Zadelpijn speelt Uijtdebroeks nog altijd parten: “Maar de benen waren geweldig”
foto: Cor Vos
zondag 10 september 2023 om 10:47

Zadelpijn speelt Uijtdebroeks nog altijd parten: “Maar de benen waren geweldig”

Cian Uijtdebroeks wist zaterdag in de tweede Pyreneeënrit van de Vuelta a España opnieuw gelijke tred te houden met de toppers voor het klassement. Toch verliep de dag niet vlekkeloos voor de 20-jarige Belg van BORA-hansgrohe. “We moeten die zadelpijn onder controle krijgen”, liet hij na afloop weten aan Het Nieuwsblad.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Uijtdebroeks, die momenteel negende staat in het algemeen klassement, kampt al enkele dagen met zadelpijn. Ook in de veertiende etappe naar Larra-Belagua voelde de klimmer zich niet comfortabel op de fiets. “In de eerste afdaling van de dag lag het wegdek er zeker niet perfect bij en dan doet het uiteraard nog meer pijn omdat je op en neer gaat op de fiets. Dat was redelijk pijnlijk.”

“In de laatste afdaling ging het iets beter met de pijn aan het zitvlak omdat het wegdek beter was”, aldus Uijtdebroeks, die zich wel weer wist te onderscheiden bergop. “De benen waren écht geweldig en voelden soepel aan, ook op de laatste beklimming. Het was een goede dag, alleen moeten we die zadelpijn onder controle krijgen”, klinkt het.

De renner van BORA-hansgrohe mag zich vandaag opmaken voor een heuvelachtige rit in het Baskenland, met start in Pamplona en finish in Lekunberri. Onderweg volgen er drie gecategoriseerde beklimmingen, met een dubbele passage van de Puerto de Zuarrarrate (7,3 km aan 4,8%) in de laatste 45 kilometer.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
10 september 2023 12:17
Intrinsiek idd de 6de/7de beste klimmer deze ronde. Maar als je niet echt kan tijdrijden, niet echt tuk bent op de megasteile muurtjes en geen tijd pakt in de vroege vlucht zoals een Landa voor hem, eindig je een paar plaatsen lager. Maar lijkt wel een ronderenner pur sang hoe zwaarder de rit (zie Tourmalet) hoe beter het bij hem lijkt te gaan. Ook geen verval richting 3de week (itt Martinez).

Jammer voor hem dat de Vuelta een beetje beslist is. Als Jumbo er nog is echt een lap opgeeft vanaf de voorlaatste klim, zie ik een Soler of Landa nog wel van tussenuit vallen. Nu blijft het altijd bij enkele tientallen seconden tijdswinst op de slotklim, zo stijg je geen plaatsen in het klassement.
10 september 2023 10:57
Hij is beter dan Soler, Landa & Vlasov, dus misschien moet hij voor die 6e plek gaan. Anderzijds blijft het zijn eerste grote ronde, is hij maar 20 en niet vrij van problemen, dus misschien is de 9e plek consolideren ook al goed genoeg, aangezien er achter hem niet meteen meer bedreigingen staan.
10 september 2023 11:31
Zolang hij geen derde bal krijgt kan die broek aan blijven :D nee zeg lekker bezig dit ventje !
10 september 2023 13:03
als hij zelf goed blijft, gaat hij vanzelf vlasov voorbij en ik heb het idee dat het bij soler ook aan het opraken is, dus met de angliru en de rit erna nog voor de boeg, kan dat ook nog wel lukken. landa wordt moeilijk
10 september 2023 11:06
@Gebruikersnaam,
Gewoon lekker blijven fietsen, en van dag tot dag bekijken. Misschien gewoon eens iets proberen: als het goed gaat is het mooi, als het fout afloopt is dat ook prima. Hij zit nu nog in de fase dat niks moet en alles mag. En dat is waarschijnlijk zo'n beetje de laatste keer dat dit kan.

Reacties zijn gesloten.