vrijdag 9 maart 2018 om 19:34

Sleutelbeenbreuk Wout Poels na crash in volle finale Parijs-Nice

Wout Poels heeft zijn linkersleutelbeen gebroken bij een val in de finale van de zesde etappe van Parijs-Nice. Dat maakte zijn ploeg Sky vanavond bekend. De Nederlander gleed uit in de afdaling van de Côte de la Colle sur Loup, op ongeveer zeven kilometer van de finish. Poels stond tweede in het algemeen klassement, maar moest na de val opgeven.

Onderzoek in het ziekenhuis bracht een gebroken linkersleutelbeen aan het licht. “Ik kon die bocht niet meer houden, ik ging er vol in”, reageerde Poels. “Het is zo teleurstellend, want ik voelde me echt heel erg goed. Maar zo is soms het leven.”

“Ik ga nu een plan maken met de artsen over wat te doen met mijn sleutelbeen. Ik was sowieso van plan om een periode van rust te hebben na Parijs-Nice, dus we gaan het zien”, aldus Poels, die nog niet weet hoelang hij uit de roulatie is.

RIDE Magazine
105 Reacties
Sorteer op:
9 maart 2018 16:38
Ik kan de redenering van Wilco ook wel volgen, al zie ik het eerder als een plausibele oorzaak, ik zou het niet zo stellig durven poneren.

Een gelijkaardige redenering dat VDP in het veld wel eens meer foutjes maakt wanneer de druk hoog is, werd hier overigens ook al meermaals geopperd.
9 maart 2018 16:38
@ leegloper! Zal ik de volgende Keer doen! Maar doelde ook een beetje op de topic na de tijdrit!
9 maart 2018 16:41
Misschien was mijn eerste reactie wat stellig maar we kunnen toch niet ontkennen dat Poels onder druk (kopman, mogelijke winnaar) al vaker niet top presteert? En steken laat vallen. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor Kruijswijk. Dumoulin bijvoorbeeld lijkt zelfs beter te gaan presteren onder druk.
9 maart 2018 16:42
Het zit wout ook niet mee he, was enorm sterk en dan gebeurd hem dit. Hoop dat het meevalt, maar zag er niet lekker uit
9 maart 2018 16:45
@Wilco Zolderman, typisch een reactie van iemand die zelf nog nooit een meter op een fiets heeft gezeten. Neem nog een biertje en een zak chips Wilco!
9 maart 2018 16:46
Dumoulin viel 2 jaar geleden in de tour. Kon de gele trui krijgen, maar viel. Mentaal niet sterk. Wat een onzin. Kruiswijk ook mentaal niet sterk dan. Kelderman ook mentaal niet sterk. Valt ook vaak. Mollema wel mentaal sterk want hij valt niet. Maar dan heeft een verkeerde fiets.
9 maart 2018 16:47
Het is met pieken en dalen bij Wout Poels. Hij leek de laatste tijd wat stabieler te worden. Hopelijk is hij snel weer de oude.
9 maart 2018 16:47
sjongejongejonge, sterkte toegwenst ...
9 maart 2018 16:48
@wilco wat vind je van de stelling dat Poels gewoon geen klassementsrenner is? Ook als knecht en dus zonder druk heeft Poels zijn slechte dagen.
9 maart 2018 16:51
Ach nee wat zuur voor hem!!
9 maart 2018 16:54
Ik vind Poels idd geen klassementsrenner. Teveel zwakke dagen. Wel een uitstekende knecht en hij kan op goede dag heel veel (zoals LBL winnen).
9 maart 2018 16:56
Balen voor Wout, hopelijk valt het allemaal mee. Hij valt trouwens niet vaak onder druk. Hij heeft/had gewoon vaak een slechte dag een miste continuïteit.
9 maart 2018 17:02
@WZ ik kan niet geloven dat je dit meent.
Wat is het toch met mensen en opmerkingen op internet. Als je dit soort opmerkingen in het normale leven tegen iemand maakt. Dan kan je beter wat hardware tussen jou en degene tegen wie je dit zegt hebben.
Wat mij betreft heb je met zo een opmerking je reputatie als forumgast te grabbel gegooid.
9 maart 2018 17:06
Lijkt me ook onzin, als je nou zou suggereren dat hij niet enorm goed kan sturen en meer risicos neemt wanneer er druk bij komt kijken kan ik er nog iets mee. Maar vallen puur koppelen aan mentaliteit, nee.
9 maart 2018 17:10
Vallen in de afdaling van een slotklim en daarmee op de slotdagen een grote koers uit handen geven is niet zozeer een Poels-trekje alswel een Oranje-trekje. Mollema, Dumoulin, Kruijswijk... allemaal verloren ze rond de voorlaatste dag een grote koers door ten val te komen in een afdaling. En dat terwijl we telkens weer de beste waren.

Poels was duidelijk de sterkste man deze Parijs-Nice. Was hij niet gevallen dan had hij morgen ene Sanchez gruwelijk op de pijnbank gelegd op de laatste lange klim, en daarmee de eindzege zeker gesteld. Poels is een klasbak, iemand voor wie ik groot respect heb. Dit verdient hij niet. Nu maar hopen dat de schade meevalt, dat hij snel weer mee kan koersen.
9 maart 2018 17:12
Wat is er mis met de opmerking van WZ? Hij is toch niet blij dat Poels valt of zo? Geeft gewoon zijn verklaring waarom Poels valt. Overigens ben ik het daar niet mee eens, Poels valt volgens mij weinig en heeft op de meest willekeurige dagen 'er-doorheen-zak-momenten'.

Het ging hard, maar leek na 1,2 minuten mee te vallen, hopen dat er niets gebroken is.
9 maart 2018 17:13
Wout maakte een machtige indruk, ik was een paar keer verbaasd over het
Froome verzetje.
Wat een pech , die jongen heeft toch ook weinig geluk, en die val is gewoon
pech, en niet de shit die boven gespuugd wordt.
9 maart 2018 17:14
Ik vind het vreemd dat sommige mensen valpartijen aan het mentale linken. Het tegendeel lijkt me nog meer waar: als je onder druk staat, ben je net heel geconcentreerd en alert en maak je net minder kans maken om te vallen zou ik denken.
9 maart 2018 17:16
Wat een discussie weer. Jammer van die crash. Hopelijk valt het mee.
9 maart 2018 17:17
@Wilco Zolderman 6 reacties om je "gelijk" te bewijzen na een valpartij die in beeld niet zichtbaar was ??
9 maart 2018 17:18
als hij maar niks gebroken hebt ofzo, dan kan ie weer snel fietsen. hoop op geen ernstige blessure.
9 maart 2018 17:23
Weinig mensen zijn het met mij eens. Dat kan. Ook ik hoop dat de schade meevalt!
9 maart 2018 17:23
Quote:
Joachim - 9 maart 2018 om 17:14
Ik vind het vreemd dat sommige mensen valpartijen aan het mentale linken. Het tegendeel lijkt me nog meer waar: als je onder druk staat, ben je net heel geconcentreerd en alert en maak je net minder kans maken om te vallen zou ik denken.

Vroeger had ik hoogtevrees, als ik op een ladder stond begon ik een beetje te trillen en viel ik soms bijna. Kinderachtig natuurlijk, maar iets vergelijkbaars kan optreden als je angst hebt in een afdaling. Die angst kan sterker worden als de gevolgen van een valpartij (val in finale, kwijtraken leiderstrui etc.) groter zijn dan normaal.
Nogmaals, volgens mij heeft Poels geen probleem met finales of frequent vallen, maar mentale oorzaken aanwijzen als oorzaken van valpartijen an sich lijkt me niet per se raar.
9 maart 2018 17:31
@kjjl, daar kan ik je wel in volgen, goede bijdrage. :)
9 maart 2018 17:33
Dit lijkt mij een klassieke schuiver te zijn geweest.
Overigens staat me een andere schuiver bij van Poels enkele jaren terug in een bocht in finale, waarmee hij de koerswinst verspeelde. Weet even niet meer welke koers heg betrof. Gewoon jammer, niet teveel ondeskundige psychologie op loslaten, lijkt me. Sterkte Wout.

Reacties zijn gesloten.