Zwaar teleurgestelde Sinkeldam na opgave: “Niet het niveau om bergen te overleven”
foto: Cor Vos
zondag 16 juli 2023 om 08:41

Zwaar teleurgestelde Sinkeldam na opgave: “Niet het niveau om bergen te overleven”

Voor Ramon Sinkeldam kwam er zaterdag, tijdens de veertiende etappe naar Morzine, een einde aan zijn Tour de France. De Nederlander van Alpecin-Deceuninck moest al vroeg lossen uit het peloton, reed een tijdje moederziel voor de bezemwagen uit en zag uiteindelijk het heilloze van zijn missie in.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voormalig Nederlands kampioen Sinkeldam was eerder deze Tour een belangrijke schakel in de vier etappezeges van sprinter Jasper Philipsen, maar de zware tweede week is er te veel aan geworden voor de hardrijder. De 34-jarige Sinkeldam lag volgens de organisatie bij de zware valpartij in de openingsfase van de veertiende etappe, maar de Nederlander voert zelf geen verzachtende omstandigheden aan.

“Ik had niet mijn beste dag in een zeer zware etappe. Ik moest te snel lossen uit de gruppetto (bus, red.) en kwam geïsoleerd te zitten. Er was vanaf dat moment geen reden meer om nog verder te pushen. Ik ben teleurgesteld omdat ik momenteel niet het niveau heb om de bergen te overleven. Zo wilde ik de Tour niet verlaten”, laat hij weten via zijn ploeg.

De ervaren renner zal vandaag weer terug naar Nederland vliegen. “Om daar zo goed mogelijk te herstellen”, aldus Sinkeldam, na Fabio Jakobsen de tweede Nederlander die een opgave noteert in deze Ronde van Frankrijk. Na veertien ritten hebben achttien renners de handdoek gegooid.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
16 juli 2023 09:05
Respect voor Ramon
16 juli 2023 10:59
Zonde voor hem. Leek er sws op dat hij nog niet helemaal op z’n beste niveau zat, ook in de sprintvoorbereiding leek z’n bijdrage aan de overwinningen eigenlijk vrij klein. Na 1 van de overwinningen van Philipsen leek hij daar in een interview ook al heel teleurgesteld over.
    16 juli 2023 12:21
    Was vorig jaar één van de betere sprintaantrekkers samen met van Poppel, maar mogelijk dat de leeftijd een rol begint te spelen. Morkov is iets ouder, maar ook een stapje minder.
16 juli 2023 12:20
ik vind het apart welke plek sinkeldam krijgt bij alpecin, hij was toch dé lead-out van demare, maar lijkt nu niet eens gebruikt te worden in de laatste kilometers of in de echte trein, het is meer een waterdrager die gaten moet dichtrijden
16 juli 2023 12:55
Eerlijke jongen. Geen smoesjes.

Reacties zijn gesloten.