Volg hier de tweede etappe van het Santos Festival of Cycling 2022

vrijdag 28 januari 2022 om 00:45
Volg hier de tweede etappe van het Santos Festival of Cycling 2022

Een dag na de machtsontplooiing van James Whelan is het tijd voor de tweede en alweer voorlaatste etappe van het Santos Festival of Cycling. Ook in rit twee is het klimmen geblazen voor de renners. Zeker in de finale wacht nog een pittig klimmetje met Quarry Road. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Ook in rit twee is het klimmen geblazen voor de deelnemers. Het begint al bij de start, want de coureurs vertrekken vanop de top van Mount Lofty. Dit is het hoogste punt in de zuidelijke Mount Lofty Ranges, ongeveer vijftien kilometer ten oosten van het stadscentrum van Adelaide. Het traject voert dit keer niet naar Adelaide, maar naar het oostelijke gelegen Woodside. De eerste bergsprint ligt op de top van de Hawthorn Climb, gemiddeld 5,3%.

Vervolgens gaat het door de Adelaide Hills, richting de tussensprint in Echunga, naar een eerste passage door Woodside. Dit moet het begin inluiden van een bijzonder pittige finale in de omgeving van Woodside, gekruid door de telkens terugkerende beklimming van Quarry Road (gemiddeld 6,6%), die vier keer op het menu staat. Na de laatste passage van Quarry Road is het nog zes kilometer tot de finish. Dit klimmetje kan dus als ideale springplank dienen voor aanvallers.

Het startsein wordt gegeven om 01.00 uur, waarna de finish verwacht wordt rond 03.55 uur – beide Nederlandse tijd, uiteraard. Het Santos Festival of Cycling is niet live te volgen via de Nederlandse of Belgische televisie, maar het Australische 7Plus brengt de wedstrijd wel live in de huiskamers.

Links
Voorbeschouwing: Santos Festival of Cycling 2022

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.