Zwift ook titelsponsor van Parijs-Roubaix voor vrouwen

maandag 7 maart 2022 om 15:38
Zwift ook titelsponsor van Parijs-Roubaix voor vrouwen

foto: Cor Vos

Online platform Zwift gaat zich nog meer met het vrouwenwielrennen bezighouden. Zwift is namelijk de nieuwe titelsponsor van Parijs-Roubaix voor vrouwen. Vorig jaar werd al duidelijk dat de vrouwenversie van de Tour de France de komende jaren kan rekenen op steun van Zwift.

Het nieuws over Zwift komt niet echt als een verrassing, aangezien beide wedstrijden (de Tour de France en Parijs-Roubaix voor vrouwen) worden georganiseerd door ASO. Met het aantrekken van Zwift als sponsor probeert organisator ASO het vrouwenwielrennen een extra boost te geven.

De wedstrijd zal vanaf nu door het leven gaan als Paris-Roubaix Femmes avec Zwift. Vorig jaar werd de eerste editie verreden en ging de zege naar Lizzie Deignan. De Britse, die zwanger is van een tweede kindje, kroonde zich na een bijzonder lange en knappe solo tot eerste winnares van Parijs-Roubaix voor vrouwen. Marianne Vos werd tweede, Elisa Longo Borghini derde.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Koers 7 maart 2022 om 15:51

Mooi nieuws, maar als er 1 koers is die je niet met Zwift kunt nabootsen is het PR wel.

0
Romāns Vainšteins 7 maart 2022 om 16:28

Dus mbt het allergrofste buitenfietsen wordt het allerpussiest binnenfietsen de grote vaandeldrager? Dat is net zoiets als bij de OS-presentatie het VS-team laten voorafgaan door een gnoom met houten poot.

0
Jopie LS 7 maart 2022 om 16:45

Verhaal van Matthew Hayman die Roubaix wint na een aantal weken enkel op Zwift te hebben getraind was natuurlijk een geweldig marketing verhaal. Verder voornamelijk bijvangst bij de ASO naast de TdF.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone