Volg hier de slotetappe van La Route d’Occitanie 2022

zondag 19 juni 2022 om 11:05
Volg hier de slotetappe van La Route d’Occitanie 2022

Na de koninginnenrit van zaterdag naar Les Angles, is het vandaag alweer tijd voor de slotetappe van La Route d’Occitanie. In de vierde en laatste etappe trekken de renners nog wel over enkele klimmetjes, maar lijkt een massasprint een realistisch scenario. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Na de start in skigebied Les Angles – op bijna 1.700 meter hoogte, dalen de renners richting de voet van de eerste klim van de dag. De Col Notre-Dame (6,9 km aan 5,7%) is ook meteen de zwaarste beklimming op de route, maar ligt wel bijzonder ver van de finish. Het is echter wel een ideaal punt voor de aanvallers om weg te springen uit het peloton en een vroege vlucht te formeren. Dit kan eventueel ook nog op de Côte d’Espezel (3 km aan 5%) van derde categorie.

Vervolgens trekken de renners over geaccidenteerde wegen naar de tussensprint in Lavelanet. Een wat vlakker intermezzo volgt naar de derde en meteen ook laatste klim van de dag en deze Route d’Occitanie. Les Talus de Nailloux à Cintegabelle (1,5 km aan 4,3%), met zijn top op goed dertig kilometer van de streep, is zeker geen onoverkomelijk obstakel richting een – eventuele – sprint. Het zwaarste is nu achter de rug, al moeten de renners op hun hoede zijn.

In de slotfase, na de eerste doorkomst aan de streep in Auterive, volgt namelijk nog een behoorlijk lange strook bergop. Dit is voor sterke aanvallers nog een laatste punt om iets te ondernemen. De laatste (tien) kilometers richting de tweede en laatste passage aan de streep zijn biljartvlak. Om 11.20 uur wordt het officiële startsein gegeven. De finish wordt verwacht tussen 15.31 en 15.55 uur. De etappe is vanaf 13.30 uur rechtstreeks te zien via de Eurosport Player.

Links
Website organisatie
Deelnemers (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (Twitter #RDO2022)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.