Zaakwaarnemer Dumoulin: “Volgende week een afspraak met management Team Sunweb”

Zaakwaarnemer Dumoulin: “Volgende week een afspraak met management Team Sunweb”

foto: Cor Vos

woensdag 3 juli 2019 om 12:00

Tom Dumoulin gaat volgende week met Team Sunweb-teammanager Iwan Spekenbrink om tafel om over zijn toekomst binnen de Duitse ploeg te praten. Een overstap van Team Sunweb naar bijvoorbeeld Jumbo-Visma is op dit moment niet aan de orde. “Er ligt géén transferovereenkomst met een ander team op tafel”, laat Dumoulins zaakwaarnemer Rik van Dongen van Zeloo weten aan WielerFlits. “Dat is op dit moment het verhaal, meer kan ik er niet van maken.”

“Er zijn altijd teams die ons benaderen omtrent renners, zeker in het geval van Tom Dumoulin. Maar dat is niets nieuws”, stelt van Dongen over zijn 28-jarige cliënt. “Het belangrijkste op dit moment is de relatie van Tom met zijn huidige ploeg, Team Sunweb. Voor de duidelijkheid: er ligt géén transferovereenkomst met een andere partij op tafel. Voor volgende week staat er een gesprek gepland met Iwan Spekenbrink. Daarna gaan we meer weten. Wordt vervolgd.”

De geruchten over een vertrek van Dumoulin staken dit weekend de kop op, toen Italiaanse media daar melding van maakten. Gisterenavond liet Dumoulin zelf in een statement weten dat een transfer op dit moment niet aan de orde is. Vanmorgen kwam dan het bericht naar buiten dat de winnaar van de Giro d’Italia 2017 en de nummer twee van de Tour de France 2018 op weg is naar Jumbo-Visma. Dumoulin ontbreekt dit jaar in de Tour de France wegens een knieblessure.

Dit artikel delen:

44 Reacties

kaas 3 juli 2019 om 12:03

Wat een soap is dit allemaal zeg

0
reusjen 3 juli 2019 om 12:07

Zijn dus gewoon aan het praten met andere ploegen maar er is nog niet getekend. Als hij niet weg wilde hadden ze dat inmiddels wel klip en klaar gemaakt.

0
west 3 juli 2019 om 12:09

Een zaakwaarnemer wil natuurlijk altijd weg hè… Of iig een contractje openbreken. Transfer=Commissie

0
limburgia 3 juli 2019 om 14:00

Misschien gaat er gepraat worden over een aantal renners die Tom erbij wil hebben om in de Grote Rondes voldoende hulp te hebben .

0
west 3 juli 2019 om 12:07

Spekenbrink heeft de oplossing al: een nieuwe slogan.

0
Jean Dumas 3 juli 2019 om 12:11

Fight for Tom.

0
kelderfan 3 juli 2019 om 12:07

Ik ben dol op soaps, oh nee niet in ’t wielrennen aub.

0
koos verrek 3 juli 2019 om 12:18

Tom voelt zich niet meer lekker in sunweb. Dus afspraak om afkoopsom te bespreken enzo

0
achterhoeker 3 juli 2019 om 12:30

Oei ! Als dit niet een keep challenging is voor Spekenbrink wat dan wel…
Frits van Eerd of Ineos of Emirates trekt de portemonnee en zorgt ervoor dat Tom du Moulin wel nog een paar grote rondes gaat winnen..

0
Bart De zever 3 juli 2019 om 12:41

De sky trein is hem op het lijf geschreven en heeft hem idd het meeste kans om nog eens een grote ronde te winnen.
Bij andere teams acht ik de kans veel kleiner.

0
Wonder Ponder 3 juli 2019 om 12:48

Tja, maar Dumoulin zal dat nooit doen, denk ik. Want hij vind het maar niks z’n totale dominantie.

0
katerkop 3 juli 2019 om 12:42

“Daarna gaan we meer weten…” is het meest interessant. Als er geen sprake van een vertrek is reageer je anders.

0
jooprioolpijp 3 juli 2019 om 12:44

Natuurlijk ligt er ‘géén transferovereenkomst’ want hij heeft nog een contract met Sunweb. Drie keer raden waar dat komende gesprek over gaat.
Overigens vind ik het jammer dat het zo loopt voor Sunweb, zie eerdere posts.

0
Akiria 3 juli 2019 om 13:16

Eens, wat een jaartje vol pech kan doen.. alhoewel je weet vooruit dat Kelderman altijd wel een keertje gaat vallen helaas.. weet niet als je dat nog steeds pech kan noemen..:(

0
n92 3 juli 2019 om 12:44

TD is dus gewoon op weg naar een andere ploeg. Als je een doorlopend contract hebt en je hebt geen intentie om weg te gaan dan laat je zaakwaarnemer niet plots doorschemeren dat er nog een gesprek is over de toekomst. Overigens wel amateuristisch dat TD, die volgens de geruchten geïrriteerd is door de communicatie van Sunweb, zelf wordt tegengesproken door zijn zaakwaarnemer. Hij ontkende eerder immers dat er van een overstap geen enkele sprake was.

Mocht hij echt weggaan dan zal dit seizoen wel uitgaan als een nachtkaars. Zelf is hij door onvrede blijkbaar vooral gefocust op komende jaren en zijn ploegmaten zullen dan ook niet meer veel zin hebben om zich op te offeren. Al met al denk ik dat zowel Sunweb als TD op dit moment niet beter worden van deze soap.

0
Bart De zever 3 juli 2019 om 13:16

Het is in het voordeel van beide partijen om de rangen te sluiten voor de rest van het seizoen. Het zal zowat de enige klassementsrenner zijn die fris aan de start vd vuelta staat. Dus daar zijn kansen op voorwaarde dat er genoeg tijdritkm zijn natuurlijk.
Op de leeftijd van 28 zou hij nu de pannen van het dak moeten rijden maar het tegendeel is waar. Lijkt mij enorm frustrerend te zijn

0
Niklas 3 juli 2019 om 13:13

Gelukkig hebben ze bij TJV inmiddels ervaring met tussentijdse overstappen en blijkt ook dat ze een renner daarna weer razendsnel op de rails hebben.

0
Elvs 3 juli 2019 om 13:47

Hoezo op de rails? Je doelt duidelijk op van Aert maar die is nooit van die rails af geweest.

0
VerstandOpNul 3 juli 2019 om 14:39

Nou Van Aert presteerde afgelopen veldritseizoen toch enigszins onder zijn niveau..

0
jvh93 3 juli 2019 om 13:26

Dumoulin ook wel een beetje kleinzielig hoor. 1 minder seizoen door blessures en gelijk ontevreden terwijl heel de ploeg op hem afgestemd is en iedereen binnengehaald word om hem te ondersteunen. Dat het dan niet de wereldtoppers zijn die binnengehaald worden heft met zijn Eigen riante salaris te maken waarschijnlijk waardoor ze de rest niet meer kunnen betalen

0
Laatste man 3 juli 2019 om 13:32

Eens. Daarnaast ook wat pech gehad en was hij zelf ook iets minder in het voorjaar. Zonde deze soap.

0
sverige1977 3 juli 2019 om 13:34

Die ploeg is toch veel te zwak in vergelijking met andere renners die daadwerkelijk een grote ronde kunnen winnen….

0
Mwielerfan 3 juli 2019 om 14:50

Afgelopen jaren reed hij meestal een slechter voorjaar nog

0
Natte spons 3 juli 2019 om 15:54

Wij weten natuurlijk niet wie hij erbij wilde hebben. Hij had vorig jaar een lijstje ingeleverd als ik het goed heb onthouden. Dat in combinatie met het weer wegvallen van helpers, waardoor hij wederom niet goed ondersteund zou zijn in de Giro. Daar bovenop de klucht met de knie die door de medische begeleiding niet goed is ingeschat en de communicatie die dramatisch was….

0
Velominatus 3 juli 2019 om 16:34

Ik denk dat Tom vooral teleurgesteld is in Sunweb. Ongeacht of dat nou haalbaar is of niet, vermoedelijk is er bij de vorige contractverlenging meer versterking beloofd dan er is gekomen. En ik denk dat de ploegleiding na de val in de Giro meer druk op Tom gelegd hebben m.b.t. de Tour dan hij zelf had gewild. Ook foutjes zoals vorig jaar de fietswissel op weg naar Mur de Bretagne zullen niet helpen. De medische begeleiding rond de knieblessure had wellicht ook beter gekund. Dat alles versterkt het gevoel dat een nieuwe omgeving hem kan helpen de volgende stap te maken. Tot zover het koffiedik kijken.

Kritische noot: de vorige drie door de voorlopers van Sunweb opgeleide toppers (Kittel, Degenkolb, Barguil) haalden na hun vertrek niet meer het niveau van daarvoor. Iets om ook in de overweging mee te nemen.

0
RiGHT 3 juli 2019 om 21:56

Sinds wanneer is die hele ploeg op Dumoulin afgesteld? Ja, de mensen die ze hebben waren qua training gericht om TD te helpen. Maar om die paar “versterkingen” nou te omschrijven als dat de hele ploeg afgesteld is op TD gaat echt wel een flink eind te ver.
Sunweb is een heel leuk team, maar komt niet in de buurt van Movistar of INEOS.

Kijk je nu naar Jumbo-Visma dan zie je daar ineens meerdere toppers rijden. Nou zal Kruiswijk niet heel enthousiast zijn om ineens tot de meesterknecht te worden gebombardeerd, maar als je de neuzen dezelfde kant op krijgt dan zou je met TD, Roglic en Kruiswijk in 1 team ineens een gruwelijk sterk blok hebben.

Ik zou als ik TD was, best interesse hebben om na zoveel jaren Sunweb eens te gaan kijken bijeen ander team. En laat er nou net toevallig een vooral Nederlandstalig team zijn waar ze het de afgelopen paar jaren heel aardig doen qua overwinningen en klassementen….

0
nummer3 3 juli 2019 om 13:31

De Sol heeft er dan ook helemaal niets mee te maken.

0
hugenholz 3 juli 2019 om 13:34

Ik verwacht trouwens dat Corendon en Sunweb gaan fuseren (een Zweedse investeerder is onlangs eigenaar geworden van beide reisorganisaties https://www.parool.nl/amsterdam/zweedse-investeerder-neemt-reisorganisatie-corendon-over~bc00bd05/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F ). MVP en Dumoulin is denk ik iets teveel van het goede (ook qua budget) om in 1 ploeg te kunnen renderen. Matthieu heeft de toekomst (ook in grote rondes?), Dumoulin is zelf aan het kwakkelen en bevind zich in een onzekere fase. De fusiegeruchten icm de komst van MVP, het gedoe rondom z’n knie maar vooral het zakelijke en sportieve perspectief zullen ook zeker meespelen.

0
T80JZ 3 juli 2019 om 14:04

Corendon en Sunweb zijn geen eigenaren van de ploeg, ze zijn enkel de sponsor. Zo hebben de gebroeders Roodhooft al aangegeven dat zij het zijn die de beslissingen nemen over hun ploeg. Dus als zijn geen fusie willen dan gaat het niet door en met Van der Poel in hun ploeg zal het niet moeilijk zijn een andere sponsor te vinden.

0
greeny 3 juli 2019 om 14:11

ja maar, ja maar, ja maar dat past niet in het straatje van de flitsvrienden die hun eigen wereldbeeld hebben

0
HennieK 3 juli 2019 om 15:12

@Hugenholz, Je moet de ploeg en de sponsor niet verwarren. Deze ploegen gaan natuurlijk niet fuseren.

0
mocca 3 juli 2019 om 16:04

De teams gaan niet fuseren, maar de sponsor (zweedse moederbedrijf) kan wel beslissen om nig maar 1 wielerteam te sponseren. Dan zal 1 van de 2 op zoek moeten naar een nieuwe hoofdsponsor.

0
vanSpringel 3 juli 2019 om 13:35

Eens zien. Rik van Dongen als zaakwaarnemer van TD en Arthur van Dongen, zijn broer als ploegleider. Hmmmmmmmmmmm. ben benieuwd wat er uit dat gesprek naar voren komt. Verwacht dat er niets uit naar voren komt, en dat er door Rik van Dongen voor TD wordt geeist dat er fatsoenlijke begeleiding komt na blessures etc.

0
Jean Dumas 3 juli 2019 om 13:45

Thijs Zonneveld heeft wel gezegd dat het Jumbo-verhaal is bevestigd door meerdere bronnen.

0
limburgia 3 juli 2019 om 16:35

Ja die Thijs !

0
FondriestTF3 3 juli 2019 om 13:57

Ik ben in ieder geval blij dat hier mensen zijn die Dumoulin én de ploegen van binnenuit kennen. Zo krijg je bij de reacties in ieder geval geen onderbuikmeningen over mensen en organisaties zonder enige onderbouwing.

Dat geventileer van meningen over mensen die je niet kent, vreselijk. Gelukkig hebben de reaguurders hier daar geen last van en baseren ze zich louter op eigen, persoonlijke ervaring met een bak ervaring ter ondersteuning daarvan. Super.

0
greeny 3 juli 2019 om 14:10

lol +1

0
Hensie 3 juli 2019 om 14:30

edit wf: aangepast

0
zwiggelbig 3 juli 2019 om 14:49

ik hoop dat hij gewoon bij sunweb blijft en er allemaal niks van waar is. puur en alleen zodat die zonneveld niet gelijk krijgt met zijn irritante gedoe.
wat een aandacht. video op het ad dat hij het absoluut zeker weet. flink discuseren met mensen op twitter. blijkbaar is ie hellig overtuigd. hoop dat het niet zo gaat zijn.

0
wilco zolderman 3 juli 2019 om 15:21

Wat een lachwekkende reactie.

0
assen 3 juli 2019 om 14:54

We maken er zelf een soap van.

Volgens mij is wat er nu gebeurt rond Tom niet uitzonderlijk of zelfs normaal. Als we dit voor elke renner zouden doen op WF hadden we per dag misschien wel meer dan 100 items…

0
CJJelle 3 juli 2019 om 17:47

Is er nog iets over de fiets te zeggen? Die Cervelo’s lijken mij niet echt ITT materiaal gezien de uitslagen. Misschien moet hij is die Bianchi’s proberen

0
Spurter 3 juli 2019 om 18:34

Dus hij vindt Sunweb “amateuristisch” en wil dan naar een ploeg waarvan de ploegleider in de volle finale van een belangrijke etappen even op z’n gemak gaat pissen?

0
Romāns Vainšteins 3 juli 2019 om 19:41

Komt natuurlijk een stukje projectie bij kijken op dat vlak.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone