Adam Hansen ziet recordreeks eindigen, teleurgesteld in Lotto-Soudal

Adam Hansen ziet recordreeks eindigen, teleurgesteld in Lotto-Soudal
vrijdag 4 augustus 2017 om 11:42

Sinds de Vuelta van 2011 miste Adam Hansen geen enkele grote ronde. Een opmerkelijk record waar maar geen eind aan leek te komen. Tot de Vuelta van dit jaar. Uit de door Lotto-Soudal vrijgegeven voorselectie blijkt dat de inmiddels 36-jarige Australiër niet in aanmerking komt voor een plaats in de Vuelta-formatie. Dit tot grote teleurstelling van Hansen zelf. “Deze beslissing is maar moeilijk te accepteren.”

Na achttien opeenvolgende grote rondes, zou een zitvlakblessure roet in het eten gooien. Hansen zelf ontkracht dit echter tegenover de Australische website Ridemedia. “Ik heb geen blessure. Het team wil voor deze editie gewoon andere renners een kans geven. Ik ben erg teleurgesteld in deze beslissing, het is niet de manier waarop ik deze reeks wilde beëindigen. Ondanks dat het niet gemakkelijk is dit te accepteren, moet ik wel respect hebben voor het besluit dat genomen is.”

Dit artikel delen:

45 Reacties

Wheely 4 augustus 2017 om 12:31

Als ploeg slaan ze wel een plee figuur, eerst met De Gendt en nu met Hansen. Ze creëren nu zelf een soort beeld van zeurende renners die alleen voor poedelprijzen willen rijden. Dan wordt je uiteraard niet serieus genomen. Ze hadden het ook anders kunnen brengen door hem nog een laatste ovatie te geven en er een mooi feestje van te maken. Ze zijn er ook ooit mee begonnen namelijk. Slechte pr vind ik.

Chrys 4 augustus 2017 om 12:41

Heb hem zowel in de Giro als in de Tour welgeteld 0 keer gezien ondanks dat ik wist dat hij meedeed.

zacht 4 augustus 2017 om 12:53

Als ploeg kun je het natuurlijk na het De Gendt debacle niet maken om iemand mee te nemen die met een Olympisch uitgangspunt van start gaat. Heel veel respect voor AH, maar zijn meerwaarde is voorbij.

Edit: en de debacles Liz Hatch en Puck Moonen.

Covadonga 4 augustus 2017 om 12:55

Begrijpelijke beslissing. Ploegbelang gaat terecht gewoon voor.

Thailand 4 augustus 2017 om 13:01

Hoe zo is zijn meerwaarde voorbij? Ik heb altijd begrepen dat hij naar behoren zijn werk deed, en heeft bovendien twee mooie etappes op zijn naam staan. Ook deze tour heeft hij zijn werk op kop weer gedaan, volgens mij modelprof die je er prima bij kunt hebben. Verder eens met Wheely, dat het op deze manier naar buiten komt is natuurlijk zeer onhandig.

roadrider 4 augustus 2017 om 13:27

Aan alles komt een eind. Is altijd een sterke beer geweest, maar het laatste jaar was het toch een beetje zielig om zien hoe hij nog alleen als pelotonvulling meereed om zijn record aan te scherpen.

VDB44 4 augustus 2017 om 13:32

De vergelijking met De Gendt slaat echt helemaal nergens op. Hansen heeft sinds 2014 geen rit meer gewonnen. De Gendt won dit jaar gewoon nog een rit in de Dauphiné en vorig jaar op de Ventoux in de Tour. En hij komt zowat 15 keer meer in beeld dan Hansen. Maar blijkbaar is De Gendt-bashen sinds dit jaar mode hier op WF.

josi 4 augustus 2017 om 13:35

Ik kan begrijpen dat hij teleurgesteld is, maar aan de andere kant zullen er maar heel erg weinig ploegen zijn waar hij uberhaupt 18 grote rondes op rij had mogen rijden. De afgelopen twee jaar leek zijn selectie soms meer om sentimentele redenen dan om sportieve redenen te zijn.

nederbelg 4 augustus 2017 om 13:53

Tja, Hansen tekende bij Lotto en dacht: ik heb een Win for Life…
Toen hij de slogan "Lotto: Leef je droom" las, was hij helemaal gewonnen. En nu ligt de droom aan duigen.
Wat is de slogan van LottoNL? ;-)

@VDB44
Hij heeft dit jaar wel degelijk een geweldige Dauphiné gereden, maar dat heeft hem wel wat frisheid in de Tour gekost. En dan heeft hij van zichzelf een beetje een running joke (cycling joke als je wil) gemaakt, door al dagen op voorhand aan de klaagmuur te gaan staan dat hij de Superstrijdlust wel niet zou krijgen, door constant zijn aantal aanvalskilometers met iedereen te delen etc…
De Gendt grappen en verwijzingen ga je op WF dan nog wel een tijdje kunnen lezen.

sstijnntje 4 augustus 2017 om 14:32

Ben toch benieuwd hoe de functioneringsgesprekken bij Lotto Soudal verlopen. Hansen is enkel bezig met een compleet irrelevant record terwijl hij met wat meer focus wellicht meer uit zijn carriere had gehaald, De Gendt is enkel bezig met een compleet irrelevante prijs in de tour wat volgens hemzelf meer een soort ‘oeuvre award’ is of zoiets…
Of de ploegleiding heeft zijn renners totaal niet meer in de hand, of de ploegleiding interesseert zich niet in de persoonlijke doelstellingen van de rennerns, of de ploegleiding is net zo gek als de Gendt en Hansen. U zegt het maar.

LutsenkoFan 4 augustus 2017 om 14:33

Ja dat het een goede renner is staat buiten kijf.

Maar kom op.. het is net als bij de Gendt. Puur iets doen om aandacht te krijgen. En laten we eerlijk wezen al zo’n 5-10 grote rondes doet hij niks uitzonderlijks meer.

jordy98 4 augustus 2017 om 15:18

Jammer voor hem, maar voegde ook niet echt heel veel toe aan de selectie op die ene dag na dat die mee zat met de vroege vlucht.

tvm 4 augustus 2017 om 15:29

Wie is Adam Hansen?

RiGHT 4 augustus 2017 om 16:24

dus laatste jaar dat Hansen voor Soudal rijdt

Rondo 4 augustus 2017 om 17:42

Dat hij niet meer mee mag, geen probleem. Want het gaat niet om zijn persoonlijk record.
Maar de leugenachtige wijze, waarop hij gepasseerd wordt met: zogenaamde een zitvlak blessure , is triest.
Maar dat is blijkbaar het niveau van Lotto Soudal, slappe aanvallen, slappe sprint, slap ouwe hoeren .

Wielrennertje 4 augustus 2017 om 18:35

When your day is long
And the night
The night is yours alone
When you’re sure you’ve had enough
Of this life
Well hang on
Don’t let yourself go
‘Cause everybody cries
And everybody hurts sometimes.

Tja, ieder zijn ding. Ik zelf ben niet bijzonder gecharmeerd van zijn recordreeks. Hij heeft gewoon etappes gewonnen in grote rondes, maar als ik aan de renner ‘Adam Hansen’ denk, denk ik aan die reeks. Het overstemt zijn carriere gewoon. Een beetje alsof zijn carriere om die ene grote ronde reek draaide. Hij zal het misschien als iets positiefs zien, maar ik zie er niks super-bijzonders in.

SCIC 4 augustus 2017 om 19:25

Misschien een tussentijdse transfer om alsnog te kunnen starten?

Velominatus 4 augustus 2017 om 22:34

Even over een andere boeg. Als ik de 9 namen zie die Lotto Soudal naar de Vuelta afvaardigt, dan snap ik het echt niet meer. Echt allemaal pelotonvulling. Geef dan Hansen nog keer de kans.
Verder heb ik wel respect voor zijn reeks. Er zijn ook renners voor wie 2 grote rondes in een jaar al te veel is.

HF2013 5 augustus 2017 om 12:17

Als hij z’n werk nog naar behoren deed, had ik hem deze ronde ook nog wel gegund. “Peletonvulling” is een leuk woord, maar als de knechten hun werk doen waarvoor ze meegaan, dan is daar niks mis mee.
Snap zijn kant dat het jammer is uiteraard ook wel. Benieuwd hoe het met die zitvlakblessure zit. Dat betekent dan dat hij tijdens de Vuelta geen andere koersen rijdt? Of kan hij wel af en toe op het fietsje zitten, maar niet 3 weken achter elkaar…

Mwielerfan 6 augustus 2017 om 13:01

Waarschijnlijk zegt de ploegleiding dat er een blessure speelt om niet lomp in de media te hoeven zeggen dat hansen niet goed genoeg meer is.
Hij is al een paar jaar onzichtbaar. Wel gek dat ze hem voor de tour selecteerde. Lotto is sowieso gek met vaak veel renners is de top van het aantal koersdagen en dan ook nog dit nietszeggend record.
Het is een record waar verder niemand voor rijdt. Mooi dat het afgelopen is en goed dat lotto misschien een professionele ploeg wordt nu waar renners op basis van moderne inzichten hun vorm pieken.
Het deed me denken aan de nadagen van Parijs bordeaux. Ook zo’n record waar niemand voor ging. Alleen was dat in het verleden wel prestigieus en dit record is nooit relevant geweest. Alle drie de rondes rijden is nergens goed voor, laat staan jaar in jaar uit

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair