Zdenek Stybar verlaat trainingskamp Deceuninck-Quick-Step

dinsdag 23 februari 2021 om 10:07
Zdenek Stybar verlaat trainingskamp Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos

Zdeněk Štybar verbleef met zijn ploeggenoten van Deceuninck-Quick-Step in Spanje voor een trainingsstage, maar de klassiekerspecialist is vanwege persoonlijke redenen teruggekeerd naar zijn thuisland Tsjechië. Zijn grootvader is namelijk overleden.

“Dank aan Deceuninck-Quick-Step om me de toelating te geven om van de ene op de andere minuut het trainingskamp te verlaten”, zo laat Štybar weten via Instagram. “Ik kreeg van het team een ploegauto, koersfiets en wat snacks mee voor een trip van 1.500 kilometer. Zo kan ik bij mijn familie zijn in deze moeilijke tijden.”

De 35-jarige Štybar was in Spanje om zich optimaal voor te bereiden op Omloop Het Nieuwsblad, de Belgische openingsklassieker die aanstaande zaterdag op het programma staat. De Tsjech is als oud-winnaar een van de speerpunten van zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step.

Naast Štybar staan ook wereldkampioen Julian Alaphilippe, Kasper Asgreen, Davide Ballerini, Tim Declercq, Yves Lampaert (de nummer twee van vorig jaar) en Florian Sénéchal aan het vertrek van Omloop Het Nieuwsblad.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Al Phila 23 februari 2021 om 10:17

het lijkt een mooi gebaar, maar waarom is er geen mecanicien of iemand anders van de begeleiding meegegaan ? Het lijkt mij onverantwoord om iemand met deze emotie 1500 km in zijn eentje auto te laten rijden. Iig sterkte.

Wheely 23 februari 2021 om 10:39

Dat komt wel goed, Styby is mentaal sterk en het is zijn stokoude opa he, dat zal die wel aankunnen lijkt me. Zal niet geheel onverwacht zijn allemaal.

Lance4eva 23 februari 2021 om 11:02

Stel je niet zo aan zeg. Hij gaat het wel redden.

Emergo 23 februari 2021 om 10:30

Wat zou jouw werkgever doen ??

madeinstars 23 februari 2021 om 11:18

Ik kan Lefevre echt niet uitstaan, maar bij dit soort dingen zorgen ze bij Quick Step altijd wel zeer goed voor hun renners.

Arie den Blanken 23 februari 2021 om 12:02

Daarom is hij juist mijn favoriete ploegmanager en zijn staat van dienst is ongeëvenaard. Gooit altijd wel wat olie op het vuur. Wat juist leuk is en meestal heeft hij ook nog eens gewoon gelijk

Beer 23 februari 2021 om 12:03

Volledig met Arie eens.

Dr op en dr over 23 februari 2021 om 12:40

Ik heb juist warme gevoelens voor Lefevre. Hij komt op voor de mensen binnen z’n team en is veel meer dan ‘slechts’ werkgever. Dat de beste man daarnaast ook maar gewoon mens is en dus ook wel eens emoties toont waarmee je het wel of niet mee kan eens zijn, dat is voor mij persoonlijk geen probleem.

Ik denk dat velen zouden wensen dat ze een werkgever zouden hebben die zo begaan is met z’n werknemers en hun families. De waardering richting Lefevre van zowel de huidige renners als ex-renners is dan ook niet voor niets zo groot.

On-topic ..> Sterkte gewenst aan de familie Stybar.

Lalsacien 23 februari 2021 om 12:47

Lefevere is als een moeder voor zijn team, zolang ze bij hem rijden. Hij verdedigt ze met hand en tand, wat ze ook gedaan/uitgespookt hebben.

Frank V 23 februari 2021 om 14:04

Dit moet je idd in gedacht houden bij hem. Daar wordt hij op afgerekend en niet als voorzitter van de brandschone deugcommissie. Daarbij heeft hij al vaak projecten voor een betere wielersport proberen opzetten, telkens haakten zijn medestanders op het laatste moment af.

rovi 23 februari 2021 om 15:57

Niet alleen zolang ze bij hem rijden, voor zover ik begrepen heb. Als je hoort/leest hoe ze er voor mw. Terpstra waren nadat Niki (inmiddels al in dienst van Total) hard gevallen was en in het ziekenhuis terecht kwam, dan is er zeker geen sprake van ‘uit het oog, uit het hart’

Murcia 23 februari 2021 om 16:08

Netjes van de ploeg, maar is de begeleiding/hulp van andere ploegen bij dit soort gebeurtenissen dan slechter? Lijkt mij geen bewijs voor.

S'mon 23 februari 2021 om 16:33

Sterkte gewenst aan de familie van Stybar.

toiletduck 23 februari 2021 om 22:12

Dat belangrijke renner x het trainingskamp van ploeg y verlaat in aanloop naar grote koers z is toch van voldoende nieuwswaarde voor een wielersite? Enkele reacties hier doen vermoeden van niet, maar ik snap niet goed waarom..?

Headlines

Materiaalzone

Populair