Zubeldia, Poels en Chainel tonen eerste planning
zondag 30 december 2012 om 23:00

Zubeldia, Poels en Chainel tonen eerste planning

Zubeldia

foto: Sirotti

De Spanjaard Haimar Zubeldia heeft, net als Nederlander Wout Poels en de Fransen Steve Chainel en Remi Pauriol, al een deel van zijn planning voor het komende seizoen openbaar gemaakt. De 35-jarige renner werd het voorbije jaar zesde in de Tour de France, en zal ook in 2013 de Franse rittenkoers betwisten.

Maar Zubeldia zal voor het eerst in actie komen in de Volta ao Algarve. Vervolgens gaat hij van start in de Ronde van Catalonië en die van het Baskenland, ter voorbereiding van de Ardennenklassiekers Tenslotte werkt de Spanjaard nog de Tour of California en Criterium du Dauphiné af richting Tour.

Daarnaast heeft Wout Poels al getwitterd waar hij zijn competitiedebuut zal maken. Voor de jonge Nederlander, nog steeds herstellende van een zware val in de voorbije Tour, zal dat in de Volta ao Algarve zijn, een Portugese rittenkoers die onlangs bekend maakte in 2013 vier in plaats van vijf dagen lang te zijn.

Steve Chainel laat dan weer weten dat hij het wereldkampioenschap veldrijden zal laten schieten. De Fransman, die zich meer op de weg richt in plaats van de cross, zal rond die tijd immers de Rondes van Qatar en Oman rijden. Waarschijnlijk start Chainel later dat jaar ook in de Tour de France.

De laatste in de rij die zijn programma voor het komende seizoen bekend maakte is Remi Pauriol. De renner van Sojasun werkt een programma in eigen land af. De Fransman neemt in het begin van 2013 immers deel aan de Tour Mediteranneen, Tour du Haut-Var en les Boucles Sud-Ardèches.

RIDE Magazine