Israel-Premier Tech neemt afscheid van Alexander Cataford

donderdag 24 november 2022 om 10:14
Israel-Premier Tech neemt afscheid van Alexander Cataford

Alexander Cataford verlaat na vier seizoenen Israel-Premier Tech. De 29-jarige Canadees kwam sinds 2019 uit voor de formatie van Sylvan Adams. Het is momenteel nog onduidelijk waar zijn verdere sportieve toekomst ligt.

Cataford reed in de eerste jaren van zijn carrière voor enkele kleinere continentale teams, maar maakte eind 2016 de overstap naar UnitedHealthcare. Na twee seizoenen in Amerikaanse loondienst trok hij naar Israel Cycling Academy. Cataford reed bij de Israëlische ploeg vooral in een dienende rol.

Twee jaar geleden mocht hij voor de eerste keer opdraven in een grote ronde, maar Cataford moest vroegtijdig opgeven in de Giro d’Italia van 2020. Dit jaar stond hij opnieuw aan de start van de Giro en dit keer wist hij wél het einde te halen. Cataford eindigde na drie weken koers als 101ste in het algemeen klassement.

Het is momenteel nog onduidelijk hoe zijn verdere toekomst eruit ziet. Eerder deze week werd al bekend dat ook James Piccoli in 2023 niet meer zal uitkomen voor Israel-Premier Tech. De 31-jarige Canadese klimmer heeft ook nog geen nieuwe werkgever voor komend seizoen.

Geplaatst als onderdeel van: Wielertransfers 2023

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dario Koelkast 24 november 2022 om 11:05

steeds minder Canadezen, zou de sponsor daar blij mee zijn?

Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 24 november 2022 om 12:36

Ik denk niet dat ze wakker liggen van Cataford. Dit is wel een heel kleine wielervis die met het niet verlengen van zijn contract meer publiciteit krijgt dan wanneer hij blijft.

Geel Zwarte Bril 24 november 2022 om 11:14

Dag Canadezen daaag daaag daaag daaag Canadees

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.