Yves Lampaert schrijft Arnhem-Veenendaal Classic op zijn naam

vrijdag 22 augustus 2014 om 19:54

Yves Lampaert

foto: Nick Doup

Yves Lampaert heeft de Arnhem-Veenendaal Classic gewonnen. De renner van Topsport Vlaanderen reed in de slotfase weg uit een kopgroep van elf renners. Michael Vingerling (Team 3M) sprintte in de slotfase sneller dan Jos van Emden (Belkin) voor plek twee.

Vlucht met negen
Na een half uur wedstrijd reden er negen renners weg uit het peloton. Hiervan waren Marco Marcato (Cannondale), Bert-Jan Lindeman (Rabobank) en veldrijder Lars van der Haar (opleidingsploeg Giant-Shimano) de grote namen. De andere zes waren Bart van Haaren en Jim van den Berg (Koga), Jasper Ockeloen (Parkhotel), Peter Koning (Metec), Stefan Poutsma en Jasper Hamelink (Jo Piels).

De maximale voorsprong van het negental was zo’n drie en een halve minuut. Belkin Pro Cycling nam voornamelijk het commando in het peloton in dienst van sprinter Theo Bos. Ook Movistar stak een handje toe om Francisco Ventoso naar de zege te helpen.

Onderweg kregen de renners hels regenweer over zich heen, maar aan het einde van de wedstrijd werd het weer beter. Met nog zeventig kilometer te gaan moesten Van der Haar en Poutsma de rest van de kopgroep laten rijden. Zo bleven er nog zeven koplopers over.

Arnhem Veenendaal Classic Peloton Nederland

Aanval Koga
Met nog veertig kilometer te gaan leek er nog één eenzame koploper over te blijven aan het front, toen Van den Berg wegreed bij zijn medevluchters. Iets verderop kreeg hij echter het gezelschap van zijn Koga-ploeggenoot Bart van Haaren. Maar ook de twee kregen geen vrijgeleide.

Op de laatste passage van de Grebbeberg moest Van Haaren zijn ploeggenoot weer laten gaan en was Van den Berg weer alleen, maar dat was niet voor lang nadat ook hij werd bijgehaald door het peloton.

De organisatie was bij het peloton daarna weg en verschillende renners probeerden weg te rijden. Maar nadat Belkin en Movistar de organisatie opnieuw gevonden hadden bleef het peloton bijeen.

Nieuwe kopgroep
Met nog vijftien kilometer te rijden ontstond er een nieuwe kopgroep met tien renners. Jos van Emden was mee namens Belkin en Dayer Quintana namens Movistar. De andere negen waren Tom Van Asbroeck en Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen), Jean-Pierre Drucker (Wanty-Groupe Gobert), Kristijan Koren (Cannondale), Berden de Vries (Jo Piels), Martijn Budding (Rabobank), Michael Vingerling (3M) Jack Wilson (An Post) en Tim Gebauer (Stölting)

Op vijf kilometer van de meet reed Lampaert weg uit de groep. Van Emden probeerde de achtervolging in te zetten, maar kon niet bij de Belg komen en werd terug bijgehaald door de andere achtervolgers.

Yves Lampaert

flag-nl Arnhem-Veenendaal Classic 2014 (1.1)
Uitslag: Arnhem – Veenendaal (195.7 km)

1. flag-be Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise)
2. flag-nl Michael Vingerling (Team 3M) op 10s
3. flag-nl Jos van Emden (Belkin Pro Cycling) z.t
4. flag-be Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) z.t.
5. flag-lu Jean-Pierre Drücker (Wanty-Groupe Gobert) z.t.
6. flag-nl Berden de Vries (Jo Piels) op 13s
7. flag-nl Ivar Slik (Rabobank Development Team) z.t.
8. flag-de Tim Gebauer (Team Stölting) z.t.
9. flag-si Kristijan Koren (Cannondale) z.t.
10. flag-co Dayer Quintana (Movistar) z.t.
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone