Volg hier de Memorial Marco Pantani 2021

zaterdag 18 september 2021 om 10:45
Volg hier de Memorial Marco Pantani 2021

Dit jaar was het alweer zeventien jaar geleden dat Marco Pantani overleed. Ter herinnering aan Il Pirata, in 1998 winnaar van de Tour de France, staat de Memorial Marco Pantani op de kalender, die vandaag voor de achttiende keer wordt verreden. Gezocht wordt naar de opvolger voor Fabio Felline die vorig jaar de beste was. Volg hier op WielerFlits het koersverloop!

De koers begint in Castrocaro Terme e Terra del Sole op een stadsparcours van 3,8 kilometer, dat vier keer moet worden afgelegd. Daarna doemen de heuvels op met onder meer de beklimmingen van Grisignano, Rocca delle Caminate, Teodorano en de Monte Cavallo. Vervolgens wacht drie maal de klim van de Montevecchio, een vijf kilometer lange klim met een gemiddelde stijging van 6-8% met uitschieters tot 13-14% – het is het gebied dat ook wel ‘de speeltuin van Pantani’ wordt genoemd.

Dan gaan de renners via het dorpje Calisese en het kasteelstadje Longiano en Savignano richting Cesenatico, de plaats die onlosmakelijk met Pantani is verbonden. In zijn voormalige woonplaats moet een ronde van vijf kilometer vier keer worden afgelegd, voordat de koers finisht. Meerdere bekende namen zijn naar Emilia-Romagna afgereisd. Denk aan oud-winnaars Francesco Gavazzi, kersvers Europees kampioen Sonny Colbrelli en Diego Ulissi, of aan Matteo Trentin, Alex Aranburu en Fernando Gaviria.

Om 11.00 uur wordt het startsein gegeven. De finish wordt verwacht tussen 15.40 en 16.09 uur. De koers is in Nederland en België niet rechtstreeks op televisie te zien.

Links
Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveticker (organisatie)
Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 18 september 2021 om 11:21

Altijd leuk om even een blik te werpen op de startlijst. Bij Bahrain en Astana is het duidelijk einde seizoen, die starten met slechts 5 man.
Met Molenaar (Burgos) een Nederlander aan de start.
Bij Mg.kvis VPM hebben ze twee Pauls: Paul Wright en Paul Double :)
En de eeuwige Davide Rebellin staat ook weer op de startlijst.

Wheely 18 september 2021 om 11:33

Ik denk dat de Merida’s elders opgepoetst moeten worden voor het WK.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.