Volg hier de eerste etappe van het Santos Festival of Cycling 2022

donderdag 27 januari 2022 om 00:45
Volg hier de eerste etappe van het Santos Festival of Cycling 2022

Net als vorig seizoen ontbreekt de Tour Down Under op de kalender, maar met het Santos Festival of Cycling wordt  er – net als vorig jaar – wel weer een alternatieve rittenkoers verreden. Vandaag wordt de eerste van drie etappes verreden. In de 114,2 kilometer tussen Stirling en Lobethal komen de renners geen al te grote obstakels tegen, waardoor een massasprint waarschijnlijk lijkt. Volg hier op WielerFlits het koersverloop.

Helemaal vlak is de rit overigens niet. Met de Cudlee Creek – bijna vijf procent gemiddeld, uitschieters tot acht procent – is er ongeveer halverwege de wedstrijd wel een gecategoriseerde beklimming en ook de rest van de etappe is behoorlijk glooiend. Bovendien zijn de weersvoorspelling slecht, wat de koers nog weleens extra zwaar zou kunnen maken.

Niettemin is de kans groot dat we in Lobethal, waar nog een lokale ronde verreden wordt, een sprinter aan het feest zien. Bij afwezigheid van de echte topsprinters uit Australië is het vooral uitkijken naar een stel jonge honden. Australisch beloftenkampioen Blake Quick en zijn generatiegenoot Jensen Plowright zijn enkele van de kandidaat winnaars.

Het startsein wordt gegeven om 01.00 uur, waarna de finish verwacht wordt om 03.55 uur – beide Nederlandse tijd, uiteraard. Het Santos Festival of Cycling is niet live te volgen via de Nederlandse of Belgische televisie, maar het Australische 7Plus brengt de wedstrijd wel live in de huiskamers.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Secondant 27 januari 2022 om 07:34

Voor de vroege vogels die de uitslag al willen weten (die nog niet op WF staat):
1. James Whelan
2. Matt Dinham
3. Ben Hill
4. Alistair MacKellar
5. Luke Durbridge

Whelan kreeg eerder in de koers te maken met een fietswissel en moest alleen achtervolgen. Dit weerhield hem er niet van om solo aan te komen (27 sec. voorsprong op zijn ploeggenoot Dinham).

Posterix 27 januari 2022 om 07:38

Misschien kun je beter je naam aanpassen van secondant naar primeurtje ;)

Secondant 27 januari 2022 om 07:42

@posterix
Als secondant ondersteun ik met liefde de kopmannen die de redactie van WF vormen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.