‘Acht renners zijn zeker van Nederlandse WK-selectie’

‘Acht renners zijn zeker van Nederlandse WK-selectie’

foto: Sirotti

donderdag 22 september 2016 om 10:01

Volgens De Telegraaf zijn acht Nederlanders zeker van het WK. Kopmannen zijn Niki Terpstra en Dylan Groenewegen, maar ook Dylan van Baarle, Tom Dumoulin, Jos van Emden, Koen de Kort, Sebastian Langeveld en Danny van Poppel krijgen een uitnodiging voor Qatar.

Wind is beslissende factor
Terpstra kijkt uit naar het komende WK, omdat hij in 2014 en 2015 de Tour of Qatar op zijn naam schreef. “Ik heb daar goede herinneringen, ken de omstandigheden, dus ik hoop daar zeker mee te spelen om de zege. De schifting moeten we maken in de eerste lus. Als er wind staat, is er daar zeker iets mogelijk. We moeten meteen de koers hard maken, hopelijk zijn er meer ploegen die er net zo over denken”, hoopt de renner van Etixx-Quick-Step, die ook een ander scenario niet uitsluit. Als er geen wind staat en Dylan (Groenewegen, red.) zit er nog bij als het op een sprint aankomt, zullen we voor hem gaan. Hij heeft zich goed ontwikkeld, maar we moeten natuurlijk zien hoe hij zich houdt over deze afstand (257,5 km, red.). Het gaat sowieso zwaar worden met temperaturen tegen de veertig graden. In Qatar hangt alles er van af of er wind staat.”

Dit artikel delen:

76 Reacties

Mark 22 september 2016 om 10:02

2 keer in 2014?

HoofdIsVrij 22 september 2016 om 10:03

Geen sprinttrein dus, maar wat vrijbuiters en twee sprinters.

vlek 22 september 2016 om 10:06

Langeveld!? Sure..

De overige namen zijn volledig naar verwachting. De twee laatste renners zou ik verder zoeken tussen Sinkeldam, Van Poppel, Van Ginneken, Roosen, Ligthart, Curvers en Leezer. De meeste van die jongens hebben recent nog wel hun goede vorm getoond.

Laatste man 22 september 2016 om 10:07

Ik zie vooral allemaal mannen met een vrije rol.
– Terpstra weer eens kopman. Wat heeft die de laatste maanden eigenlijk laten zien? Hopelijk nu wel in teamverband (NL).
– Dumoulin als knecht in de wegwedstrijd of gaat hij rijden omdat hij er toch is?
– Langeveld met welke vorm? Of als wegkapitein?
– Nauwelijks knechten voor een eventuele sprint op voorhand. Wel veel mannen die dat moeten kunnen, maar of ze het willen is een 2e.
– Nummer 9 lijkt me Roosen/Leezer of Boom (al wil die volgens mij niet).
– Boy van Poppel een opvallende afwezige voorlopig.
– Ik zie vooral 2 gedachten in het team. Is op zich wel logisch met dit parcours, maar hopelijk is iedereen eerlijk naar elkaar.

Casar 22 september 2016 om 10:08

Ongelovelijk dat Langeveld hier bij zit. Heeft dit jaar helemaal niks laten zien. Ik ben wel benieuwd naar de invulling voor de laatste plaats. Boom heeft wel een reputatie op het gebied van waaiers maar lijkt niet in vorm. Denk zelf ook nog aan een Sinkeldam of Roosen voor in de spintvoorbereiding

julesperry 22 september 2016 om 10:10

Terpstra rijdt dus voor de Belgen

KnightBiker 22 september 2016 om 10:14

Ik vraag me af wat Langeveld dit jaar gedaan heeft om selectie te verdienen… Dan zou ik nog eerder Boom selecteren en ook Danny van Poppel en menig Roompot renner heeft al meer laten zien dit jaar. Het recept hier lijkt vooral de bekende renners selecteren maar echt nadenken over de omkadering van Dylan doet men niet (met van Emden als uitzondering) (Bijvoorbeeld Wippert in de lead out? een aantal van de Kreders kan ook aardig sprinten alleen kunnen die de afstand niet aan denk ik.)

vlek 22 september 2016 om 10:16

Van Poppel, De Kort, Dumoulin en Van Baarle lijkt me toch geen verkeerde trein voor Groenewegen? De eerste twee hebben de laatste maanden regelmatig de lead-out voor een sprinter moeten verzorgen en de andere twee moeten in staat zijn de laatste drie man op het goede moment vooraan te krijgen.

Mark 22 september 2016 om 10:17

Langeveld vind ik geen onverstandige keuze. Iemand die lang hard kan blijven rijden voor als het op de kant gaat en in de sprintvoorbereiding, dat geldt voor Terpstra, Dumoulin, De Kort, Van Emden en Van Baarle ook. Met Van Poppel heb je iemand die met een klein groepje mee kan springen en dan podiumkansen heeft als het tot een sprint komt. Groenewegen kan zich gewoon de hele wedstrijd verstoppen mocht het echt een massasprint.
Als je bijv. Sinkeldam meeneemt dan is het logisch dat hij ook naar zijn eigen mogelijkheden kijkt en zich niet zo makkelijk op willen offeren voor Groenewegen.

Wielerfan1987 22 september 2016 om 10:17

Met alle respect, maar wat heeft Langeveld laten zien dit jaar wat een jongen als Roosen niet heeft gedaan? Of zelfs Albert Timmer?

jessevdalen 22 september 2016 om 10:18

Laatste man lijkt mij altijd sinkeldam, voor derest had ik boom ipv langeveld gedaan maar goed dat zal het verschil niet maken.

jessevdalen 22 september 2016 om 10:20

@wielerfan1987 dan heeft langeveld iets meer ervaring met zulke afstanden en races, ook meer laten zien (dan roosen)

jacques 22 september 2016 om 10:21

ik zou ook lezer meenemen, iemand waar groenenwegen vertrouwd me is en zelf een hoop ervaring al heeft. hij zal zich zowiezo opofferen voor de ploeg

tendam 22 september 2016 om 10:22

Boom was in Vlaanderen heel goed, maar is daarna een beetje van de aardbodem verdwenen. Maar ja, waarom Langeveld is geselecteerd kun je je ook afvragen, al is dat wel een jongen die bereid is 100% te knechten.

Ik zou nog wel een leadout-man voor Groenewegen meenemen, Tom Leezer is de meest logische naam. Want nu wordt het in de sprint weer God zegene de greep.

Romāns Vainšteins 22 september 2016 om 10:24

Langeveld vind ik niet kunnen eigenlijk, waarom ? Hij eruit en Leezer + Boy van Poppel erbij als dienende krachten. Aanvankelijk zat ik ook aan Boom te denken maar evenals bij Langeveld is nogal wat tijd geleden dat ik die uberhaupt heb gezien.

DerEffe 22 september 2016 om 10:27

Op basis van wat is Terpstra kopman? Alsjeblieft zeg.

Davide_Formolo 22 september 2016 om 10:27

Langeveld is een grap toch? Ik zou dan eerder Roossen, Leezer, Boy van Poppel meenemen. De overige zeven vind ik logische namen.

aoyen 22 september 2016 om 10:29

Ongelooflijk genoeg jongens die zich niet volledig zullen inzetten voor onze grootste kans op de regenboogtrui in jaren: Dylan Groenewegen.

Terpstra gaat vast weer heel de rit Boonen uit de wind zetten. Van Poppel ziet zelf kansen en De Kort zal ook loyaal zijn aan Degenkolb.

Een schande is het, alle pijlen moeten op Groenewegen, hij werd nochtans al eens vierde in een tourettape!!! Ik kan er niet bij dat er jongens met een dubbele moraal meegaan als je zo een topper hebt.

Hakkie2 22 september 2016 om 10:33

Boonen inderdaad een knecht erbij… Ik zou Terpstra nooit kopman maken. En ik mis een sprintaantrekker. Neem gewoon Leezer mee.

robotour 22 september 2016 om 10:42

Waarom mannen opofferen aan een sprinttrein ? Groenewegen kiest toch zijn eigen weg.
Lekker gaan vrijbuiten, zorgen dat je met ontsnappingen mee bent, zodat je niet achter de feiten hoeft aan te rijden. Lindeman meenemen, die kan wel 200km in een ontsnapping aan.

TiesW 22 september 2016 om 10:44

Waarom gelijk dat gezeik dat Terpstra alleen gaat rijden voor Boonen? Hij realiseert dat hij met een zware koers hier echt niet kansloos is en zal heus wel eens voor eigen kansen willen gaan. Waarom hem gelijk zo afkraken? Eerst zien, dan geloven.

Iedereen spreekt hier wel constant over een winnaarsmentaliteit maar de enige mentaliteit die ik meestal in de reacties onder de nieuwsberichten zie is een enorme zeikmentaliteit.

Imbatido 22 september 2016 om 10:49

Langeveld is denk ik één van de eersten die Lammerts meeneemt, is zijn verlengstuk in de wedstrijd. Vorig jaar was hij er ook bij, en toen reed hij toch beduidend minder dan dit seizoen. Blijft gewoon een hele sterke renner, hoewel zijn uitslagen misschien minder aansprekend zijn dan in het verleden, maar kan in Qatar ook zeker zelf een rol van betekenis spelen.

Verder een mooie selectie. Laatste plek hopelijk voor Boom.

Borsje 22 september 2016 om 10:51

Slim van de bondscoach om Terpstra kopman te maken. Dat verkleint het risico op belangenverstrengeling…..,

klootje kriekeljon 22 september 2016 om 10:53

Zozo, 8 kopmannen lees ik dus in de tweede zin.

lnnrt 22 september 2016 om 10:56

Iets zegt me dat het geen massasprint wordt. Er zijn twee landen die er alles op zullen zetten (Duitsland en UK), maar bij Duitsland lijkt er onenigheid. Ik zie de Belgen wel een coup plegen, en dan moet je erbij zijn. Daar is Terpstra wel goed in, dus begrijp wel dat hij kopman gemaakt wordt.

Headlines

Materiaalzone

Populair