Adam Hansen zet in 2018 punt achter reeks met grote rondes

Adam Hansen zet in 2018 punt achter reeks met grote rondes

foto: Sirotti

maandag 30 oktober 2017 om 10:18

Adam Hansen genereert al jarenlang bekendheid omdat hij sinds de Vuelta van 2011 in alle grote rondes startte én ze uitreed. Toen Lotto Soudal hem niet selecteerde voor de recente Vuelta a España, leek er een eind te komen aan zijn reeks. Rafael Valls moest door een blessure echter verstek geven, waardoor Hansen alsnog in Spanje te bewonderen was. “Maar in 2018 sla ik de Tour de France of de Vuelta over”, vertelt hij aan Cyclingnews.

Meer voor eigen kans
Hansen moet nog om tafel met de ploegleiders van zijn team. De 36-jarige Australiër zou graag meer voor eigen rekening willen rijden. “Daarom wilde ik ook stoppen met mijn reeks grote rondes. Tijdens die wedstrijden was ik er vooral in een ondersteunende rol. Dus als ik meer kansen voor mezelf krijg, dan ben ik daar erg blij mee”, openbaart Hansen, die in het verleden de Ster Elektrotoer 2010 en etappes in de Giro d’Italia (2013) en Vuelta (2014) won.

Giro twintigste grote ronde op rij
De Lotto Soudal-coureur weet in ieder geval hoe de start van zijn seizoen eruit ziet. Met de Giro hoopt hij in mei zijn twintigste grote ronde op rij te rijden. “Ik begin in 2018 met het nationaal kampioenschap. Daarna doe ik de Tour Down Under, de Cadel Evans Great Ocean Road Race, de Abu Dhabi Tour en dan hopelijk de Ronde van Catalonië, Rund um den Finanzplatz, de Giro en misschien de Ronde van Zwitserland. Daarna zie ik het wel.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

t731 30 oktober 2017 om 10:34

Dat had hij misschien wel eerder moeten doen. Vroeger kon hij nog wel ritten winnen ondanks zijn schema maar als 36-jarige moet je de krachten toch wat effectiever verdelen over een heel seizoen om nog kans te maken op eremetaal.

Wheely 30 oktober 2017 om 10:40

Is ook niet meer te verantwoorden naar je ploegmakkers nu er een renner minder per ploeg start.

Mwielerfan 30 oktober 2017 om 10:57

Inderdaad zeker twee jaar eerder. Dat maffe record is voor het guinness book met waardeloze records waar niemand voor gaat.
De nieuwe manager bij ltj gaat kennelijk voor prestaties ipv goedkope publiciteit van enkele berichtjes per medium. Misschien hebben ze eindelijk door dat als ploeg op het hoogste niveau het eigenlijk zielig is als je voor dit soort zaken gaat.
Aan de andere kant: het kan natuurlijk ook zijn dat hansen zelfs compleet afgereden na 2 gts dat jaar en al oud nog een betere knecht is dan de andere opties. In dat geval hoop ik dat ze hun selectie en opleiding aanpassen.

Scott Sunderland 30 oktober 2017 om 11:16

Ik denk dat hij zelf best zou willen doorgaan met deze waanzin. Maar de ploegleiding ziet het terecht niet meer zitten.

schipperaar 30 oktober 2017 om 11:42

Hij geeft in geen enkel opzicht aan dat drie ronden te zwaar zijn alleen dat het tijd wordt op zijn ouwe dag eens voor eigen kansen te mogen rijden, wat Valverde kan, kan hij ook natuurlijk.
Belachelijk dat de ploegleiding zijn kwaliteiten nog altijd niet blijkt in te zien, gokken liever op een Europese overwinning lijkt het.

LutsenkoFan 30 oktober 2017 om 12:17

Hansen werd laatst boos omdat hij in eerste instantie niet voor de Vuelta (?) werd opgesteld.. nu wil hij ineens ermee stoppen. Zal wel puur voor dat nummertje 20 zijn geweest.

mhp88 30 oktober 2017 om 14:00

Hansen zei zelf dat 21 rondes op rij zijn doel was. Zo heeft hij zoveel rondes achter elkaar gereden als er etappes zijn in een grote ronde. Na de Tour zou hij dan ook stoppen. Ik ben benieuwd of hij het voor elkaar krijgt.

51harrie 30 oktober 2017 om 23:37

Zou beter helemaal stoppen en jongeren de kans geven om prof te worden.

Headlines

Materiaalzone

Populair