Volg hier de Omloop van de Braakman 2021

zondag 17 oktober 2021 om 12:15
Volg hier de Omloop van de Braakman 2021

De Topcompetitie krijgt vandaag een nieuwe winnaar. Door corona werd de editie van 2020 flink ingekort, maar mocht Coen Vermeltfoort na een zege in de Omloop van de Braakman de oranje leiderstrui meenemen naar huis. De ervaren sprinter van VolkerWessels geldt ook nu als de topfavoriet voor zowel de keienklassieker als de eindzege in de KNWU Topcompetitie.

De Omloop van Braakman is dit jaar 180 kilometer lang en kent start en finish wederom in wielerdorp Philippine. Dit jaar heeft de wedstrijd een aantal andere lussen dan vorig jaar, maar dezelfde kasseistroken blijven de scherprechter. In het routeboek vinden we opnieuw stroken als de Boekhouteweg, de Timmermansweg, de Smokkelweg en de Paviljoenweg meerdere keren terug. In totaal kent de wedstrijd vier verschillende omlopen, die in totaal zeven keer worden afgewerkt.

De eerste omloop wordt twee keer afgewerkt en heeft een lengte van ongeveer 45 kilometer, met daarbij al 14 kasseisprints. De derde (37 kilometer) en vierde ronde (20 kilometer) worden allebei een keer verreden en tellen nog eens 10 kasseisprints. De laatste omloop (10 kilometer) staat nog drie keer op het programma. Net zoals altijd is de Boekhouteweg de scherprechter in deze laatste omloop. Wie nog iets wil forceren, zal het daar moeten doen.

Vermeltfoort is dus titelverdediger, nadat hij vorig jaar een emotionele zege boekte – zoals te zien in de hoofdfoto. Zijn goede vriend en ploeggenoot Robbert de Greef overleed in 2019 nadat hij in deze koers een hartstilstand kreeg. De 33-jarige sprinter krijgt dit jaar voornamelijk concurrentie van zijn ploegmaat Timo de Jong, Stan Van Tricht (SEG Racing Academy), Arnaud De Lie (Lotto Soudal U23), Martijn Budding (BEAT), Topcompetitie-leider Bart Lemmen (West-Frisia) en Hidde van Veenendaal (De Jonge Renner).

De Omloop van de Braakman gaat om 12.30 uur van start en de finish verwacht de organisatie rond de klok van 16.45 uur. De koers is niet live te zien op tv, maar je kunt het wedstrijdverloop wel in deze Volg Hier bespreken.

Links
Voorbeschouwing WielerFlits
Website organisatie

Liveticker (organisatie)
Liveticker (Topcompetitie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wheely 17 oktober 2021 om 13:34

Heeft Coen vorig jaar nou wel of niet de topcompetitie gewonnen?

Wheely 17 oktober 2021 om 17:30

De koeien hebben staarten!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.