Zwift Academy-winnares Pratt verdient contract bij Canyon//SRAM

donderdag 12 december 2019 om 20:01
Zwift Academy-winnares Pratt verdient contract bij Canyon//SRAM

foto: Bettiniphoto

Jessica Pratt mag zich volgend seizoen bewijzen bij het grote Canyon//SRAM. De 22-jarige Australische is namelijk de winnares geworden van de Zwift Academy, waardoor ze een contract in de wacht heeft gesleept bij de Duitse formatie van Pauline Ferrand-Prévot, Katarzyna Niewiadoma en Lisa Klein.

Pratt moest het in de finale opnemen tegen haar landgenote Samara Sheppard en de Zuid-Afrikaanse Catherine Colyn. “We vinden enorme talenten via de Zwift Academy. Ik weet dat Jessica een groot talent is, ze zal volgend seizoen een echte meerwaarde zijn”, zo vertelt teammanager Ronny Lauke.

De beloftevolle Pratt is uiteraard in haar nopjes, nu ze een profcontract heeft afgedwongen. “Ik was echt gebrand op de overwinning. De weg naar een profcontract kan enorm lastig zijn, zeker voor niet-Europese renners. Mede daarom ben ik zo blij, dit is echt een grote verandering in mijn leven”, zo vertelt ze in een persbericht.

In de voorgaande jaren wisten ook Ella Harris en Tanja Erath een profcontract te versieren door de Zwift Academy te winnen. Bij de mannen hebben Nederlander Mathijs Loman, Drew Christensen en Pithie Campbell zich gekwalificeerd voor de finale, die nog moet worden verreden. Voor de winnaar ligt een profcontract klaar bij de beloftenploeg van NTT Pro Cycling.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Onie 12 december 2019 om 20:54

Mooi podium om een unieke kans te krijgen. Even vlug naar de uitslagen van Harris en Erath gekeken, maar die kunnen prima meekomen op het hoogste niveau. Benieuwd of dit bij de mannen ook zo uitpakt.

Imbatido 12 december 2019 om 22:55

Dit is wel echt een gaaf initiatief. Ik volg het vrouwenwielrennen op de weg niet goed genoeg om Harris en Erath te kennen, maar die rijden nog mooie uitslagen ook. Maar die waren voordien ook niet onaardig bezig.

Leuk dat NTT dit bij de mannen ook probeert, maar mijn gevoel zegt dat het bij de mannen praktisch onmogelijk is. Daarvoor is het niveau in de breedte denk ik te hoog. Over deze renners valt nauwelijks wat te vinden.

wielrenner 13 december 2019 om 10:48

Bij de mannen is het profcircuit veel meer gevuld met specialisten. Geen kans lijkt me.

SnellePelle 13 december 2019 om 19:06

Het meest idiote concept dat er de afgelopen jaren om talent te scouten.
Alsof wielrennen niets meer is als hogere wattages leveren.

Niks geen vorming van koersinzicht of fietsbehendigheid.

Ik geef haar 3 maanden tot de 1e polsbreuk vanwege een eenzijdige val.

Soort van vrouwelijke Gesink.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair