Zdenek Stybar rijdt deze winter vier veldritten in België

donderdag 29 november 2018 om 12:07
Zdenek Stybar rijdt deze winter vier veldritten in België

foto: Marcel Koch

Zdeněk Štybar doet op 26 december mee aan de wereldbeker veldrijden in Zolder. Voor het einde van het jaar rijdt de tweevoudig wereldkampioen nog twee crossen in Vlaanderen. Op nieuwjaarsdag staat Štybar aan de start in Baal. Voor de renner van Quick-Step Floors voelt het als een terugkeer naar zijn eerste liefde.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
“Ik kijk erg uit naar mijn terugkeer naar het veldrijden, een prachtige discipline waar ik graag deel aan neem”, zegt Štybar in het persbericht. “Het zullen een aantal echt zware en competitieve wedstrijden worden, waarin ik hopelijk over een goede vorm beschik. Ik ga proberen om wat plezier te hebben”, vertelt de Tsjech, die naast Zolder van start zal gaan in Loenhout, Diegem en Baal, op respectievelijk 28 december, 30 december en 1 januari.

“Het is ook een geweldige kans voor mij om me te voegen bij mijn Tsjechische teamgenoten en om enkele van de jongere renners erdoorheen te helpen”, ziet Štybar als een van zijn redenen. De 33-jarige oud-winnaar van een etappe in de Tour de France en Vuelta a España voegt zich in januari bij het trainingskamp van Deceunick-Quick-Step in het Spaanse Calpe.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Domestique 29 november 2018 om 12:38

33 toch ook al, verschiet ik toch van.

0
HSV 29 november 2018 om 22:38

Zo verging het mij ook. Ook Styby blijft dus niet eeuwig 28..
Zou leuk zijn als hij met de top kan meekomen maar eigenlijk betwijfel ik dat. De toppers in het veld zijn uitzonderlijke renners. En totaal toegewijd aan de sport.

0
HoofdIsVrij 29 november 2018 om 13:34

Zolder is wel echt een parcours op zijn maat. Benieuwd of hij daar top 10 weet te rijden. Is het ook al bekend welke crossen Lars Boom dit jaar gaat rijden? En of Lammertink, Van Poppel en Teunissen dit jaar nog het veld induiken?

0
EddyB1958 29 november 2018 om 14:15

Zal natuurlijk achteraan moeten starten,dus veel zal afhangen van zijn aanloop op de weg,voor hij het veld induikt.Maar een keer top tien rijden zou al mooi zijn.

Edit redactie: Graag on topic. Andere inbreng kan op het forum

0
ChefSpijker 29 november 2018 om 14:56

In de SP- en DVV-wedstrijden lijkt me dat nog geen supergroot nadeel. Dan start je een keer als 30e/35e. Maar in Zolder (met mannetje of 60 aan de start) ben je meteen nagenoeg kansloos voor een mooie uitslag ja. Scheelt dat er een lange asfaltstrook is na de start, waardoor hij wellicht flink kan opschuiven, maar rest parcours is toch vrij smal en lastig inhalen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone