Adriano Malori maakt rentree in Canada

Adriano Malori maakt rentree in Canada

foto: Sirotti

dinsdag 30 augustus 2016 om 13:34

Adriano Malori is fit genoeg om zijn comeback te maken. Tijdens de Tour de San Luis in januari maakte de Italiaan een doodsmak, waarna hij enkele dagen in coma werd gehouden. “Het is een wonder dat ik terug kan keren”, vertelt Malori in een emotioneel statement op de site van Movistar.

Rechterarm grootste probleem
In eerste instantie wilde Malori al in Tirreno-Adriatico hervatten, had hij in zijn ziekenhuisbed bedacht. Zijn rechterarm kon hij niet bewegen. Toen hij aan de doktoren vroeg wanneer ze hem aan zijn schouder zouden opereren om het euvel in zijn arm te verhelpen, was het verdict keihard. “Mijn arts zei dat hij mij niet ging opereren, omdat dit niet nodig was. Het probleem zat veel dieper. Hij zei dat mijn hersenen niet meer in contact stonden met mijn rechterarm. Disconnected. Ik kon die woorden niet verdragen. Ik heb een uur lang gehuild, totdat ik uit complete hulpeloosheid uitgeput raakte.”

Terugkeer in GP Quebec
Na maandenlange revalidatie in Spanje, hervat de nummer twee van het afgelopen WK Tijdrijden de competitie tijdens de GP van Quebec in Canada. “Ik doe thuis nog altijd oefeningen met mijn rechterhand en -arm. Het heeft namelijk nog meer tijd nodig voordat het 100% genezen is. Maar om te koersen ben ik helemaal in orde. Ik neem bochten op een steeds hogere snelheid. Ik kan aanzetten en vervolgens makkelijk weer stoppen. Ik kan weer dezelfde snelheid ontwikkelen die ik voorheen had bij serieuze inspanningen. Ik kan weer gemakkelijk remmen en mijn fiets voelt aan zoals voor mijn ongeluk. Ik heb geen angst en twijfels meer. Ik ben er helemaal klaar voor.”

‘Ik móest mijn verhaal doen’
Malori deed zijn verhaal op een speciale persconferentie tijdens de rustdag van de Vuelta a España, omdat hij het gevoel heeft dat anderen mensen zich aan zijn verhaal op kunnen trekken. “Ik wil mensen tonen dat er iemand is die opnieuw zijn hand, zijn arm en eigenlijk zijn hele lijf weer kan gebruiken, door een sterke wil en door hard te werken. En dat die man ook nog eens terug kan keren op het hoogste niveau in zijn sport, door mee te doen in wedstrijden die hij voor zijn ongeluk ook aandeed. Als hij de ballen had, als hij het kon, moeten ook andere mensen het kunnen”, vertelt de Italiaan over zichzelf.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Hakkie2 30 augustus 2016 om 14:00

Geweldig nieuws! Echt heel mooi. Hopelijk haalt deze sterke renner zijn oude niveau ook weer, maar alleen al dat hij weer kan koersen is al schitterend nieuws.

vlek 30 augustus 2016 om 14:04

Fijn nieuws! De weg terug zal vast niet makkelijk zijn, maar dit is goed om te horen.

Tiim 30 augustus 2016 om 14:16

Respect hoor, de afgelopen tijd zal geen pretje zijn geweest. Maar toch erg bemoedigende woorden. Hopelijk met een goed gevoel de winter in en dan hoop ik voor hem dat hij weer net zo goed wordt als hij was.

josi 30 augustus 2016 om 14:33

Mooi nieuws, hopelijk komt hij weer helemaal terug op niveau. Belangrijkste is echter dat hij in ieder geval nog gewoon rond kan rijden en van het leven kan genieten.

Orakel 30 augustus 2016 om 14:58

Fijn dat Malori door wilskracht zijn hersenen weer in contact heeft gebracht met zijn arm. Al denk ik dat Malori op dat cruciale vlak van zijn revalidatie nul invloed heeft gehad. Het medisch advies had hij beter achterwege kunnen laten. Buiten dat alle respect voor een terugkeer op niveau en deze tank zou in 2017 misschien wel weer bij de beste tijdrijders kunnen gaan horen.

Edit: het verhaal van Malori is veel genuanceerder… De duiding van het interview is weer eens ver verwijderd van journalistiek. Ik had het kunnen weten, weer er in getuind.

Verweggistan 30 augustus 2016 om 19:08

Mooi dat hij terug is, hoewel het nog steeds niet echt goed klinkt. Ik hoop dat hij ook weer in een peloton kan/durft te rijden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair