Zeeman ziet Van Aert schitteren in Tour of Britain: “Nu gaat hij niets meer forceren”

donderdag 9 september 2021 om 10:42
Zeeman ziet Van Aert schitteren in Tour of Britain: “Nu gaat hij niets meer forceren”

foto: Cor Vos

Merijn Zeeman is uiterst tevreden met de vorm die Wout van Aert laat zien in de Tour of Britain. Woensdag haalde de Belgische kampioen van Jumbo-Visma na een beklijvend duel met Julian Alaphilippe zijn tweede ritzege binnen op een steile muur. “Het is ongekend dat Wout dit ook kan. Dat stemt me heel tevreden”, aldus Zeeman tegen Sporza.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Het was een muur, een heel uitdagende aankomst. Ik denk dat Alaphilippe eigenlijk de beste van de wereld is op zo’n aankomst, denk maar aan de Waalse Pijl en een aantal keer in de Tour. Maar goed, hij kreeg Wout er niet af. Op het steilste stuk kon Wout zich nog een keer vermannen. Hij haalde nog iets uit zijn kleinste teen. En dan wint Wout die sprint. Heel knap”, reageert de sportief manager van Jumbo-Visma.

‘Deze wedstrijd past in het plan’
Van Aert heeft door zijn ritzege opnieuw de leiderstrui in handen in Groot-Brittannië. Toch is de eindzege geen doel. “Het belangrijkste is het WK”, vertelt Zeeman. “We hadden de eerste vier ritten aangestipt om nog eens diep te gaan. Hij had deze inspanning nodig om nog een stap te zetten in zijn conditie. Nu gaat hij niets meer forceren. Als de ploeg de koers kan controleren, zal hij de zege niet laten liggen, maar dit is niet ons doel. Dat zijn het WK en Parijs-Roubaix.”

Dat WVA te vroeg in vorm is, spreekt de ploegleider van Jumbo-Visma tegen. “Nee, hij heeft een lange trainingsperiode gehad en heeft goed gewerkt op hoogte. De coaches begeleiden dat goed. Deze wedstrijd past in het plan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij op WK op zijn best zal zijn.”


Lees ook het interview Wout van Aert: “Veel meer genoten van podium in Parijs dan van het zilver in Tokio”, waarin hij uitgebreid ingaat op zijn voorbereiding op het WK en de keuze voor de Tour of Britain.

Dit artikel delen:

20 Reacties

Chasse_patate 9 september 2021 om 10:58

Is gewoon de beste renner van de wereld op dit moment denk ik.

Kan sprinten, tijdrijden, klimmen en punchen.

Alfons Haavers 9 september 2021 om 11:12

Ik zet wat Pogacar (en wellicht ook Roglic) doet daar nog boven. Een strijd in een grote ronde, 3 weken aan een stuk incl. de passages door het hooggebergte, blijft wat mij betreft toch het summum in de wielrennerij. En de 2 Slovenen kunnen het daarnaast dan ook nog eens in (lastige) eendagswedstrijden.

Het jaar 2021 van Pogacar is voor mij van een zeldzaam hoog niveau. Maar WvA heeft natuurlijk ook weer een fantastisch seizoen tot dusver.

Chasse_patate 9 september 2021 om 13:44

Pogi en Rogi zijn zeker de twee beste ronderenners van dit moment. Alleen beide zie ik geen massasprint wennen.

Denk dat het idd beter is om te zeggen dat Wout op dit moment de beste allrounder van dit moment en misschien wel ooit is.

kelderfan 9 september 2021 om 11:43

Vergelijken is altijd moeilijk, maar wat Wout Van Aert laat zien, is voor mij echt top.
Om op zo’n aankomst Alaphilipe te verslaan, is van grote klasse.
Zeeman mag zeker uit zijn dak.

Romāns Vainšteins 9 september 2021 om 11:55

vergelijken is juist supermakkelijk, qua blauwogigheid háált van Aert het niet bij Pogacar.

Marik 9 september 2021 om 11:59

Je hebt een bijzondere zienswijze Romans.

Wim Kruithof 9 september 2021 om 12:30

Marik, briljant.

Voor mij is van Aert niet perse de beste (hoe meet je dat af?), maar wel de meest veelzijdige renner momenteel. En bovendien één van de aller-sympathiekste die ik ken. De regenboogtrui zij hem gegund.

Romāns Vainšteins 9 september 2021 om 12:47

Míts hij als eerste de streep in Leuven passeert ben ook ik van mening dat hij die trui verdient, nog helemaal los van zijn persoonlijkheid en kwaliteiten als renner.

Killco 9 september 2021 om 12:59

Is ook geweldig. En die reactie van Romans: hij is helaas afgezakt van iemand met inhoudelijk goede bijdragen naar een aandachtsjunk. Jammer.

Chasse_patate 9 september 2021 om 13:44

@Kliko ik vind jouw bijdrage nou ook niet veel zeggend. Alleen maar om negatieve reacties uit te lokken.

Killco 9 september 2021 om 14:13

Ik snij iets aan wat ik oprecht jammer vind

Jooop 9 september 2021 om 11:48

Ben benieuwd of hij nu sterker is op de venijnige klimmetjes dan in het voorjaar. Ondanks de vele prijzen in het voorjaar werd hij er toch een aantal keer vanaf gereden als de toppers gas gaven (Strade en RvV). Enige minpuntje tot nu toe in het seizoen.

Murcia 9 september 2021 om 12:00

De man rijdt in een klasse voor zichzelf, de vergelijking met anderen gaat altijd mank maar ik zou hem de ultieme allrounder van dit peloton durven noemen. Zo een aankomst als gisteren werd op Tenerife al geoefend waar hij op een korte steile puist het wiel moest zien te houden van een Roglic op full speed. Hij gaf slechts enkele seconden prijs en dat maakt je beter in confrontaties als die van gisteren.

Alfons Haavers 9 september 2021 om 12:18

Mooi verhaal. Van Aert is naar mijn gevoel eigenlijk ook geen echte puncher. Hij heeft op hellingen niet die enorme flits van Alaphilippe, MvdP of Gilbert vroeger, of als het wat langere hellingen zijn Pogi en Roglic.

Hij lijkt het meer op doorzettingsvermogen te doen. Het ziet er vaak eerder uit als overleven dan dat het een echte poef is.

rahimns 9 september 2021 om 12:36

Hij is dan ook wat zwaarder dan de meeste van die mannen… is inderdaad geen typische puncher.

Mohorietsj 9 september 2021 om 13:35

De sterkste. Kun je nagaan hoeveel meer wattage die levert met minimaal 3kg meer dan MVDP en tot 15kg meer dan Alaphilippe. Ik wil die powerfile niet zien. Dat moet gruwelijk zijn.

Maar ja, als je Ganna (82kg) kan kloppen in een korte vlakke tijdrit en je legt die power neer op zo'n muurtje… dan snap ik het wel. Dat moet ergens 520-580watt zijn.

Mohorietsj 9 september 2021 om 13:20

Te vroeg in vorm? Dat kan bijna niet. Hij heeft en break ingelast na de OS. Hij is pas terug begonnen!

Jean Dumas 9 september 2021 om 13:24

Ik zou willen dat hij het veldritseizoen overslaat en zijn voorjaarsvorm doortrekt naar LBL.

VengaVengaVenga 9 september 2021 om 13:42

“Nu gaat hij niets meer forceren”. Dus hij gaat nu de Tour of Britain lachend uit handen geven?

Wout is een hele grote renner, maar hij moet wel oppassen voor een ‘Tirrenotje’ hier. Ik gun hem namelijk echt van harte die wereldtitel.

Eerlijk gezegd is denk ik het enige dat Wout van een wereldtitel af kan houden het gezicht van Van der Poel is. Hij lijkt veel minder als vdP meedoet. Slappe benen van angst.

Chasse_patate 9 september 2021 om 13:47

Wordt toch nergens gezegd dat hij het uit handen geeft. Alleen hij moet zich niet helemaal leeg rijden om dit te winnen. Want er zijn grotere doelen zoals de regenboog trui.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone