Volg hier de Memorial Marco Pantani 2019

zaterdag 21 september 2019 om 11:15
Volg hier de Memorial Marco Pantani 2019

September is niet alleen de maand van het WK wielrennen, maar ook de periode waarin in Italië de najaarskoersen elkaar in sneltreinvaart opvolgen. Vandaag staat de Memorial Marco Pantani op de kalender, waarin de betreurde Tourwinnaar van 1998 centraal staat.

Als eerbetoon aan de in 2004 overleden Marco Pantani wordt vandaag gekoerst van Castrocaro Terme naar Cesenatico, waar de Italiaan woonde en hij begraven is. De wedstrijd begint met vijf lokale ronden door Castrocaro Terme, waarna de koers oostwaarts trekt. Bij Montevecchio wordt dan driemaal de Via Montevecchio (5 km aan 7%, maxima tot 14%) beklommen, de belangrijkste scherprechter van de dag. Tot slot wachten nog vier lokale omlopen rond finishplaats Cesenatico.

Vorig jaar was Davide Ballerini de klimmers te snel af in de Memorial Marco Pantani. Na bijna 200 kilometer was hij de snelste van een kopgroep van achttien man, voor David Gaudu en Francesco Gavazzi. Om 11.30 uur wordt het startsein gegeven, de aankomst wordt geschat tussen 16.15 en 16.45 uur. De koers is niet rechtstreeks te zien op televisie. Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd!

Links
Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (TuttobiciWeb)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.