Lelijke val Ellen van Loy, zoon Patrick Lefevere riskeert sanctie

zondag 9 december 2018 om 14:55
Lelijke val Ellen van Loy, zoon Patrick Lefevere riskeert sanctie

Ellen van Loy - foto: PhotoPress.be

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Ellen van Loy en Parijs-Roubaix.

Van Loy moet Druivencross verlaten na lelijke val

Voor Ellen van Loy kwam er vroegtijdig een einde aan de Druivencross in Overijse. De Belgische reed samen met Nikki Brammeier aan kop, toen het noodlot toesloeg. Op een uitstekende wortel gleed haar fiets weg, waardoor zij ten val kwam en op haar rechterbeen terecht kwam. Haar knie leek een flinke tik te hebben gekregen en kermend van de pijn moest zij de koers verlaten. Op een brancard werd ze weggedragen naar de hulppost. Het is nog onduidelijk hoe haar knie eraan toe is. “Nog geen nieuws, wel pijn”, schrijft ze op haar social media. “Op weg naar spoed in Herentals.”


Zoon Patrick Lefevere riskeert sanctie na helikoptervlucht boven Parijs-Roubaix

Thomas Lefevere – de zoon van teammanager Patrick Lefevere – riskeert zijn vliegbrevet kwijt te raken. De reden: hij vloog tijdens de voorbije editie van Parijs-Roubaix in een helikopter anderhalf uur boven de wedstrijd. Dat mag niet, aangezien alleen helikopters van France Télévisions, organisator ASO, de Gendarmerie én verschillende reddingsdiensten boven de wedstrijd mogen vliegen. De 22-jarige Thomas Lefevere zal zich op 6 juni 2019 moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Lille.

Volgens zijn advocaat Christophe Hareng wist Lefevere niet dat hij een speciale vergunning nodig had om die dag boven de koers te vliegen. Dit had overigens weinig uitgemaakt, aangezien het in ASO-koersen niet mogelijk is om dergelijke (individuele) accreditaties te verkrijgen.

Op Twitter laat Patrick Lefevere weten dat ze op geen enkel moment boven de renners zelf hebben gevlogen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Romāns Vainšteins 9 december 2018 om 10:24

Speciaal team er op !

Leukefans 9 december 2018 om 10:56

Dom en niet ongevaarlijk, lijkt me.

josi 9 december 2018 om 11:13
Quote:
We hebben op geen enkel moment boven de renners gevlogen

Dus Patrick Lefevere zelf zat blijkbaar ook in die helikopter?

Explorer 9 december 2018 om 11:17

Vliegen in een helicopter is zoiezo gevaarlijk, laat staan met meerdere in de lucht tijdens een evenement/koers. Verantwoordelijkheid voor jezelf maar ook je omgeving is noodzakelijk. Dus ook de omgeving moet op de hoogte zijn dat je daar gaat vliegen. ‘We hebben geen enkel moment boven de renners gevlogen’ , bij een technisch mankement of storing heb je geen controle over je heli evenals je omgeving. Laat staan waar je uit komt.
Onbevangen actie op het eerste oog. Deze jongen zal dit zonder denkbare reden bedacht hebben, gewoon om het koersgevoel van boven te beleven.

Emergo 9 december 2018 om 11:23

Vliegen in een helicopter is sowieso gevaarlijk ?? Wel voor jongens die zonder denkbare reden iets doen, voor een verstandige piloot valt dat reuze mee.

Explorer 9 december 2018 om 12:03

Klopt helemaal

Mechanieker 9 december 2018 om 11:35

Lekker belangrijk….

r525 9 december 2018 om 13:35

Wat een ongelofelijke schijnheil ben je als je gaat doen alsof je niet wist dat dat niet mocht. Geef gewoon toe dat je een domme fout hebt gemaakt…

hAl 9 december 2018 om 15:03

De ASO zal hun monopoly met hand en tand verdedigen

Mwielerfan 9 december 2018 om 21:38

Bizar dat een 22 jarig broekie dat even doet. Pak maar af dat brevet

peervaneynthoven 9 december 2018 om 23:41

Misschien heeft die knul wel “onterecht’ koersinformatie doorgegeven vanuit een “helikopterview”
De appel valt niet ver van de boom want zijn vader hield zich ook altijd van de domme als het om “gladde” zaken ging. Kennelijk een typerende Lefever trek.

Headlines

Materiaalzone

Populair