Volg hier de slotrit van de Tour of Norway 2022

zondag 29 mei 2022 om 11:55
Volg hier de slotrit van de Tour of Norway 2022

De Tour of Norway komt vandaag tot een eind. Tot nog toe was het de grote Remco Evenepoel-show: de Belg won drie van de vijf verreden etappes en staat stevig aan de leiding. In de zesde en laatste etappe zal hij zijn gele trui waarschijnlijk niet meer in gevaar komen, want hoewel de finale niet helemaal vlak is, wordt er een sprint verwacht in Stravanger. Volg het hier op WielerFlits!

De slotrit finisht dus in Stravanger, waar ook gestart wordt. Na het vertrek duurt het even voor de eerste officiële helling opdoemt. Dit gebeurt na ruim 37 kilometer, als de renners beginnen aan de klim naar Undheim (1,9 km aan 3,9%). Daarna volgt er een lang tussenstuk. Pas na een 108 kilometer komen de coureurs boven op de volgende heuvel, de Grisabakken (0,6 km aan 7,7%). Aansluitend op afdaling volgt de eerste passage van de finishlijn.

De renners hebben op dit punt 115,5 kilometer in de benen. Er wacht dan nog twee keer een rondje van ruim 17 kilometer. In deze lus ligt opnieuw de Grisabakken, waarna het nog 7,5 kilometer tot de streep is. Dat is iets verder dan gisteren, toen het laatste klimmetje op vier kilometer voor het einde lag. Bovendien is de Grisabakken minder steil dan de scherprechter van een dag eerder. Wellicht dat er nu dus met een wat grotere groep gesprint wordt.

Om 12.10 uur wordt het startsein gegeven. De finish wordt een stuk vroeger verwacht dan de voorgaande dagen: tussen 15.18 en 15.39 uur. Vanaf 11.50 uur is de wedstrijd te volgen via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Tour of Norway 2022

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.