Inderdaad, Matje traint eigenlijk nauwelijks, neemt vooral rust en er zijn later nog doelen.

  Schrijf die maar op voor 18 december dus... ;)
5 december 2021 15:30
Kan me vaak wel vinden in de analyse van A3, ik had ook niet anders verwacht van Wout. In het geval van Mathieu probeert hij uiteraard een beetje te downplayen maar ook die zal er snel staan want relatieve rust werkt bij hem vast beter dan training, hij zal zichzelf ook vast nog wel eens testen.
  5 december 2021 15:54
  Precies. Adrie heeft er veel kijk op en Strava geeft uiteraard al eea aan.
  Matje rijd wellicht in verhouding niet veel maar die gaat "kort" voor eerste koers 2 keer heel diep en rijd dan ook voorin of voorop.

  Het mooie is dat Wout zei dat er nog wat bij moet voor wanneer "zijn grote vriend" er weer bij is.
  In feite moeten en zullen die mannen ongelofelijk veel respect voor elkaar hebben en wanneer zelf niet in koers genieten van hun collega of op zijn minst er bewondering voor hebben. Zouden ze niet koersen zouden ze mogelijk beetje fan zijn. Het lot wil dat beiden in koers rivalen zijn wat de media vaak graag uitvergroot en uitspeelde.

  "Mijn grote vriend" daar zit toch ook een beetje waarheid in. Zonder elkaar jaren op te jagen zouden ze dan nu ook zover staan?
  Juist door al jaren samen te koersen genereren ze veel aandacht, dus sponsoring met dikke contracten, inkomens. Soort siamese tweeling maar tegen wil en dank dat geloof ik echt niet.
  5 december 2021 15:58
  ‘Mijn grote vriend’, beter kan je het toch echt niet verwoorden?
5 december 2021 15:42
VdP Senior zijn mening lezen over WvA is absoluut 1 van mijn favo guilty pleasures in de wielrennerij momenteel. Graag een wekelijkse evaluatie door Adrie over Wout.
  5 december 2021 15:51
  Ik vind sowiezo Adrie iemand die geen blad voor de mond neemt, niet praat met meel in zijn mond, en er heel vaak boenk op zit met zijn analyses. Als het gaat over Wout dan is het altijd beladen, maar dat is niet gek als je weet dat zijn zoon en Wout al vanaf de jeugd grote rivalen zijn. Het zou me niet verbazen als Adrie niet alleen de inspanningen van zijn zonen heel nauwgezet volgt, maar ook die van Wout met bijzondere aandacht bekijkt.

  ik zie en hoor hem altijd graag aan de interviewtafel zitten. En gewoon mooi dat hij in deze tijd van het jaar gewoon met zijn laarzen in de materiaalpost staat voor zowel Mathieu als voor David.
  5 december 2021 16:47
  Aub niet! Ik vind het jammer dat Adri zo vaak wordt opgevoerd in de media. Voor een Nederlands medium snap ik het nog wel, maar Sporza zou hem bijvoorbeeld gewoon moeten weren. Het gemiddelde Adri interview kenmerkt zich immers door de vele venijnige uithalen richting van Aert met zijn interview tijdens het WK in Valkenburg als ongekend dieptepunt. Dat was gewoon alle sportiviteit ver voorbij en zo een bakermat voor de soms hevige rivaliteit tussen de supporters van de 'Antwerpse Wonderboys'.

  Het moet wel gezegd dat dit interview eens 'proper' is richting van Aert toe; doet me plezier.

  Het doen of Mathieu amper traint is dan ook weer typisch Adri en eigenlijk, pardon my French, gewoon een beetje belachelijk. De mythe moet blijkbaar in stand gehouden worden. Wees toch eens eerlijk Adri.
  5 december 2021 18:08
  @Beer: daarom is het ook een guilty pleasure. Helemaal objectief kijkt hij nooit naar wat van Aert doet. Het is altijd een beetje met spanning afwachten: gaat hij de prestaties van Wout naar waarde schatten of wordt het allemaal wat geminimaliseerd en zit er misschien zelfs een sneer bij? En dat op zijn eigengereide manier, ik kan er wel van genieten.
  5 december 2021 18:29
  @Beer je fixatie op de familie vd Poel vertroebelt duidelijk je beeld ontstaan na Valkenburg(die was er inderdaad over). Kijk eens terug naar de interviews van Adrie waarbij hij Van Aert onheus bejegend. Die zijn er amper de afgelopen jaren.
  5 december 2021 18:49
  Lijkt me dat jouw beeld vertroebelt is Lalsacien. Kijk eens een gemiddelde aflevering van Extra Time Koers terug met Adri. Vaak zet m'n dan nog wat ja-knikkers bij aan tafel zoals José De Cauwer en Karel Vannieuwkerke die amper tegen Adri durven ingaan. Vroeger had je nog Niels Albert nog om het voor van Aert op te nemen. Nu moet m'n daar Jan Bakelandts al voor optrommelen. Jammer dat er wat dat betreft bij Jumbo-Visma niemand is die wat meer gewicht in de schaal kan leggen.
  5 december 2021 20:53
  edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

  Adrie komt ook op Sporza juist vanwege zijn goede realistische kijk op de zaken.
  Wel eens op Fons de Wolf gelet? Leuk om te zien, horen maar geen realist. En dat Adrie vdP soms de juiste knoppen indrukt is omdat hij snapt hoe het werkt.
  Zoals eerder aangegeven begon dat vooral destijds door het Calimero gedrag van Niels Albert. Zoals eerder vandaag gemeld typisch Vlaams Calimero gedrag. Herkenbaar want kom het hier tussen Vlamingen op café nogal eens tegen, zeker wanneer de punten zijn verorberd.
  Gelukkig zijn er ook voldoende nuchtere Vlamingen op de grote groep blinde fanaten na dan.
  5 december 2021 22:27
  @Beer sorry Extra Time Koers kijk ik nooit. Ik had het over Wielerflits nieuws berichten.
  5 december 2021 23:17
  @5211,
  ik deel exact jouw mening over Fons de Wolf, en ook over Eddy P. Leuk om erbij te hebben voor de sfeer, maar wat mij betreft zijn ze de term analist niet waardig.

  En de ouwe VdP zie ik gewoon heel graag daar aan tafel zitten. Hij gaat niet mee met de populaire mening, maar geeft gewoon zijn kijk op de zaak, in duidelijke bewoordingen.

  Wat mij betreft heeft hij recht van spreken. Hij heeft als renner alles meegemaakt, ook in de grote ploegen bij de grootste ploegleiders. En daarna heeft hij ook alles gezien, en staat dagelijks met zijn neus op de koers. Persoonlijk vind ik hem juist vaak extra kritisch op Mathieu, waarschijnlijk om daar niet te zitten als die verblinde vader.

  edit wf: dergelijk pestgedrag mag je achterwege laten
  6 december 2021 00:06
  Bedoelen jullie niet Dirk De Wolf? Fons De Wolf is toch een heel ander type als tafelgast vermoed ik. ;-)
  6 december 2021 08:16
  @Michelangelo; je kan wel een hoop positieve kwaliteiten van Adri opsommen om hetgeen ik zeg te counteren, maar je gaat dan wel voorbij aan de hoofdzaak. Zijn mening is gekleurd, en geen klein beetje. Dat hij extra kritisch is op Mathieu is een lachertje, of je moest zo'n uitspraak als 'hij traint te weinig' bedoelen. Dat is immers enkel bedoelt om het onoverwinnelijke aura van Matje kracht bij te zetten. De extra kritische benadering reserveert hij wel voor de grote vriend van Mathieu. Met 'verblinde vader' vat je het dan ook perfect samen.

  Kan je aub ook de persoonlijke sneren naar mij achterwege laten Michel.? Het zou de discussie ten goede komen.
  6 december 2021 20:47
  @Beer jij ligt wel eens in clinch met Michelangelo inzake QS, REV of TJV etc. Toegegeven Michel gaat iets te veel door op REV wat hij niet nodig heeft omdat hij even vaak zinnige stellingen weergeeft.
  Dat men op jou persoonlijk reageert is niet meer dan terecht.
  Toelichting is overbodig, de meeste volgers alhier weten waarover dit gaat.

  Alleen al het gestrekte been ook hier weer mbt AvdP zegt meer dan voldoende.
5 december 2021 15:50
De reacties van Adrie over van Aert zijn weleens een stuk negatiever geweest, hier geeft hij een samenvatting van wat wij ook al zagen en voegt daar zoals het hoort een ietwat te bescheiden oordeel over waar Matthieu nu staat aan toe in zijn voorbereiding op het veld. Lamberts deed dat eerder al over Wout en dat mag van mij al was het alleen maar verwachtingsmanagement.
  5 december 2021 16:01
  Als het negatief was dan had dat één doel. Ouwe vos Adrie kent het spel. Overigens niet zo gek in de tijd dat Niels Albert dat vuur meermaals aanstak.

  En een echte liefhebber, kwam hem laatste jaren zo af en toe tegen bij UCI 1.2 koersen. Staat hij ergens ver van de drukte en komt eens kijken hoe talenten het doen of kent er een paar die hij graag volgt.
  5 december 2021 16:07
  Vaak wel als het over van Aert ging maar voor wat betreft zijn analyses over de ploeg TJV speelt zijn Rabobank rancune nog altijd een hoofdrol. Zijn verhaal eerder dit jaar bij Zesdaagse TV over Roglic die in de beslissende etappe van Baskenland geen meter kopwerk zou hebben gedaan en de ploeg die laf gekoerst zou hebben deed mijn ogen bijna uit hun kassen vallen net als de non-reactie van edit: Traksel. (ik moet de Wielerflits redacteuren niet iets verwijten waar zij geen deel aan hadden)

  Zijn betrokkenheid bij zijn beide zoons en in het bijzonder David als wel zijn toewijding aan de cross, (hij is de eerste die aanwezig is in bv Hoogerheide en de man die daar het licht uitdoet) staan buiten kijf.
  5 december 2021 19:37
  Potverdorie. Dacht ik net een dagje Trakselloos te blijven, begin jij er weer over!
5 december 2021 17:16
Blijft een mooie mens die Adrie.
5 december 2021 17:48
Dus het zoontje koerst momenteel weinig. Dit keer dan weer niet om een rugprobleem he... Kwestie dat we kunnen volgen he adri. Mythe in stand houden, ik kan er me wel iets bij voorstellen.

Zwaar seizoen? w8 tot je de tour uitrijdt, en de tirreno en Olympics volle gas rijd :D
  5 december 2021 21:03
  edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

  Wanneer MvdP straks weer mooie koersen wint zijn types als jij de eerste die roepen dat dit komt omdat hij veel heeft gerust en als het uitkomt getraind.
  Natuurlijk traint hij weer. Echter hij gaat een week voor eerste koers pas weer paar keer echt diep, meer heeft hij niet nodig.

  Overigens heeft ook Wout zijn rust gehad en traint ook weer duur en sinds kort paar keer stevig intensief en ook hij staat er.
  Of als je kwaad wil.
  Wout strooide eerst zand in de ogen. Hij gaf aan blij te zijn als hij top 5 kon halen en vertelde dat het niveau van de eerste drie zo ontzettend hoog was.
  En zie nu 1 a 2 weken later rijd hij alles eraf. Wat een leugenaar hè Luc La.
  5 december 2021 21:28
  de Tour uitrijdt als 19de en op de een of andere manier tegelijk de sprintwinnaar op de champs elysees bent... Aja én in de tijdrit de dag daarvoor én op de dubbele Ventoux. Yes, this really happened.
  5 december 2021 21:56
  Het grappig is dat wat Luc La blijkbaar wil plakken op VdP om iets te bewijzen, iets is wat hij helemaal niet hoeft te bewijzen. VdP is een ander type rijder dat zich op andere doelen richt. Die heeft alleen iets aan een Tour uitrijden als hij op het end nog een etappe kan winnen of bezig is geweest met groen. Een Tirreno of soortgelijke rondjes voor een klassement is hij ook niet geschikt, althans niet in z'n huidige fysieke staat en omvang. En vanwege datzelfde criterium had hij weinig te zoeken in de wegrace van de OS. Waarom daarmee je seizoen 'verzwaren' om dan types die aan de zijlijn staan tevreden te stellen en weerwoord te geven op kritiek die bij alleen hen leeft?
5 december 2021 23:15
Ik plaats enkel een kanttekening bij zijn zwaar seizoen, van mij hoeft hij helemaal niets.

Maar als hij zich in de tour wilt opblazen voor groen versus Wout, be my guest. Spektakel verzekerd.

Reacties zijn gesloten.