Volg hier de slotdag van het WK baanwielrennen 2021

zondag 24 oktober 2021 om 09:15
Volg hier de slotdag van het WK baanwielrennen 2021

Vandaag staat de vijfde en laatste dag van het WK baanwielrennen 2021 op het programma. Op liefst vijf onderdelen worden medailles uitgedeeld. Er staat dit keer geen avondsessie meer op het programma, het is allemaal te doen in de middag. Het is onder meer uitkijken naar de sprintfinale bij de mannen en het keirintoernooi bij de vrouwen. Volg hier op WielerFlits de slotdag!

Op het sprinttoernooi gaat het vandaag om de knikkers, na de voorronden op zaterdag. Met Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen als winnaar van een zilveren en gouden medaille op de Olympische Spelen aan het vertrek, belooft ook dit duel weer een spektakelstuk op te leveren. Of krijgen we nog een daverende verrassing op weg naar de finale? Hoogland en Lavreysen veroverden eerder deze week al twee wereldtitels op andere onderdelen.

Vandaag staat ook de afvalkoers voor mannen op het menu. We kennen de afvalkoers al van het omnium, maar voor het eerst is het nu ook een alleenstaand WK-nummer. De bedoeling is dat je niet als laatste met je achterwiel over de streep komt, want anders lig je eruit. Nederland heeft geen renners aan de start van de afvalkoers, België wél met de nog altijd pas 22-jarige Jules Hesters, die al wel enkele jaren meedraait in het zesdaagse-circuit.

Krijgen we straks een sprintfinale tussen Hoogland en Lavreysen? – foto: Cor Vos

Dan over naar de koppelkoers voor mannen. In aanloop naar het WK was veel te doen over de afwezigheid van Europees kampioenen Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip op de koppelkoers. De UCI toonde geen clementie en hield vast aan de regel dat Nederland voor deelname aan de Nations Cup had moeten meedoen. België had dat wél gedaan, dus verschijnen Kenny De Ketele en Robbe Ghys aan de start. Favoriet voor de titel zijn de olympische kampioenen Lasse Norman Hansen en Michael Mørkøv.

De vrouwen mogen zich opmaken voor de puntenkoers. Elinor Barker zal haar wereldtitel niet verdedigen. De 27-jarige Britse en haar partner Casper verwachten namelijk een kindje. De regenboogtrui ligt dus voor het grijpen op de wielerbaan van Le Stab. Vanuit Nederlands oogpunt is het uitkijken naar ex-wereldkampioene Kirsten Wild. Het WK is een van de laatste kunststukjes in haar carrière. Namens België komt Lotte Kopecky in actie.

En wat met de keirin voor vrouwen? Met de armen wijd gespreid vierde Shanne Braspennincx deze zomer haar olympische titel op de Keirin. Braspennincx ging op haar elan door op het EK in Grenchen met titels op de teamsprint en de sprint, maar op de Keirin moest ze genoegen nemen met een plek in de troostfinale. Als Keirin-specialiste mogen we met de Nederlandse zeker weer rekening houden in Roubaix. En wat kan de Belgische Nicky Degrendele?

Programma

Zondag 24 oktober

09u30: Puntenkoers (v) – kwalificatie (indien nodig)
10u07: Koppelkoers 25 km (m) – kwalificatie (indien nodig)
11u07: Sprint (m) – 1e heat halve finales
11u15: Keirin (v) – 1e ronde
11u38: Sprint (m) – 2e heat halve finales
11u46: Afvalkoers (m) – kwalificatie (indien nodig)
12u04: Keirin (v) – herkansingen
12u22: Sprint (m) – decider halve finales

13u47: Puntenkoers 25 km (v) – finale
14u24: Sprint (m) – 1e heat finales
14u32: Keirin (v) – 2e ronde
14u48: Koppelkoers 50 km (m) – finale
15u48: Keirin (v) – 3e ronde
16u05: Sprint (m) – 2e heat finales
16u21: Keirin (v) – finale plaatsen 7-12
16u28: Keirin (v) – finale plaatsen 1-6
16u33: Sprint (m) – decider finales
16u37: Afvalkoers (m) – finale

Het WK baanwielrennen is vanaf 12.50 uur rechtstreeks te volgen via de Eurosport Player en vanaf 15.00 uur ook op Eurosport 1. Daarnaast beschikt in Nederland de NOS over de uitzendrechten van het WK baanwielrennen. De uitzending begint om 13.45 uur. In België is het wereldkampioenschap via Sporza te zien. Beide omroepen (NOS en Sporza) zenden het WK online uit.

Links
Voorbeschouwing: WK baanwielrennen in Roubaix 2021

Website organisatie
Website velodroom Le Stab

WK 2021: Programma en uitslagen

Liveticker (Tissot Timing)
Liveticker (UCI)

Dit artikel delen:

3 Reacties

orlando dani 24 oktober 2021 om 13:04

Heeft iemand een stream

Wheely 24 oktober 2021 om 16:51

Afvalkoers nu, altijd leuk.

Wheely 24 oktober 2021 om 17:05

Viviani pakt hem heel makkelijk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.