Volg hier de openingsrit van de Vuelta a Burgos Feminas 2022

donderdag 19 mei 2022 om 12:22
Volg hier de openingsrit van de Vuelta a Burgos Feminas 2022

Vandaag begint de Vuelta a Burgos Feminas, de Ronde van Burgos voor vrouwen. Dat gebeurt met een relatief vlakke etappe, die naar alle waarschijnlijkheid uitloopt op een massasprint. Al zal de uiteindelijke winnares wel over een stel sterke benen moeten beschikken, want de laatste kilometer loopt lichtje omhoog. Volg het hier op WielerFlits!

De start van de eerste rit is in Pedrosa del Príncipe, op 842 meter boven zeeniveau. De hele dag blijven de renners op ongeveer deze hoogte: er wordt nauwelijks gedaald, maar dus ook niet heel veel geklommen. De enige gecategoriseerde klim is de Coto Gallo (1,7 km aan 4,9%), die begint na ongeveer 24 kilometer. Voorafgaande aan deze helling loopt het ook wat op en af, maar daarna wordt het eenvoudiger.

Na 121,1 kilometer ligt de finish in Aranda de Duero. Lotte Kopecky, dat met een sterk SD Worx aan de start staat, is een van de favorieten om hier de zege te grijpen. Of ze daarin slaagt, zien we waarschijnlijk tussen 15.35 en 15.55 uur. De start van de etappe is om 12.37 uur. Vanaf 14.30 is de wedstrijd live te zien via de Eurosport Player.

Perfil de la primera etapa

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (#VueltaBurgos)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.