Volg hier de vierde etappe van de Tour of Norway 2022

vrijdag 27 mei 2022 om 12:40
Volg hier de vierde etappe van de Tour of Norway 2022

Na drie etappes hebben de renners de meeste klimkilometers al achter de rug, maar lastig blijft het zeker in de Tour of Norway. De vierde rit is met 233,5 kilometer de langste van het stel en de finale is verraderlijk met op de lokale omloop een klimmetje van een kilometer aan 6%. Volg hier op WielerFlits het verloop van de koers!

Vanuit startplaats en skigebied Hovden gaat het naar het uiterste zuiden van Noorwegen, naar Kristiansand. In de eerste koersuren worden de vlakkere wegen opgezocht, op weg naar de tussensprint in eerst Valle en vervolgens Evje. Onderweg zijn er nog bergpunten te verdienen op de klim naar Vestsidaveien (1 km aan 5,5%), maar dit mag geen naam hebben.

Het venijn zit hem echter in de staart, want eenmaal aangekomen in finishstad Kristianstand volgen nog twee lokale rondes. Op dit lokale circuit kan er nog het nodige gebeuren, met name op de klim naar Gimlekollen (1 km aan 6%), waar puncheurs de kans krijgen om een sprint te ontlopen. Sprinters zullen van goeden huize moeten komen om te overleven.

Om 12.55 uur wordt het startsein gegeven. De finish wordt verwacht tussen 17.45 en 18.11 uur. De etappe is vanaf 16.00 uur rechtstreeks te zien via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Tour of Norway 2022

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Klimkater 27 mei 2022 om 13:01

Remco is de beste.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.