WK baanwielrennen verhuist naar het najaar

donderdag 20 juni 2019 om 19:01
WK baanwielrennen verhuist naar het najaar

foto: Cor Vos

Het WK baanwielrennen zal vanaf 2021 niet meer plaatsvinden in de winter, maar in de maand oktober. Dat heeft de internationale wielerunie laten weten in een perscommuniqué. Dit heeft te maken met het verschuiven van de wereldbekermanches baanwielrennen naar de periode juli-september.

De verscheidene wereldbekers worden traditioneel gehouden in de maanden oktober tot en met januari, maar de UCI heeft besloten om ze te verplaatsen naar het najaar, nog voor het WK baanwielrennen. De wielerunie snoeit wel in het aantal wereldbekers. Dit jaar stonden er nog zes manches op het programma, maar vanaf het seizoen 2020-2021 staan er slechts drie wereldbekermanches op het programma.

Overigens zal het regelmatigheidsklassement ook van naam veranderen. Over twee jaar zullen de baanwielrenners om de medailles strijden in de UCI Track Cycling Nation’s Cup. De naam zegt het al: vanaf dat moment mogen alleen maar nationale selecties meedoen aan het klassement, en dus niet meer individuele teams als BEAT Cycling Club en Vlasman.

Nieuw klassement 
Tot slot komt de UCI nog met een gloednieuw klassement, dat voor het eerst zal worden georganiseerd tussen november 2021 en februari 2022. De geselecteerde renners zullen op individuele basis deelnemen, maar wel in de kleuren van hun land. Lappartient hoopt via een attractief format en simpelere regels het baanwielrennen nog populairder te maken.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Retro Lex 20 juni 2019 om 21:05

Leuk voor Schippie. Kan ie Baan en Vlaams voorjaar allebei doen.

Nero1 21 juni 2019 om 14:00

En de Zesdaagses zijn de sportieve concurrentie van de wereldbeker-manches kwijt.

Headlines

Materiaalzone

Populair