Volg hier de derde etappe van de Vuelta a Burgos Feminas 2022

zaterdag 21 mei 2022 om 12:30
Volg hier de derde etappe van de Vuelta a Burgos Feminas 2022

In de derde etappe trekken de rensters nog niet over de hoogste toppen van de Spaanse provincie Burgos, maar gaat het toch al gevoelig bergop. In de finale staan er behoorlijk wat hoogtemeters op het menu, wat voer is voor de puncheurs. Wie bereikt als eerste de finish? Volg het hier op WielerFlits.

De renners verzamelen zich in het historische plaatsje Medina de Pomar, zo’n 85 kilometer ten noorden van hoofdstad Burgos, voor de start. Vervolgens gaat het over ‘Spaans vlakke’ wegen naar de finale en de Alto de Retuerta. Op de flanken van deze helling van derde categorie begint de finale, al is het op de top nog wel ruim 25 kilometer tot de finish. Op de tweede en laatste klim van de dag, is ook meteen de streep getrokken.

De slotklim naar Ojo Guareña is één kilometer lang aan 6% en is als het ware neergelegd voor de explosieve springveren in het peloton. De grote vraag is of Lotte Kopecky sterk genoeg is om onderweg te overleven en kan sprinten voor de overwinning. Of is dit meer iets voor Demi Vollering en Katarzyna Niewiadoma? We weten het rond 15.45 uur, want dan wordt de finish verwacht. Rond de klok van 12.45 uur gaan de rensters officieel van start.

Vanaf 14.30 is de wedstrijd live te zien via de online kanalen van Eurosport Player en GCN+.

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (#VueltaBurgos)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.