Adam Hansen ziet recordreeks eindigen, teleurgesteld in Lotto-Soudal

Adam Hansen ziet recordreeks eindigen, teleurgesteld in Lotto-Soudal
vrijdag 4 augustus 2017 om 11:42

Sinds de Vuelta van 2011 miste Adam Hansen geen enkele grote ronde. Een opmerkelijk record waar maar geen eind aan leek te komen. Tot de Vuelta van dit jaar. Uit de door Lotto-Soudal vrijgegeven voorselectie blijkt dat de inmiddels 36-jarige Australiër niet in aanmerking komt voor een plaats in de Vuelta-formatie. Dit tot grote teleurstelling van Hansen zelf. “Deze beslissing is maar moeilijk te accepteren.”

Na achttien opeenvolgende grote rondes, zou een zitvlakblessure roet in het eten gooien. Hansen zelf ontkracht dit echter tegenover de Australische website Ridemedia. “Ik heb geen blessure. Het team wil voor deze editie gewoon andere renners een kans geven. Ik ben erg teleurgesteld in deze beslissing, het is niet de manier waarop ik deze reeks wilde beëindigen. Ondanks dat het niet gemakkelijk is dit te accepteren, moet ik wel respect hebben voor het besluit dat genomen is.”

Dit artikel delen:

45 Reacties

Noud89 4 augustus 2017 om 11:45

De overdaad aan opeenvolgende zware inspanningen zorgt er al langere tijd voor dat hij geen reet meer toevoegt aan de selecties voor Lotto Soudal. Volledig logische beslissing dus.

freire93 4 augustus 2017 om 11:46

Zeur niet zo man. Wat te denken van renners die altijd maar moeten toezien dat jij maar altijd wordt geselecteerd op basis waarvan? Mooi dat het nu ophoudt.

Luca Quasi 4 augustus 2017 om 11:47

Je moet wel goed genoeg zijn he, niet alleen een record in stand willen houden..

skylimit 4 augustus 2017 om 11:47

Beter Hansen meenemen, dan al die andere halve Belgen die toch niet bestand zijn tegen de hitte. Ploegleiding zonder hart en weinig inlevingsvermogen. Deelname van Hansen levert veel meer publiciteit op dan het meerijden van een nobody.

Arema Pro Cycling Team 4 augustus 2017 om 11:47

Lijkt me niet meer dan logisch,dat andere renners ook een kans krijgen. Hansen mag zijn handen nu al dicht knjjpen met 18-opeenvolgende rondes!

Jean Dumas 4 augustus 2017 om 11:49

Jammer voor Hansen, tevens bewondering, maar ze hebben hem wel heel veel kansen gegeven. Moet een keer klaar zijn.

xistnc 4 augustus 2017 om 11:49

Kudo’s voor Lotto-Soudal. Ze moeten daar toch een keer hun ‘Olympische’ insteek loslaten. Meedoen is belangrijker dan winnen is leuk, maar Hansen en De Gendt neigen er naar om wat te overdrijven.

Het streepjes zetten mag een keer klaar zijn, nu is het weer tijd voor professionele topsport. Lotto-Soudal draait toch al niet een al te best seizoen.

hartstikkebedankt 4 augustus 2017 om 11:51

Alle respect voor 18 rondes achter elkaar uitrijden hoor, maar het is nou niet of Hansen in de afgelopen rondes niet te evenaren prestaties neerzet waardoor hij eens gepasseerd kan worden om een kans te geven aan een ander

Boomie1 4 augustus 2017 om 11:53

Is toch juist mooi. Hij voegt niks toe aan de trein van Greipel de laatste jaren, is ook geen aanvaller/afmaker en dient enkel als pelotonvulling.

TykkeThor 4 augustus 2017 om 11:53

Als hij niet goed genoeg is lijkt het me een logische beslissing. Er zijn natuurlijk ook andere, jongere renners bij Lotto die een kans verdienen. Ik moet eerlijk bekennen dat het functioneren van Hansen binnen de ploeg niet iets is waar ik me buitengewoon voor interesseer, maar het lijkt me niet dat de ploegleiding dit zomaar doet, dus logische beslissing.

Koersmaniak 4 augustus 2017 om 11:53

Hoe wou hij dan zijn reeks wel beeindigen?
Met een valpartij?

nederbelg 4 augustus 2017 om 11:56

Geef die jongen toch gewoon de Superstrijdlust. Of neen, want dan is TdG weer ongelukkig.
In beeld geweest zijn, het grootste aantal aanvalskilometers, het grootste aantal opeenvolgende grote rondes: er zijn er bij Lotto Soudal een aantal die kansloosheid tot een nieuwe norm trachten te verheffen. Niet slecht dat het hier eindigt waarschijnlijk…

Davide_Formolo 4 augustus 2017 om 11:58

Afgelopen tour als beste resultaat plek 44 in de 4e etappe, in de Giro kwam hij niet verder dan plek 57 in de etappe naar Blockhaus. Laatste keer top 20 was in de ronde van Turkije (plek 16) op 26 april 2016. Ik twijfel niet aan zijn capaciteiten als knecht, maar zijn aanvallende koersen heeft wel echt te lijden onder zijn record. Zeer terecht dat hij niet geselecteerd is voor dr aankomende Vuelta en anderen een kans krijgen van Lotto Soudal.

vlek 4 augustus 2017 om 12:02

Hoogste tijd dat ze deze knoop eens doorhakte. Ik was zelf al een hele tijd geleden gestopt met het selecteren van Hansen als een van mijn standaard D-renners bij Tourchampion.

NDI22 4 augustus 2017 om 12:05

Een beetje meer respect is best op z’n plaats. Hij heeft als knecht/wegkapitein sowieso al 18 rondes uitgereden en daarin ook nog 2 etappe zeges meegepakt.

Sebas 4 augustus 2017 om 12:06

Vind het ook geen slechte ontwikkeling mits Hansen inderdaad zijn werk binnen de ploeg niet naar behoren doet. In de meeste gevallen was ik wel positief over zijn deelnames. Hij levert publiciteit op en als hij dat record nog verder uitbouwt moet ik nog zien of er de komende twintig jaar iemand in de buurt komt. Dat kunnen sommige leden "kansloos" noemen, maar als je niet de power hebt om je te onderscheiden in overwinningen, is dit toch ook een interessant wapenfeit. Wellicht kan hij nu wat extra rust pakken om straks weer veelvuldig de aanval te zoeken.

ti-raleigh 4 augustus 2017 om 12:06

Gewoon volgend jaar opnieuw proberen.

fringale 4 augustus 2017 om 12:09

Marc Sergeant dan toch plots een set ballen gekweekt

Wheely 4 augustus 2017 om 12:16

Benieuwd welke topper zijn plaats mag innemen. De ploeg gaat nu duidelijk voor keiharde resultaten naar de Vuelta.

baswallet 4 augustus 2017 om 12:17

Dat ze hem niet selecteren kan ik heel goed begrijpen maar een beetje meer rekening met zijn situatie hadden ze wel kunnen houden door hem dit bijvoorbeeld al gedurende de tour mede te delen. Dan had hij sentimenteel rondjes over de Champs elysees kunnen rijden naast Voeckler.

ah-ja 4 augustus 2017 om 12:18

Zielig

nederbelg 4 augustus 2017 om 12:19

In het stuk op Ridemedia wordt behoorlijk de loftrompet over Hansen gestoken:
“Surely, from both a tactical and publicity perspective, including Hansen in Lotto-Soudal’s Vuelta line-up would be a savvy decision for the team.
The Australian has been an innovator, motivator and workhorse who has earned respect not only from his team-mates but many peers within the pro peloton.
As his Grand Tour record indicates, his work ethic is phenomenal and the media and public alike are fascinated by his ongoing achievements in the Giro/Tour/Vuelta trilogy.”
Wie weet is hij wel (anders dan een Thomas De Gendt, toch een echte einzelganger) de lijm binnen het team. En dan kan lijmproducent Soudal natuurlijk niet anders dan op tafel kloppen, en om een rechtzetting vragen…
Maar als je dan leest hoe hij de Vuelta inschat
“In our team, there is not an obvious outright leader for the Vuelta and it’s nice to go there and have your chance for yourself – have a bit of a free card.”
dan stemt dat toch echt niet overeen met zijn koersgedrag van de voorbije edities…
http://www.ridemedia.com.au/features/exclusive-adam-hansens-successive-grand-tour-journey-ends/

52voor11achter 4 augustus 2017 om 12:25

Ik dacht dat Hansen voor zijn eigen deelname betaalde?

achtpuntzes 4 augustus 2017 om 12:27

het teambelang gaat toch echt voor zo’n vrij onnozel ‘record’, lijkt me zo. dus Hansen moet niet zeuren.

koos1 4 augustus 2017 om 12:28

Natuurlijk jammer voor Hansen, maar met alle respect voor het uitrijden van zoveel grote rondes. De laatste rondes was hij toch meer peloton vulling aan het worden en reed hij vrijwel onzichtbaar mee.
Op Belgische sites staat ook dat hij nog geen contract(verlening) heeft bij Lotto. Zou me niets verbazen als het net mogen rijden van de Vuelta een teken is dat hij mag/moet vertrekken.

Headlines

Materiaalzone

Populair