Volg hier de slotetappe van La Route d’Occitanie 2021

zondag 13 juni 2021 om 11:30
Volg hier de slotetappe van La Route d’Occitanie 2021

Na de machtsgreep van Antonio Pedrero, die gisteren zijn eerste profzege wist te boeken, is het vandaag alweer tijd voor de slotetappe van La Route d’Occitanie. Pedrero heeft een mooie voorsprong in het algemeen klassement, maar de Spaanse klimmer van Movistar is nog allerminst zeker van de eindzege. Volg hier op WielerFlits de ontknoping in de Franse rittenkoers!

In de slotrit ligt de meet weer getrokken op een beklimming van eerste categorie, maar ziet het profiel (in vergelijking met gisteren) er onderweg heel anders uit. Geen hoge toppen, wel een paar beklimmingen, die samen goed zijn voor 2.450 hoogtemeters. Al van bij de start is het klimmen geblazen met de Col de Montségur, een kuitenbijter van net geen vijf kilometer aan 8,6%.

Renners die in de koninginnenrit veel tijd hebben verloren, krijgen in de laatste tien kilometer twee beklimmingen om nog wat van de achterstand weg te werken: Grau de Maury Sous Queribus (4,2 km aan 5,8%) en Duilhac-Sous-Peyrepertuse (4,4 km aan 8,5%). Om 11.43 uur beginnen de renners aan de slotetappe, de finish is tussen 15.19 en 15.41 uur. De organisatie komt vanmiddag met een livestream.

Links
Voorbeschouwing La Route d’Occitanie 2021

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Organisatie)
Liveticker (DirectVelo)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Volg hier