Zaak Laurens Sweeck uitgesteld tot mei
foto: Marcel Koch
dinsdag 10 maart 2015 om 15:30

Zaak Laurens Sweeck uitgesteld tot mei

Laurens Sweeck zal pas eind mei weten of hij geschorst wordt in de dopingzaak rond huisarts Chris Mertens. De jonge veldrijder moest vandaag voor de discipinaire commissie van de Vlaamse Gemeenschap verschijnen. De zaak is echter uitgesteld.

De renner van Corendon-Kwadro kan mogelijk voor twee jaar geschorst worden voor het gebruik van Vaminolact. Dat is normaal een medicijn met vloeibare aminozuren, bedoeld voor baby’s.

De volgende zitting voor de 21-jarige renner volgt op 12 mei. Hierbij wordt ook dokter Mertens uitgenodigd. Waarschijnlijk volgt de uitspraak eind mei.

Komende vrijdag moeten Tom Meeusen en Greg Van Avermaet in dezelfde zaak verschijnen voor de Belgische wielerbond.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
10 maart 2015 15:39
Waarom de ene op die datum en de andere op die terwijl het dezelfde zaak is. Slaat nergens op.
10 maart 2015 15:44
En waarom is het uitgesteld?
10 maart 2015 15:45
ik zou gewoon mijn advocaat sturen. ;)
10 maart 2015 15:48
Edit redactie: gefixed, dank u
10 maart 2015 18:46
Wrm toch altijd dat uitstellen.. Nu leeft die jongen nog langer in het ongewisse..
10 maart 2015 20:00
Wellicht heeft zijn advocaat daarom gevraagd. Van Avermaet gaat dat ook vragen omdat ze te weinig tijd hebben om de zaak goed voor te bereiden.
10 maart 2015 21:10
De enige echte reden waarom Van Avermaet uitstel wil is dat hij gewoon wil blijven rijden. Dat heeft hij zelf al op verschillende manieren verteld.
Als hij echt meer tijd nodig zou hebben voor goede voorbereiding op de rechtszaak zou het een redelijk verzoek zijn. Hier is geen sprake van aanvechtbare positieve testen, afwijkende bloedwaarden, microdoses of noem maar op. Integendeel, een heel simpele zaak.
Het zou dan ook idioot zijn als de BWB zo met zich zou laten sollen.
Toch ben ik bang dat dat gaat gebeuren. Net zo vaak tot de zaak in het vergeetboek zit.
11 maart 2015 09:34
Als ik het goed lees, is het de disciplinaire commissie van de bond zelf die de zaak heeft uitgesteld, om reden dat zij dr. Mertens willen horen omtrent de feiten die Sweeck ten laste worden gelegd. Dit schept een vermoeden dat er in de huidige stand van het dossier onvoldoende objectief bewijs is. Zoniet zou de bond niet ambtshalve overgaan tot het horen van dr. Mertens. En ik verwacht dat die laatste zich op zijn beroepsgeheim zal beroepen.
11 maart 2015 09:47
Dit is weer typisch zo'n "non-zaak".
Renners die betrapt worden (zelfs niet eigenlijk) op het gebruik van een product dat niet verboden is... komaan... hoe belachelijk is dat. Uiteindelijk worden die allemaal vrijgesproken voor het TAS... veel geld verspilt aan advokaten, renners die niet presteren door de extra druk,... maar de gazetten en wielersites weten tenminste weer wat schrijven... tss... pak liever de ECHTE dopinggebruikers !
11 maart 2015 17:47
@Kurrevd
Quote:
Dit is weer typisch zo’n “non-zaak”.


Hoe weet jij dat? De exacte beschuldigingen/verdenkingen kennen we niet. Dr. Mertens wordt in ieder geval voor meerdere zaken vervolgd. Bijv. ook voor het toedienen van cortisonen-injecties.. Dat mag niet, cortisonen staan op de dopinglijst..
Daarbij mogen ook geen infusen worden toegediend, dat is n.l. ook strafbaar..

Het is dus afwachten wat per renner de verdenking is en of het bewezen kan worden.

Reacties zijn gesloten.