LottoNL-Jumbo concentreert zich niet op Waalse klassiekers

donderdag 29 december 2016 om 12:45

LottoNL-Jumbo laat de Waalse klassiekers in 2017 voor wat ze zijn. Hoewel Lars Boom nog wel het mooie weer in de Amstel Gold Race moet maken, heeft de ploeg geen prioriteiten gemaakt van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Dat vertelt teammanager Richard Plugge aan WielerFlits.

Boom kopman in Amstel Gold Race
Voorheen waren de Waalse klassiekers vaak een belangrijk doel voor de grootste Nederlandse wielerploeg, maar dit jaar is dat anders. De aandacht gaat vooral uit naar de grote rondes, rittenkoeren en de Vlaamse klassiekers. “Er ligt minder focus op de Waalse klassiekers, dat klopt”, vertelt Plugge na de ploegenpresentatie van vorige week donderdag. “De Amstel is natuurlijk wel belangrijk, waar Lars de kopman is.” Boom werd op het WK in Valkenburg van 2012 nog vijfde op dezelfde aankomst.

‘Focus op andere doelen was een bewuste keuze’
De Amstel Gold Race volgt dus nog na het keienwerk voor de Vlijmenaar. “Daarna zijn er nog twee Waalse klassiekers. Daar gaan we uiteraard wel proberen te scoren, maar de focus om daar resultaten te rijden is niet zo mega groot zoals die voorheen was”, legt Plugge uit. “Op dit moment hebben we daar nu net een renner te weinig voor die op dat terrein goed uit de voeten kan. Dat is een bewuste keuze geweest, want je moet echt naar het Waalse werk toeleven. Luik is gewoon een heel ander verhaal dan zomaar een klassieker.”

Zowel Robert Gesink, als Steven Kruijswijk zullen de heuvelklassiekers overslaan in april. Laatst genoemde bereidt zich dan voor op de Giro d’Italia tijdens een hoogtestage op Tenerife, waar ook sowieso Jurgen Van den Broeck en Stef Clement aanwezig zullen zijn.

Dit artikel delen:

34 Reacties

tricoloor 29 december 2016 om 12:47

Jammer dat Gesink de heuvelklassiekers overslaat.

Wielerfan1987 29 december 2016 om 12:50

Ik denk dat ze best wel wat kunnen uitrichten in met name de Amstel, als je mannen als Lindeman, Lobato, de Tier, Campenearts, Battaglin in goede doen meeneemt dan kun je je in ieder geval tonen met aanvallend koersen en wie weet zit er dan wel een leuke klassering in voor een van de jongens

Komi 29 december 2016 om 12:53

Jammer, maar wel een realistische keuze. Maar batteglin reed verrassend goed in amstel en lbl dus kan die als kopman worden uitgespeeld. En op basis van zijn prestaties misschien ook roglic. Boom als kopman voor amstel vind ik wel verrassend, denk toch iets teveel klimmen voor hem

RikkyG 29 december 2016 om 12:57

De Tier had vorig jaar al een behoorlijke score (21e AGR, 23e WP en 40e LBL). Als die een stap extra kan zetten …
Martens, Tolhoek, Roglic, Battaglin, Lindeman, Lobato. Het is geen winnaarsploeg maar ook niet voor spek en bonen.

Jungle Man 29 december 2016 om 13:01

Beetje pover. Gaat Gesink zich dan enkelen alleen op Touretappes richten? Beetje weinig respect naar de sponsoren

Prima Facie 29 december 2016 om 13:02

Boom in AGR is natuurlijk onzinnig. Als je goed bent in Parijs-Roubaix (het primaire doel van Boom), kun je gewoon niet goed zijn in de Amstel. GvA is een uitzondering, maar hij is natuurlijk wel een categorietje of wat beter dan Boom

Frits des Jeux 29 december 2016 om 13:06

Lobato en Bataglin zouden de Amstel ook aan moeten kunnen toch? Het is wel mager om Gesink deze koersen niet te laten rijden, maar dat zijn keuzes. Als hij straks een wint dan hoor je daar niemand meer over.

Chrys 29 december 2016 om 13:08

Gemiste kans om Battaglin op te schuiven. Boom is tegen die tijd echt niet meer topvorm.

Kpenty 29 december 2016 om 13:15

Neem toch aan dat Lobato en Battaglin met hun eindsprint een vrije rol krijgen? Anders is dat toch wel een grote tactische fout, zeker omdat de kans op een sprint met een kleine groep best groot is.

Il Cavaliere 29 december 2016 om 13:18

Tsja laten we anders nu al gaan discussiëren over het kopmanschap in een koers die pas over 4 maanden plaatsvind. In de tussentijd kan er heel wat veranderen..

Abdoe 29 december 2016 om 13:19

Vraag me af wat het programma van Gesink dan wordt, kan toch iig in de subtop meedoen in alle Ardennenklassiekers. Verder zijn Battaglin en Lobato idd prima kanshebbers om kort te rijden in de Amstel, vergelijkbare types als Gasparotto.

Romāns Vainšteins 29 december 2016 om 13:23

‘Tsja laten we anders nu al gaan discussiëren over het kopmanschap in een koers die pas over 4 maanden plaatsvindt’

Wanneer je de illusie uitdraagt dat Boom zowel in PR als de AGR de kopman is lijkt me dat wel vacant, dat kan namelijk niet. Ik zou idd Lobato, Roglic, Battaglin en wie verder maar zin heeft een totaal vrije rol geven en er yolo-invliegen.

horsm 29 december 2016 om 13:24

waarom rijdt Gesink het Waalse trio eigenlijk niet? Ik dacht dat 2017 een traditoneel Gesink programma zou kennen.

luckyloek 29 december 2016 om 13:32

Lobato en Battaglin lijken me inderdaad beter geschikt. De Tier, Roglic en wellicht Campenaerts een vrij rol in FW en LBL. Bouwman lijkt me iemand die dit op termijn ook wel goed aan kan. Ik hoop dat ze hem ook opstellen. Voor de winst mee doen wordt vooral in de laatste 2 wedstrijden vrijwel onmogelijk. Logisch om hier geen nadruk op te leggen dus. Ook Gesink gaat dat waarschijnlijk niet lukken. Die rijdt overigens echt wel meer dan alleen de Tour hoor.

Kingstown 29 december 2016 om 13:47

Als Lobato en Battaglin zoals door velen gesuggereerd hier de kopmannen gaan worden in de Waalse klassiekers, dan is het logisch dat het geen topprioriteit is. Met dergelijke renners rijd je natuurlijk nooit een fatsoenlijke uitslag, dus dan is het vanzelfsprekend dat de echte focus ergens anders komt te liggen.

Mac-S 29 december 2016 om 13:50

Ergens wel jammer dat Gesink daar niet rijdt, aan de andere kant, hij rijdt meestal niet goed in slecht weer en dat komt best vaak voor in april.

jvh93 29 december 2016 om 14:03

Aan sommige reacties kan je echt zien dat er veel teletekst supporters zitten hier, gesink heeft duidelijk aangegeven een opbouw met WorldTour rondes te kiezen en dat de klassiekers niet in zijn programma passen en toch lopen veel mensen daarover te zeuren. In mijn ogen wel een gemiste kans om battaglin niet als kopman vooruit te schuiven en ook de tier en Lobato kunnen hier best goed uit de voeten. Keuze voor boom snap ik dan ook niet

GioVisconti 29 december 2016 om 14:29

Ik denk dat Boom alleen het kopmanschap voor de wedstrijd krijgt, omdat hij als Nederlander en grote aankoop natuurlijk het belangrijkst is voor de sponsor. In de praktijk zullen inderdaad battaglin en lobato worden uitgespeeld.

BenderBeach 29 december 2016 om 14:48

Net als Kruijswijk, Clement en Vd Broeck zullen veel van de geopperde namen tijdens de Waalse klassiekers in voorbereiding zijn op de Giro. Dan is het logisch dat er op dat moment weinig van ze verwacht wordt. De Ronde van Italië is met Kruijswijk namelijk een hoofddoel van TLJ.

TykkeThor 29 december 2016 om 14:53

Vreemd om dan Boom te kiezen als kopman voor AGR terwijl je Battaglin en Lobato achter de hand hebt. Zeker die laatstgenoemde moet zelfs om het podium mee kunnen doen in het scenario van de laatste twee jaar.

Spinergy 29 december 2016 om 14:57

WorldTour onwaardig.

Verweggistan 29 december 2016 om 14:57

Goed dat ze een keuze maken, het team bevind zich qua budget in de onderste regionen van de WT; dan kun je niet overal voor de overwinning meespelen en dus keuzes maken. Zeer realistisch.

aoyen 29 december 2016 om 15:06

Hoogst haalbare voor lotto is in de picture rijden via een vroege aanval in deze koersen

Witte Trui 29 december 2016 om 15:15

Zo onverstandig vind ik dit niet; Boom is in ieder geval een renner die het kopmanschap kan ‘dragen’. Of hij in de praktijk in de positie zit, of wellicht een ander tijdens AGR, maakt dan weinig uit. Zit Lobato er aan, rijden ze wellicht voor hem. Boom kent het parcours, kan met de druk omgaan en heeft het vermogen om er nog een poef aan te geven. Moet hij nog wel goed genoeg zijn na zijn koersen.
LBL hadden ze al geen uitgesproken kopman voor, vlieg die koers maar lekker in met de jongere garde.

Turtlehead 29 december 2016 om 15:43

@horsm: Gesink wil alleen een beetje lol maken voor zijn kinderen, voor het geld hoeft hij het niet meer te dien, hij gaat enkele etappes winnen in de Tour en is in april op trainingsvakantie in de VS.

Wel een cool topic dit. Meeste reacties passen eigenlijk ook wel bij de kop ‘TLJ maakt doel van Waalse drieluik’ ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair