Volg hier de slotetappe van de Vuelta a Burgos Feminas 2022

zondag 22 mei 2022 om 11:50
Volg hier de slotetappe van de Vuelta a Burgos Feminas 2022

In de slotetappe van de Vuelta a Burgos Feminas zal het klassement in een definitieve plooi vallen. Dat spreekt voor zich, maar is nu zeker het geval, met een finish op de slotklim naar Lagunas de Neila. Wie slaat een dubbelslag op deze lastige slotklim? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de slotrit!

Covarrubias is de startplaats van de vierde en laatste etappe van de Ronde van Burgos voor vrouwen. In de openingsfase zoeken de rensters nog de vlakkere wegen van de provincie Burgos op, richting de eerste klim van de dag. De Alto de Arroyo van derde categorie stelt niet veel voor, als we kijken naar de slotklim naar Lagunas de Neila. Ook de Alto del Collado de Vilviestre, na goed tachtig kilometer de tweede helling op het parcours, is een opwarmertje voor de finale.

De betere klimsters zullen zich automatisch afscheiden op de laatste klim van de dag, en meteen ook deze ronde. De slotklim naar Lagunas de Neila (11,9 km aan 6,3%) voert naar een hoogte van 1.870 meter en is ook bekend als scherprechter in de Ronde van Burgos voor mannen. Het zal vooral aankomen op de laatste drieduizend meter. Vanaf dat moment zakken de percentages niet meer onder de 10% en de laatste kilometer stijgt zelfs aan 11,3%.

Perfil de la cuarta etapa

Wie in aanmerking komen voor de zege? We denken dan spontaan aan Demi Vollering, Ashleigh Moolman-Pasio, Mavi García, Kristen Faulkner, Katarzyna Niewiadoma, Veronica Ewers, Cecilie Uttrup Ludwig en wie weet ook Shirin van Anrooij. De rensters beginnen, na een korte neutralisatie, om 12.04 uur aan de etappe. De finish wordt verwacht omstreeks 15.45 uur. De koers is ook vandaag weer live te volgen via de Eurosport Player en GCN+.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (#VueltaBurgos)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.