Zesdaagse Rotterdam introduceert gele leiderstrui

donderdag 4 juli 2019 om 11:16
Zesdaagse Rotterdam introduceert gele leiderstrui

foto: Cor Vos

De Wooning Zesdaagse voert een leiderstrui in voor de koplopers in het klassement. Net als in de Tour krijgt deze de gele kleur. Als winnaar van de vorige editie is Niki Terpstra de eerste geletruidrager. Zo wil de zesdaagse de koers begrijpelijker maken voor fans.

“Voor ons is het belangrijk dat de trui herkenbaar is voor het publiek”, licht Peter Schep, die het wedstrijdleiderschap deelt met Michael Zijlaard, toe in een perscommuniqué. “Onbekend maakt onbemind. We willen het wedstrijdverloop en het klassement belangrijker en inzichtelijker maken. Ook de puntentelling van de diverse koersen tijdens de Wooning Zesdaagse zullen we daarom iets vereenvoudigen.”

Begin dit jaar trok hij samen met zijn ploegmaat Thomas Boudat de eindzege over de streep na een spannende strijd met de koppels Lasse Norman Hansen-Marc Hester en Yoeri Havik-Wim Stroetinga. Viervoudig winnaar Terpstra is tot zeker 2021 vastgelegd door de Rotterdamse Six en wil in 2020 voor zijn vijfde zege gaan. Als winnaar van de vorige editie draagt hij komend jaar de eerste gele trui.

“Het is mooi om iemand als Niki Terpstra als eerste geletruidrager aan de start te hebben”, zegt Zijlaard. “Benieuwd of hij die trui na de eerste avond opnieuw mag aantrekken, want concurrentie komt er. Iedereen wil winnen in Rotterdam en een leiderstrui is een herkenbaar kleinood dat een extra boost zal geven aan de doorgaans toch al felle strijd in Ahoy.” Het is nog niet zeker of Boudat Terpstra net als dit jaar zal vergezellen.

Aftrap kaartverkoop
Tevens maakte de organisatie bekend dat de kaartverkoop voor de 38e editie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam morgen om 10.00 uur van start gaat via Ticketmaster.nl.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mezelf 4 juli 2019 om 12:09

Beter hadden ze zelf een originele aparte trui verzonnen, Terpstra als ‘eerste gele truidrager’ in het baanwielrennen vind ik toch wel wat verwarrend.

Dibieldo 4 juli 2019 om 12:27

Vind ik vreemd. Thomas start toch ook niet in de gele trui zaterdag

thorsen 4 juli 2019 om 14:12

Als het een proloog was geweest had hij wel in het geel gestart. In ieder geval ging dit vroegah zo..

Nero1 4 juli 2019 om 15:04

Begin jaren ’80 sponsorde Akai de leiderstrui in de Zesdaagse van Rotterdam.

Headlines

Materiaalzone

Populair