Zesdaagse van Rotterdam verhuist naar november

maandag 25 november 2019 om 19:30
Zesdaagse van Rotterdam verhuist naar november

foto: Cor Vos

De Wooning Zesdaagse van Rotterdam verhuist na de komende editie op de kalender. Het baanevenement in Ahoy Rotterdam gaat van begin januari naar eind november. Dit betekent dat de Zesdaagse in 2020 twee keer verreden wordt.

Eerst wordt van 2-7 januari 2020 gestreden om de opvolging van Niki Terpstra en Thomas Boudat. Daarna verhuist de Zesdaagse van Rotterdam naar november, van 24-29 november 2020 om precies te zijn.

Baanfocus UCI op het najaar
“Een finale op zondag is een langgekoesterde wens van Ahoy”, zegt organisator Michael Zijlaard. “Het past bij onze ambitie om meer wielerfans naar Rotterdam Ahoy te halen en de baansport een groter podium te geven. Met de nieuwe baanfocus van de UCI op het najaar zagen wij een kans om de Wooning Zesdaagse voortaan eind november te organiseren.”

“In januari was een zondagse finale geen ideale optie in verband met de voorbereidingen op het wegprogramma van diverse renners en hadden we ook te maken met de Zesdaagse van Bremen”, aldus Zijlaard. Liefhebbers van het zesdaagserennen mogen vanaf volgend jaar dus eind november in de agenda noteren voor de editie van Rotterdam.

Dit artikel delen:

2 Reacties

west 25 november 2019 om 21:55

Dus eigenlijks de twaalfdaagse van Rotterdam 2020?

Pizzi 26 november 2019 om 10:16

Nee.

Headlines

Materiaalzone

Populair