Volg hier de Ronde van Drenthe voor mannen 2018

zondag 11 maart 2018 om 11:45

Vorig jaar verraste Jan-Willem van Schip vriend en vijand in de Ronde van Drenthe (1.HC). De Schalkwijker, die onlangs nog furore maakte op het WK baanwielrennen, is dit jaar weer van de partij om zijn titel te verdedigen. Nu rijdt hij in dienst van Roompot-Nederlandse Loterij. Weet Van Schip de stevige concurrentie weer achter zich te houden in Hoogeveen? Volg hier op WielerFlits de wedstrijd voor mannen.


Na 17 kilometer is de eerste keienstrook. Kort daarop volgen ook de tweede, derde en vierde strook met kinderkopjes. Tussen Ees en Orvelte liggen de volgende stroken, met een totale lengte van 8,4 kilometer, waarna het peloton vaart maakt richting de eerste beklimming van de VAM-berg. Deze volgt na bijna 112 kilometer koers. Daarna keren de renners driemaal terug voor de korte, maar loeisteile geasfalteerde vuilnisbelt. Vervolgens trekt de meute richting Hoogeveen, waar nog enkele lussen gereden worden.Na 192 kilometer wordt traditiegetrouw gefinisht op de Alteveerstraat.

De start is om 12.00 uur in Emmen. Tussen 16.30 en 17.00 uur volgt de finish in Hoogeveen. De mannenwedstrijd is live te zien op RTV Drenthe vanaf 15.00 uur, na de finish van de vrouwen.

Links
Voorbeschouwing: Ronde van Drenthe voor mannen 2018 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours (Klik op Profs, Hors Categorie)

Liveticker (Twitter organisatie)

Livestream (RTV Drenthe, vanaf 15.00 uur)

Dit artikel delen:

1 Reactie

boehoe 11 maart 2018 om 16:09

Mooi beelden van de Drentse bossen.
Go Gerts!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.