Yves Lampaert (9e): “Negende van de wereld is toch niet slecht”
foto: Cor Vos
zondag 18 september 2022 om 11:38

Yves Lampaert (9e): “Negende van de wereld is toch niet slecht”

Yves Lampaert hoopte vooraf op een plek bij de eerste tien op het WK tijdrijden en de Belg slaagde in zijn missie. Lampaert eindigde als negende, op net iets meer dan een minuut van wereldkampioen Tobias Foss. “En daar mag ik wel tevreden mee zijn”, was zijn conclusie in gesprek met Sporza.

Lampaert had naar eigen zeggen niet het allerbeste gevoel op de fiets. “Ik heb naar mijn gevoel niet mijn beste tijdrit gereden, ik heb er al betere gereden. Ik mag wel tevreden zijn met mijn negende plaats. Ik had gemikt op een plaats in de top-10 en negende van de wereld is toch niet slecht. Ik hoop dat ik hersteld ben tegen zondag (voor de wegrit, red.) en dat we met de ploeg een sterke prestatie kunnen neerzetten.”

De zege van Foss kwam ook voor Lampaert als een complete verrassing. “Ik denk dat niemand rekening heeft gehouden met Tobias Foss. Hij heeft een heel sterke tijdrit gereden. Ik denk dat het voor Foss zelf ook een verrassing is. Chapeau voor zijn prestatie en hopelijk mag hij zijn trui alle eer aandoen.”

Lampaert in actie – foto: Cor Vos

“Remco mag trots zijn op een derde plaats, na zijn Vuelta”
Volgens Lampaert heeft de wind vandaag wel degelijk een rol gespeeld. “Langs de kust kon je de afgelopen dagen al voelen dat de wind in vlagen komt. Op bepaalde momenten is er veel wind, op andere momenten is er dan weer niets.” Er werd hem ook nog gevraagd naar de prestatie van zijn land- en ploeggenoot Remco Evenepoel. “Remco mag trots zijn op zijn derde plaats, na zijn Vuelta.”

“Het WK tijdrijden kwam heel kort daarna en je mag de reis en de jetlag niet onderschatten. Ik vind het een heel goeie prestatie. Derde op een WK tijdrijden is niet simpel. Die titel komt nog wel.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
18 september 2022 11:43
Met andere woorden zijn de renners van de top tien allen capabel om naar gelang de omstandigheden hun tijdritten te winnen, en dat is maar goed ook (zou beetje saai worden anders)
    18 september 2022 11:55
    Precies, zo saai is het niet de laatste tijd. Ganna leek eerst redelijk onaantastbaar, maar dat is niet meer zo. De rest is aan elkaar gewaagd toch wel. Er steekt er niet echt 1 bovenuit en dat is alleen maar prettig
18 september 2022 11:59
Ik had verwacht: "negende van de wereld is toch niet slecht voor gewoon een boerenzoon uit België."

Reacties zijn gesloten.