Volg hier de GP Marcel Kint 2019

zondag 26 mei 2019 om 12:30
Volg hier de GP Marcel Kint 2019

De Bingoal Cycling Cup is na bijna twee maanden onderbreking klaar voor haar tweede manche: de GP Marcel Kint. In deze voormalige kermiskoers zijn de sprinters aan zet,  en met name de Fransen Nacer Bouhanni en Bryan Coquard zouden er weleens een mooi duel van kunnen maken. Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Deze Zwevegemse koers begint op de Veemarkt in Kortrijk, om vervolgens te passeren langs dorpjes als Lauwe, Aalbeke, Moeskroen, Kooigem en Bellegem. Onderweg vinden de renners amper hoogteverschillen, en dus is het de verwachting dat we met een gegroepeerd peloton aan de lokale ronden in Zwevegem komen.

De plaatselijke ronde, van exact twintig kilometer lang, kennen de renners nog van de voormalige kermiskoers. Dit rondje moet zes keer worden afgelegd, wat de totale afstand op 188 kilometer brengt. Deelgemeenten Sint-Denijs, Moen, Heestert en Otegem – bekend van de Weversmisdagcross – krijgen hierbij een bijrol.

Het rondje gaat vooral over lange, rechte wegen, waar het tempo er niet al te vaak wordt uitgehaald. De aankomstlijn is getrokken vlakbij de bibliotheek in de licht dalende Bekaertstraat. De renners finishen tussen 16.55 en 17.32 uur. De start is om 12.45 uur.

Sporza brengt dit jaar alle wedstrijden van de Bingoal Cycling Cup live op televisie in België, ditmaal vanaf 15.15 uur. Eurosport zorgt voor een internationale uitzending. De wedstrijd is te volgen via de Eurosport Player.

Links
Voorbeschouwing: GP Marcel Kint

Website organisatie
Deelnemers
Parcours

Liveblog

Dit artikel delen:

1 Reactie

Dolfy 26 mei 2019 om 17:04

Sprintzege voor Coquard

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.