Volg hier de Ronde van Drenthe voor mannen 2021

zondag 24 oktober 2021 om 11:45
Volg hier de Ronde van Drenthe voor mannen 2021

Na een jaar afwezigheid keert de Ronde van Drenthe weer terug op de wielerkalender. Niet in maart, maar in oktober. Het betekent dat het seizoen er bijna op zit. Wie gaat er na vandaag met een heerlijk gevoel de winter in? Een aantal Nederlandse toppers staat aan het vertrek in Assen. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd!

De Ronde van Drenthe gaat tegenwoordig niet meer van start in Emmen, maar in Assen. Dat betekent dat de wielerkoers een kilometer of dertig korter is dan de afgelopen jaren. In oostelijke richting vertrekt de ronde na de start om 12.00 uur in de richting van Gieten, maar spannend is de wedstrijd dan nog niet echt. Voorbij Gieten staan de eerste twee koeienstroken van de dag op het menu: de Steenhopenweg (1,7 kilometer) en de Houtvesterweg (2 kilometer).

Daarna gaan renners in zuidelijke richting door naar Borger, bekend van de hunebedden, Exloo, Schoonoord, Wezup en Drijber. Honderd kilometer heeft het peloton er dan al op zitten, en ook al enkele zware keienstroken, zoals die van de Voorbosweg (3,6 kilometer), Bosrand (400 meter), de Valtherzandweg (3,8 kilometer), de Schaapstreek (3,3 kilometer) en de Boswachterij (1,1 kilometer). De finale gaat dan beginnen.

De aankomst in Drijber betekent namelijk dat de VAM-berg voor de eerste keer opdoemt. Met nog 89 kilometer te gaan rijden ze voor het eerst over de geasfalteerde vuilnishoop. Krap 16 kilometer later bereikt het peloton voor het eerst de finish aan de Alteveerstraat in Hoogeveen. Een ronde van dertig kilometer met daarin nog een passage van de VAM-berg volgt dan nog, voordat het peloton weer in de Alteveerstraat aankomt voor de slotronde van 43 kilometer. En daarin komt de VAM-berg nog eens drie keer terug…

Op een van die drie passages moet de forcing gevoerd worden, want als het hier niet lukt, gaan we vermoedelijk sprinten in Hoogeveen iets voor half vijf. De renners beginnen om 12.00 uur aan de wedstrijd. De Ronde van Drenthe wordt dit jaar helaas niet live uitgezonden.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Drenthe 2021

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

1 Reactie

Wheely 24 oktober 2021 om 16:34

Jammer dat hier geen beelden van zijn zeg.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.