Zoidl opvolger van Denifl bij CCC Team

maandag 24 december 2018 om 11:11
Zoidl opvolger van Denifl bij CCC Team

foto: ASO

CCC Team heeft na het plotse vertrek van Stefan Denifl een andere Oostenrijker aangetrokken: Riccardo Zoidl komt de gelederen van de Poolse formatie versterken. Hij komt over van het Continentale Felbermayr-Simplon Wels.

Voor de 30-jarige Zoidl is dit een herkansing op het hoogste niveau na eerder drie jaar bij Trek-Segafredo (en voorgangers) te hebben gereden. “Dit is een van de beste kerstcadeaus die ik ooit heb gehad”, klinkt een dolblije Zoidl. “Ik zal proberen te bewijzen dat ik het verdien om weer op WorldTour-niveau te koersen.”

Deze WorldTour-ervaring was één van de redenen dat CCC Team direct schakelde naar de Oostenrijke klimmer. “Riccardo was onze eerste keuze gebaseerd op recente resultaten en bovendien zijn ervaring op WorldTour-niveau”, aldus teammanager Jim Ochowicz.

In het verleden verdiende Zoidl een transfer naar het hoogste niveau met de eindzege in de Ronde van Oostenrijk en met zijn recente zege in de Ronde van Tsjechië lijkt hij CCC Team overtuigd te hebben.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Verweggistan 24 december 2018 om 11:16

Tsja, Zoidl, die heeft in mijn ogen een, hoe zal ik het noemen, een hoog Alarcon gehalte?

0
Maillot à Pois 24 december 2018 om 11:39

dus CCC heeft, wellicht omwille van sponsorbelangen, een Oostenrijker in de gelederen nodig?

Goeie renner, daar niet van, maar ik zag toch nog wel enkele jongere renners zonder contract die ik eerder een kans op dit niveau zou geven.

0
huismaniusz 24 december 2018 om 19:07

Ik woon in Wenen en in elk winkelcentrum is de CCC 1 van de grootste winkels.

0
Brabander 24 december 2018 om 11:42

Aparte renner ja. Op een gegeven moment verwachtte ik daar nogal wat van. Ook de Ronde van Oostenrijk gewonnen als ik me niet vergis. Heb hem bij Scorito ook wel eens als ‘dark horse’ gespeeld, maar dan viel-ie toch gigantisch door de mand.

0
Polleke 24 december 2018 om 13:39

Hij was al mee op trainingskamp aan de foto te zien….toch raar allemaal, Denifl stopt en Zoidl uit de hoge hoed terwijl die er eigenlijk al bij was….

0
west 24 december 2018 om 14:46

Topaankoop, nog een renner bij CCC die al bewezen heeft dat ie het WT-Niveau net niet aan kan.

0
Thijs E 24 december 2018 om 16:31

Bijzonder snel geregeld dit

0

Headlines

Populair

Materiaalzone