Volg hier de Marcel Kint Classic 2022

zondag 29 mei 2022 om 12:10
Volg hier de Marcel Kint Classic 2022

De Exterioo Cycling Cup dendert door. Na Veenendaal-Veenendaal, Antwerp Port Epic en Circuit de Wallonie, is de Marcel Kint Classic de vierde wedstrijd in negen dagen van het regelmatigheidsklassement. De renners ligt een zware route door de Vlaamse Ardennen te wachten, maar de kans is groot dat er uiteindelijk toch gesprint gaat worden. De vraag is wel met hoeveel man dat zal zijn. Volg het hier op WielerFlits!

De start van de Marcel Kint Classic is net als vorig jaar in Kortrijk, en opnieuw doen de renners eerst twee omvangrijke rondes (een van 84,8 kilometer en een van 93,9 kilometer). Deze rondes bevatten ditmaal echter niet alleen de Tiegemberg en de Kluisberg, maar ook nog eens de Nieuwe Kwaremont, Paterberg en Oude Kwaremont. Er moet dus aanzienlijk meer geklommen worden dan vorig jaar. Dubbele passages van zowel de Beerbosstraat als de Varent – twee kasseienstroken – zijn bovendien ook weer van de partij.

Na de tweede keer de Kluisberg, de laatste helling van de dag, is er 159,1 kilometer verreden. De renners hebben dan dus nog een kleine veertig kilometer voor de boeg. Na een kleine twintig daarvan, passeert het peloton – of wat daar nog van over is – voor een tweede keer de finishlijn in Zwevegem. Er moet dan nog een lokale ronde verreden worden zonder noemenswaardige hindernissen.

Met onder andere Arnaud De Lie, Gerben Thijssen en Sasha Weemaes staan er meerdere snelle mannen aan het vertrek. Indien de wedstrijd niet in een sprint eindigt, is de kans groot dat Florian Vermeersch, Niki Terpstra, Dries Van Gestel of Victor Campenaerts van voren meezit.

De wedstrijd begint om 12.25 uur, de finish wordt verwacht tussen 16.46 en 17.25 uur. De GP Marcel Kint wordt live uitgezonden door Sporza en Eurosport. Vanaf 15.15 uur is de wedstrijd live te volgen op Eén of via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: Marcel Kint Classic 2022 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (#GPMarcelKint)
Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.