INEOS Grenadiers gaat in GP de Denain rijden met nieuwe Pinarello-schijfrem

dinsdag 21 september 2021 om 09:00
INEOS Grenadiers gaat in GP de Denain rijden met nieuwe Pinarello-schijfrem

foto: Joris Knapen/INEOS Grenadiers

INEOS Grenadiers rijdt dinsdag tijdens de GP de Denain voor het eerst met de Dogma F Disc op hun Pinarello. De laatste maanden is het product van de Italiaanse firma uitgebreid getest en in de Noord-Franse semiklassieker over kasseien gaat de Britse formatie de schijfrem voor het eerst inzetten. Anderhalve week later gebeurt hetzelfde tijdens Parijs-Roubaix.

“We kijken er altijd naar uit om ons materiaal, onze technologie en onze fiets te verbeteren, zodat we onze renners kunnen verzekeren dat ze de beste opties hebben die er beschikbaar zijn”, vertelt Carsten Jeppesen, hoofd van het technische departement van INEOS Grenadiers. Dinsdag rijden onder meer Michał Kwiatkowski en Luke Rowe ermee.

“We hebben nauw samengewerkt met Pinarello en Shimano”, legt de Deen uit. “We zullen de schijfrem blijven ontwikkelen. Denk aan het optimaliseren van het gewicht, de integratie met het Dura-Ace-systeem van Shimano en ook verbeteringen in het quick release systeem.” Teambaas Rod Ellingworth benadrukt dat ook de feedback van de renners bemoedigend is.

Dinsdag koersen ze er voor het eerst mee. “Toch ben ik al van schijfremmen overtuigd geraakt sinds ik er zelf mee rijdt”, onderstreept eigenaar Fausto Pinarello. “Ik ben blij dat het team er nu op gaat rijden in het slot van dit seizoen. INEOS Grenadiers zoekt altijd naar het beste en we zijn blij dat we de Dogma F Disc samen met het team hebben kunnen ontwikkelen.”

INEOS Grenadiers een van de laatste topploegen die de switch naar schijfremmen maakt.

Dit artikel delen:

9 Reacties

VerstandOpNul 21 september 2021 om 12:39

“We kijken er altijd naar uit om ons materiaal, onze technologie en onze fiets te verbeteren, zodat we onze renners kunnen verzekeren dat ze de beste opties hebben die er beschikbaar zijn”
Eerlijk is eerlijk, ze zijn wel rijkelijk laat met deze innovatie. Wel een schitterende fiets overigens.

hanjovdberg 21 september 2021 om 16:34

Het leest meer alsof Ineos nog niet aan de schijfrem wilde. En nu na lang overleg en bewijs vanuit peloton en andere fabrikanten zijn ze eindelijk overtuigd.

Overigens vandaag werd het voordeel al direct bewezen in de koers. Met 3 man in de kopgroep en bijna Kwiat die won.

Polleke 21 september 2021 om 18:13

De industrie laat hen geen keuze, binnen een paar jaar kan je velgremmen/wielen alleen nog in de retro-shop vinden…

Ivo_1978 21 september 2021 om 21:07

zelf ben ik inmiddels helemaal overtuigd van schijfremmen, zeker in combinatie met carbon wielen. Qua gewicht is het lastig een fiets met schijfremmen te bouwen op uci limiet. Dat ligt niet aan t frame (die wegen echt bijna niets meer) maar des te meer aan de groepset en de componenten. Dat ineos en vorig jaar Jumbo Visma daarom nog velgremmen gebruikte begrijp ik wel. Ineos zal nu gedwongen worden. De nieuwe dura ace is ontworpen voor schijfremmen, net als de nieuwe Shimano wielen. De neutrale Shimano service wagen zal straks ook alleen maar schijfrem wielen mee hebben en dan is het lastig als die niet passen..

havana 27 september 2021 om 16:44

Er zijn genoeg WT ploegen die al jaren een 6.8 disc fietsen hebben. O.a. Specialized, Movistar, Bora.

Kelder is de Man 21 september 2021 om 21:22

Geen idee of het beter is. Fiets sinds een half jaar met de schijven.. en ja, het remt en ik sta stil wanneer ik wil. Maar dat had ik ook bij velgremmen. Schijven lopen iets meer aan af en toe imo.

Italia 23 september 2021 om 11:42

Jezus wat een beauty. Als ik een zak met geld had liggen zou ik het wel weten…

vanSpringel 26 september 2021 om 18:29

Wa dan ……….. ?

Fast Freddy 29 september 2021 om 09:07

Rap naar de kroeg…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.