Volg hier de openingsdag van het WK baanwielrennen 2021

woensdag 20 oktober 2021 om 18:00
Volg hier de openingsdag van het WK baanwielrennen 2021

Slechts anderhalve week na het EK in Grenchen mogen de baanrenners opnieuw aan de bak op het WK in Roubaix. Van 20 tot en met 24 oktober staan 22 hagelnieuwe regenboogtruien op het spel op elf verschillende onderdelen. Vandaag begint het baanevenement met enkele interessante onderdelen. Volg het hier op WielerFlits!

In de middag staan drie kwalificatieronden op het programma, te beginnen met die voor de ploegenachtervolging voor mannen en vrouwen. Het gaat pas echt volle bak los in de avondsessie, met de kwalificaties en finales van de Teamsprint (mannen en vrouwen), de finale van de Scratch 10 kilometer en de eerste ronde van de ploegenachtervolging voor mannen. Tegenwoordig is het niet eens meer de vraag óf de Nederlandse teamsprinters winnen, maar hoe snèl ze dat doen.

Als de oranjeploeg foutloos blijft, is de overwinning een zekerheid. Matthijs Büchli, Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland maakten op de Spelen in Tokio hun favorietenrol waar door naar het goud te rijden en het EK van Grenchen eerder deze maand was de volgende scalp die werd veroverd, met Sam Ligtlee op de plek van Büchli. Ook op het WK maakt Ligtlee deel uit van de sprintploeg, samen met Van den Berg, Lavreysen en Hoogland. De Fransen en de Polen zijn andere belangrijke kanshebbers voor de medailles.

Het WK in Roubaix moet het zonder de Europese kampioenen teamsprint bij de vrouwen doen. De UCI hield voet bij stuk: om de oranjeploeg in te mogen zetten die goud pakte op het EK, had Nederland mee moeten doen aan een van de Nations League-wedstrijden. Dat deed het niet, dus kunnen Shanne Braspennincx, Kyra Lamberink, Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet geen gooi doen naar de regenboogtrui. Overigens wordt de teamsprint voor vrouwen voor het eerst op een wereldkampioenschap met drie rensters afgewerkt in plaats van twee.


Programma

Woensdag 20 oktober

13u00: Ploegachtervolging (v) – kwalificatie
14u21: Ploegachtervolging (m) – kwalificatie
15u42: Scratch 5 km (v) – kwalificatie (indien nodig)

18u30: Teamsprint (v) – kwalificatie
19u12: Teamsprint (m) – kwalificatie
19u58: Scratch 10 km (v) – finale
20u16: Teamsprint (v) – 1e ronde
20u27: Teamsprint (m) – 1e ronde
20u48: Ploegachtervolging (m) – 1e ronde
21u14: Teamsprint (v) – finales
21u22: Teamsprint (m) – finales

Het WK baanwielrennen is vanaf 18.25 uur rechtstreeks te volgen op Eurosport en via de Eurosport Player. Daarnaast beschikt in Nederland de NOS over de uitzendrechten van de avondsessie, die om 18.30 uur begint. In België is het wereldkampioen via Sporza te zien.


Links
Voorbeschouwing: WK baanwielrennen in Roubaix 2021

Website organisatie
Website velodroom Le Stab

Liveticker (Tissot Timing)
Liveticker (UCI)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.