Zoe Bäckstedt (16) komt in winter uit voor Tormans CX-veldritploeg

donderdag 24 september 2020 om 08:41
Zoe Bäckstedt (16) komt in winter uit voor Tormans CX-veldritploeg

Magnus en Zoe Bäckstedt - foto: PR

Juniore Zoe Bäckstedt komt komende winter in het veld uit voor de Tormans CX-ploeg. De Britse renster, dochter van oud-Parijs-Roubaix-winnaar Magnus Bäckstedt, viert vandaag haar 16e verjaardag.

Komend weekend maakt Bäckstedt al haar debuut voor de crosstak van Circus-Wanty Gobert. Dan verschijnt ze aan de start in de veldrit van Lokeren.

Eind 2019 liet de jongste Bäckstedt (haar 18-jarige zus Elynor komt op de weg uit voor Trek-Segafredo, red.) al weten vol ambities te zitten. “Volgend jaar wil ik wereldkampioene veldrijden worden. En hopelijk kan ik binnen een paar jaar Parijs-Roubaix voor vrouwen afwerken”, zei ze in een uitgebreid interview met WielerFlits.

Ook op de weg ziet Zoe Bäckstedt ook een toekomst voor zich. “Ik denk dat mijn toekomst in beide disciplines ligt, want ik kan gewoonweg niet kiezen. Het is de bedoeling dat ik een ploeg vind waarbij ik zowel in het veld als op de weg een mooi programma kan rijden. Grotere wedstrijden op de weg rijden maakt me ook alleen maar sterker voor de cross”, gaf ze aan.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Robbiebier 24 september 2020 om 09:18

Zijn de crossen op tv te zien?

Verweggistan 24 september 2020 om 09:49

Voor de crossliefhebbers: er is ook weer een nieuwe editie van het VeldritSpel op het Wielerflits Forum: https://www.wielerflits.nl/wielerforum/topic/veldritspel-2020-2021/

[/stukjezelfpromotie] ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair